DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

“KISKANMAK SEVGİNİN BİR GÖSTERGESİ DEĞİLDİR”

KISKANMAK DA SEVMEYE DÂHİL Mİ? SEVEN İNSAN KISKANIR MI GÜVENİR Mİ?

Aile Evlilik ve Çift Danışmanlığı Alanlarında Uzman Olan Doç. Dr. Nilgün Canel, “Seven İnsan Kıskanmaz Güvenir. Kıskançlık Sağlıksız ve Normal Olmayan Bir Duygudur. Sevginin Bir Göstergesi Değildir.” Dedi.

“Çok Öfkeliyim” ve “Unutulmuş Düşler Mağarası” Kitaplarının Yazarı, Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Nilgün Canel, Çiftler Arasında En Çok Sorun Olan Konulardan Kıskançlıkla İlgili Dikkat Çekici Açıklamalar Yaptı. Aile Danışmanlığı, Evlilik ve Çift Danışmanlığı Alanlarında Uzman Olan Canel, “Ülkemizde ve Dünyada Birçok İlişkinin Kötüye Gitmesinin Nedenlerinden Birisi de Kıskançlık. Kişiler Sevdikleri İçin Kıskandıklarını Söylüyor Ama Seven İnsan Kıskanmaz Güvenir. Sevginin ve Aşkın Göstergesi Kıskançlık Değil, Güvendir. Kıskançlık Sağlıksız ve Normal Olmayan Bir Duygudur. Dolayısıyla Sevginin Bir Göstergesi Değildir. Kişide Sağlıksız Bir Muhakeme Yapısının Varlığına, Bazen de Karşısındaki Kişiye Duyulan Güvensizliğe İşarettir.” Diye Belirtti.

“GERÇEK SEVGİDE GÜVEN, HOŞGÖRÜ VARDIR”

Kıskançlığın Aynı Zamanda Kişinin Kendine Olan Güvensizliğinden Kaynaklandığına Vurgu Yapan Canel Sözlerini Şöyle Sürdürdü: “Gerçek Sevgide Güven, Hoşgörü, Karşısındakinin İhtiyaçlarına Karşı Hassasiyet ve Denge Vardır. Ancak Çocukluğumuzdan İtibaren Bize Sunulan Filmler Hatta Şarkı Sözleri, Seven İnsanın Kıskanması Gerektiği Yanılgısını Doğuruyor. Ayrıca Kıskançlık Duygusu Karşısındakine Tahakküm Etmeyi Gerekçelendirerek Duygusal Şiddetten, Fiziksel Şiddete Kadar Pek Çok İstismara da Zemin Hazırlıyor.”

DOÇ. DR. AZİZE NİLGÜN CANEL                   

Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı’ndan Mezuniyetinin Ardından, İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı’nda Başladığı Akademik Yaşamına, Halen Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Olarak Devam Etmektedir. Canel, Çift ve Aile Üzerine Üç Kitap Yazmış, Çeşitli Kitaplarda Bölüm Yazarlıkları Yapmıştır. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı’nın Hazırlanmasında Aktif Olarak Yer Almış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Türkiye İçin Hazırladığı Aile Eğitim Programı’nda Yer Almış, Halen Türkiye’nin Çeşitli İllerinde Kullanılan “Evlilik ve Aile Hayatı” ve “Aile Yaşam Becerileri” Eğitim Programlarını Hazırlamıştır. Marmara Üniversitesi’nde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Düzeyinde Çift ve Aile Danışmanlığı, Psikoterapiler, Postmodern ve Kısa Terapiler, Yaratıcı Düşünce ve Yaratıcı Danışmanlık Gibi Çeşitli Dersler Vermektedir. Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Kongrelere Katılmakta, Pek Çok Araştırma ve Makaleler Yayınlamakta, Kitaplar Yazmaktadır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAHÇELİ, TÜRK DÜNYASI HARİTASI İLE POZ VERDİ

HIZLI YORUM YAP