DOLAR

32,3621$% -0.38

EURO

34,8120% -0.05

GRAM ALTIN

2.399,01%-0,96

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%-0,87

BİST100

10.208,65%1,62

BİTCOİN

1914583฿%0.98289

ETHEREUM

96623Ξ%0.3857

a

KAR TEKİRDAĞ’DAN GİRİŞ YAPTI, İSTANBUL’A İLERLİYOR! METEOROLOJİ 55 İLİ UYARDI

Meteoroloji, Son Hava Durumu Tahmin Raporunu Paylaştı. Sıcaklıkların 8 Derece Birden Düşeceği Belirtilirken Şiddetli Yağışlar Nedeniyle İçlerinde İstanbul, Ankara, Antalya ve Bursa'nın da Olduğu 55 İle Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı Yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tarafından Yapılan Son Değerlendirmelere Göre; Ülke Genelinin Parçalı ve Çok Bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun Batısı, Doğu Anadolu’nun Batısı, Güneydoğu Anadolu İle Çorum, Erzurum, Muş, Bitlis ve Şırnak Çevrelerinin Yağışlı Geçmesi Bekleniyor.

KAR TEKİRDAĞ’A GİRİŞ YAPTI, İSTANBUL’A DOĞRU İLERLİYOR

Ajanlar, Tekirdağ’ın Malkara İlçesinden Kar Yağışının Giriş Yaptığını ve Yağışın İstanbul’a Doğru İlerdiğini Duyurdu.

İstanbul’un Yüksek Kesimlerinde de Kar Yağışı Başladı. Aydos Tepesinde Kar Yağışı Etkili Olurken, Kartal, Pendik Ve Sultanbeyli İlçe Merkezlerinde Yağmurun Etkili Olduğu Görüldü.

YAĞIŞLAR YAĞMUR VE KAR ŞEKLİNDE ETKİLİ OLACAK

Ege Ve Akdeniz Kıyıları İle Güneydoğu Anadolu’da Yağmur ve Sağanak, Yağış Alan Diğer Yerlerde Karla Karışık Yağmur ve Kar Şeklinde Görülecek Olan Yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz’in Batısı İle Eskişehir Çevrelerinde Yerel Olarak Kuvvetli Olması Bekleniyor. Karadeniz’in İç ve Yüksek Kesimleri İle Doğu Anadolu’da Yüksek Kar Örtüsüne Sahip Eğimli Bölgelerde Çığ Riski Bulunmaktadır. İç ve Doğu Kesimlerde Buzlanma ve Don Olayı İle Birlikte Yer Yer Pus ve Sis Görüleceği Tahmin Ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARI 8 DERECE BİRDEN DÜŞÜYOR

Hava Sıcaklığının Marmara ve Ege’de 4 İla 8 Derece Azalacağı, İç ve Kuzeydoğu Kesimlerde 1 İla 3 Derece Artacağı Tahmin Ediliyor, Diğer Yerlerde Önemli Bir Değişiklik Beklenmiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Güney Yönlerden Öğle Saatlerinden Sonra Marmara’da Kuzey Yönlerden, Marmara, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu İle Karadeniz’in İç Kesimlerinde Kuvvetli ve Yer Yer Fırtına Şeklinde (50-80 Km/Saat) Esmesi Beklendiğinden Yaşanabilecek Olumsuz Şartlara Karşı Ulaşımda Aksamalar, Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Zehirlenmeler, Çatı Uçması Gibi Olumsuzluklara Karşı Dikkatli ve Tedbirli Olunması İstendi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz’in Batısı İle Eskişehir Çevrelerinde Yerel Olarak Kuvvetli Olması Beklendiğinden Sel ve Su Baskını Gibi Olumsuzluklara Dikkat Çekildi.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Karadeniz’in İç Kesimleri İle Doğu Anadolu’nun Yüksek Kar Örtüsünün Bulunduğu Eğimli Yamaçlarda Çığ Riski Olmasından Dolayı Vatandaşların Dikkatli Olması Gerektiğinin Altı Çizildi.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece Ve Sabah Saatlerinde İç ve Doğu Kesimlerde Buzlanma ve Don Olayı İle Birlikte Yer Yer Pus ve Sis Hadisesi Beklendiğinden Yaşanabilecek Olumsuzluklara Karşı Dikkatli ve Tedbirli Olunması İstedi.

55 İL TURUNCU VE SARI KODLA UYARILDI

Öte Yandan Meteoroloji Tarafından Tehlikeli Hava Anlamına Gelen Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı Yapılan İller İse Şöyle; Adana, Amasya, Antalya, Aydın, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Gümüşhane, Mersin, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Niğde, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak, Zonguldak, Bayburt, Kırıkkale, Yalova, Düzce, Afyonkarahisar, Ankara, Artvin, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Giresun, Isparta, İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat, Aksaray, Karaman, Bartın, Karabük.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN FIRTINA UYARISI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün Verilerine Göre İstanbul’da Yarın (8 Şubat Salı) Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor. Özellikle Okullarda, Trafikte ve Parklarda Tedbiri Elden Bırakmayalım.” Açıklamasında Bulundu.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Yapılan Son Meteorolojik Değerlendirmelere Göre; Ankara İl Genelinde Rüzgârın Yarın (Salı) Sabah Saatlerinden Çarşamba Günü Akşam Saatlerine Kadar Güney ve Güneybatı (Lodos) Yönlerden Kuvvetli, Zaman Zaman Kısa Süreli Fırtına Şeklinde Esmesi Bekleniyor.

Kuvvetli Rüzgâr ve Fırtınanın Etkisiyle Yaşanabilecek Çatı Uçması, Ağaç ve Direk Devrilmesi, Soba ve Baca Gazı Kaynaklı Zehirlenmeler, Ulaşımda Aksamalar Gibi Olumsuzluklara Karşı Dikkatli ve Tedbirli Olunması Gerekmektedir.

İSTANBUL’DA YAĞMUR ETKİLİ OLUYOR

İstanul’da Gece Başlayan Yağmur Şehrin Birçok Bölgesinde Etkili Oldu.  Yollarda Oluşan Su Birikintileri Sürücülere Zor Anlar Yaşattı.

Gece Boyunca Devam Eden Yağış, Yer Yer Sağanağa Dönüştü. Yağış, Kentte Aralıklarla Etkisini Sürdürüyor.

İSTANBUL’UN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI

İstanbul’un Yüksek Kesimlerinden Olan Aydos Tepesi’nde Kar Yağışı Başladı. Aydos Tepesinde Kar Yağışı Etkili Olurken, Kartal, Pendik ve Sultanbeyli İlçe Merkezlerinde Yağmurun Etkili Olduğu Görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Yapılan Turuncu Uyarıların Ardından İstanbul’da İlçe Merkezlerinde Sağanak Yağış Etkili Olurken Anadolu Yakasının Yüksek Kesimlerinden Olan Aydos Tepesi’nde İse Kar Yağışı Başladı.

Kar Yağışıyla Beraber Ormanlık Alanda Ağaçların ve Aydos Tepesine Yakın Yerleşim Alanlarda Evlerin Çatıları Karla Kaplanmaya Başladı.

TEKİRDAĞ’DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Tekirdağ’ın Malkara İlçesinde Etkisini Gösteren Kar Yağışı, İstanbul’a Doğru İlerliyor.

Balkanlardan Yurda Giriş Yapan Kar Yağışı, Tekirdağ’ın Malkara İlçesine Ulaştı. Kar Yağışının İlçede Etkisini Göstermesi İle Sürücüler Yolda İlerlemekte Güçlük Çekti.

Kar Yağışıyla Beraber, Karayollarına Bağlı Kar Küreme ve Tuzlama Ekipleri, İstanbul-Çanakkale Yolunda Herhangi Olumsuz Bir Durumun Yaşanmaması İçin Yolda Çalışma Başlattı. İstanbul Sınırına Doğru İlerleyen Kar Yağışının Gün İçerisinde Etkisini Artırması Bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BENZİNE 71 KURUŞ ZAM

HIZLI YORUM YAP