DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

KİMLİK KARTLARINA E-İMZA YÜKLEME İŞLEMLERİ 50 İLDE BAŞLIYOR

Kimlik Kartlarına E-İmza Yükleme İşlemlerine 10 Ocak Pazartesi Günü 50 İlde Başlanacak. İşlemler, Nüfus Müdürlüklerindeki Nüfusmatikler Aracılığıyla Yapılabilecek

İçişleri Bakanlığından Yapılan Açıklamaya Göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından 21 Eylül 2020’de Hayata Geçirilen Hayat Kimliğinle Kolay Projesinin İkinci Adımını Kimlik Kartlarına E-İmza Yüklenmesi Oluşturuyor.

Bu Kapsamda, E-İmza Yükleme İşlemleri Yarından İtibaren 50 İlde Nüfus Müdürlüklerindeki Nüfusmatikler Aracılığıyla Yapılabilecek.

Bu İller Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak Olacak.

Nüfusmatiklerde E-İmza Yükleme İşlemlerinin Başlamasından Kısa Süre Sonra Ülke Genelinde Nüfus Müdürlüklerinde, Tapu Müdürlüklerinde ve Bankalarda E-İmza Yükleme Yapılabilecek.

Uygulama İle Vatandaşlar Yeni Nesil Kimlik Kartını Sürücü Belgesinin Yanı Sıra E-İmza Olarak da Kullanabilecek.

ZAMAN VE MALİYETTEN TASARRUF SAĞLANACAK

E-İmza Uygulaması İle Kamu ve Özel Sektörde Kırtasiyeciliğin Azaltılması, İş Ve İşlemlerin Daha Hızlı, Hatasız, Eksiksiz ve Kaliteli Şekilde Gerçekleştirilmesi Sağlanacak. Böylece İşlem Başına Zaman ve Maliyet Tasarrufu Sağlanacak. Ayrıca E-İmza İle İşlemler Çevrim İçi Olarak da Yapılabilecek.

E-İmza Kullanan Kişi Sayısının Artmasıyla Elektronik Ortamda Sunulan Hizmetlerin Kullanılmasının Artırılması Sağlanacak.

Belirli Harf Ya da Sembollerden Oluşan ve İmzalayan Tarafın Kimliği İle Örtüşen Bir Veri Olan E-İmza, Islak İmzaya Göre Kimliklendirme İşlemlerinde Son Derece Güvenilir Bir Araç Olma Özelliği Taşıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: “HİÇBİR ÇILGIN MİLLİ VARLIĞIMIZA ZİNCİR VURAMAYACAKTIR”

HIZLI YORUM YAP