DOLAR

32,4245$% -0.2

EURO

34,8703% -0.67

GRAM ALTIN

2.439,17%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%0,00

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2074965฿%-1.46111

ETHEREUM

102040Ξ%-0.96738

a

KALE OKULLARI YKS HAZIRLIĞINA ERKENDEN BAŞLADI!

Bilgi Hazırlığı İle Birlikte Aynı Zamanda Psikolojik Performans Yönetimi İle Tamamlanması Gereken Bir Sınav Olan YKS (Yükseköğretime Kurumları Sınavı), Bilginin Belirli Bilişsel Yeterliliklerle Hatırlanmasını, Yorumlanmasını, Analiz ve Sentez Yapılmasını Uygulanarak Değerlendirme Yapılmasını Gerekli Kılıyor.

YKS’DE NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Sınav Anında Adayların Sıklıkla Hatalı Yanıta Yönelmelerine ve Sınav Performansını Düşürmelerine Neden Olabilecek Unsurlar Kale Okullarından Okul Müdürü Emre Yavuz ve Tüm Öğretmenler İle Öğrencilerin Nelere Dikkat Etmesi Gerektiği Konusu Üzerinde Durulan Bir Toplantı Gerçekleştirildi.

Toplantıda Yapılan/Yapılması Mümkün Görünen Hatalar Şu Şekilde Sıralandı;

*İlk Okuma Sırasında Soruyu Çok Kolay Olarak Algılayıp Önemli Sözcükleri Gözden Kaçırmamak Dikkat Edilmediğinde En Basit Konunun En Basit Sorusunda da Hata Yapılabilir.

*‘Süreyi Etkili Kullanayım’ Derken Acelecilikle Okumada Atlamalar Yapmayın. Zihninizdeki Eski Soru Kalıpları Kafa Karışıklığına Neden Olabilir.

*İşlem Hatalarına Dikkat Edilmeli. Çoğu Zaman Adaylar Çözemediği Soruya Geri Döndüğünde Eski Yaptığı İşlem Üzerinden Soruyu Çözüp, Yaptığı Hatayı Göremiyor.

*Sorunun ve Seçeneklerin Tamamını Okumadan Karar Verilmemeli.

*Grafik Yorumlama Sorularında Sıklıkla Hata Yapılabiliyor. Özellikle Bu Becerinin Kısa Sürede Devreye Girmesi Sıkıntı Olabilmekte. Grafikleri Doğru Okumaya Dikkat Edilmeli.

* Ciddi Yorum Yapılması Gereken Sorularda Yüzeysel Bilgi İle Karar Vermek Yapılan Önemli Hatalardan. Çok Katmanlı Bilgi İçeren Sorularda Dikkatli Olunmalı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KALE OKULLARININ MİNİK KALPLERİ BEILS İLE BULUŞUYOR

HIZLI YORUM YAP