DOLAR

32,4301$% -0.11

EURO

34,7246% 0.43

GRAM ALTIN

2.469,19%-0,67

ÇEYREK ALTIN

4.224,00%-1,86

BİST100

9.530,47%-0,18

BİTCOİN

1971239฿%-3.77928

ETHEREUM

96244Ξ%-3.57822

a

İSTANBUL’DAN BOSNA-HERSEK’E “İKİ TUZLA KARDEŞLİĞİ”

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu ve Beraberindekiler, Bosna-Hersek’te Kamu Kurumlarını Ziyaret Etti, Türk-Boşnak İlişkilerini Güçlendiren Anlaşma ve Temaslarda Bulundu. Heyet, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, Saraybosna Büyükelçiliği, Bosna-Hersek İle İlişkileri Geliştirme Merkezi (BİGMEV), Bosna-Hersek Tuzla Belediyesi, Tuzla Kantonu Spor, Kültür Ve Eğitim Bakanlığı, MEJDAN İlköğretim Okulu, Tuzla Üniversitesi, Tuzla Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nü Ziyaret Etti.

İKİ TUZLA KARDEŞLİĞİ

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Kantonu Eğitim Bakan Yardımcısı Mersija Jahic’i Makamında Ziyaret Etti. Tuzla Kantonu Eğitim Bakanlığı, Tuzla Belediyesi, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında “İki Tuzla Kardeşliği – Eğitimde İşbirliği” Protokolü İmza Altına Alındı.

Heyetin Tuzla Belediye Başkanı Jasmin İmamovic’i Ziyaretinde İse 1631 Yılında Muhammed Hevai Üsküfi Tarafından Manzum Geleneğiyle Yazılan İlk Boşnakça-Türkçe Sözlüğün Basımı Konusunda Protokol İmzalandı.

SÖZLÜĞÜN ORİJİNAL BASKISI İSVEÇ’TE BULUNUYOR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Orjinal Baskısı İsveç’te Bulunan Sözlüğün Basımı İle Bosna-Hersek’te Türk Dili ve Edebiyatının Gelişimine Katkı Sağlayacaklarını Söyledi. Aynı İsimli İki Şehir İlişkilerinin Güçlenmesine Önem Verdiklerini Belirten Başkan Yazıcı, “Bosna-Hersek’te Eğitim Gören Öğrencilere Türk Dilini ve Edebiyatını Öğretmek, Dil Bilgisini Geliştirmek ve Türkçe’yi Yaygınlaştırmak İçin Bu Sözlüğün Baskısını Gerçekleştireceğiz. Bu Sözlük, Aynı Zamanda Tarihi Bir Sorumluluğun da Yerine Getirilmesini Sağlayacak. Medeniyet Değerlerimizin Bizlere Bıraktığı Köklü Mirası Dil Zenginliğimiz İle Geliştirmeyi, 2 Şehir Arasında Eğitim Temelli İşbirliği ve Kardeş Şehir İlişkilerini Arttırarak Sürdüreceğiz.” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KPSS ŞARTI OLMADAN TUZLA’DA 35 BEKÇİ ALINACAK!

HIZLI YORUM YAP