DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

KALE OKULLARINDAN YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA!

Geleceğin Mesleklerini, Örnek Bir Eğitim-Öğretim Modeliyle Uygulayan Kale Okulları, Yenilenebilir Enerji Kaynakları İçin Usta Öğreticiler Yetiştiriyor.

Kale Yenilenebilir Enerji Lisesi, Enerji Dönüşümü İçin Gerekli Olan Rüzgar ve Güneş Enerjisini Kullanarak Santral Oluşumlarını Destekliyor. Konuyla İlgili Güçlü Projeler Ortaya Çıkaran Kale Okulları, Öğrencilerini Aktif Hale Getirerek, Günümüzün Trendi, Geleceğin Mesleği Yenilenebilir Enerji Konusunda Farkını Ortaya Koyuyor.

Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Sektörüne Personel Yetiştiren Nadir Kurumlardan Biri Olduklarını Söyleyen Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak, Öğrencilerini Eğitim Hayatları Boyunca ve Mezun Olduktan Sonra da Yalnız Bırakmayarak Geleceklerini Güvence Altına Aldıklarını Belirtti.

“Türkiye’de Bu Sektör Hızla Gelişmekte ve Bu Alanda Büyük Oranda Elemana İhtiyaç Duyulmaktadır” Diyen Bahir Azak;  “Kale Yenilenebilir Enerji Lisesi,  Bu Alanda Öğrenci Yetiştirmek Adına Birçok Faaliyet Gerçekleştiriyor. Yenilenebilir Enerji Teknolojilerinin Öğrenimini Kolaylaştırarak, Her Öğrencinin Okullarda Aktif Olarak Bu Eğitimi Alması Planlanıyor. Kale Yenilenebilir Enerji Lisesi Bu Teknolojinin İlerlemesine Paralel Olarak Öğrenci Yetiştiriyor, Aynı Zamanda Yurtdışında Eğitim Fırsatı da Sunuyor.  Mezun Öğrencilerimiz Diplomanın Yanı Sıra, Ustalık Belgesi, Usta Öğreticilik Belgesi, İşyeri Açma Belgesi ve Europass Belgesine Sahip Oluyorlar. Bu Sayede Öğrencilerimiz Gerek Yurt İçi, Gerekse Yurt Dışında Yenilenebilir Enerji Sektöründe Söz Sahibi Oluyorlar” Dedi .

Sektörü Anlatan ve Önemini de Vurgulayan Bahir Azak; “Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Rüzgar ve Güneş Enerjisinden Elektrik Üreten Küçük ve Büyük Santrallerin Kurulumu, İşletilmesi Bakımı, Onarımı ve Arızalarının Giderilmesi İle İlgili Yeterlilikleri Kazandırmaya Yönelik Eğitim ve Öğretim Verilen Alan. Hiç Tükenmeyeceği Düşünülen ve Çevreye Zarar Vermeyen Enerji Kaynakları Olan Güneş ve Rüzgar, Yenilenebilir Enerji Kaynağı Olup Yeşil Enerjidir. Bu Yönüyle Geleceğin En Önemli Enerji Kaynağı Olarak Görülmektedir. Bizlerde Kale Okulları Olarak Öğrencilerimizi Geleceğe Hazırlıyoruz” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ! İKİ YENİ BAKANLIK KURULDU! 3 YENİ BAKAN ATANDI

HIZLI YORUM YAP