DOLAR

32,5217$% 0

EURO

34,8390% 0.48

GRAM ALTIN

2.428,68%-0,16

ÇEYREK ALTIN

4.078,00%-1,17

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2157471฿%-0.20293

ETHEREUM

104351Ξ%0.53603

a

KUDÜS İÇİN 3 İLÇE BAŞKANI 1ARAYA GELDİ BAŞKAN YAZICI DA DESTEK OLDU

Şifa Mahallesi İmam Gazali Camii Karşısındaki Sokakta İsrail’in Filistinlilere Uyguladığı Zulme Tepki Göstermek Amacıyla Yapılan Basın Açıklamasına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak ve Yönetimi, MHP Tuzla İlçe Başkanı Volkan Beşiroğlu ve Yönetimi, Büyük Birlik Partisi Tuzla İlçe Başkanı Cüneyt Şahin ve Yönetimi, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı ve Yönetimi, AK Parti Tuzla İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hakan Yıldızcı ve Yönetimi, Milletvekili Aday Adayları, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve Vatandaşlar Katıldı.

Okunan Duaların Ardından Başlayan Katil İsrail’in Filistinlilere Yönelik Uyguladığı Zulme Tepki Basın Açıklamasında İlk Olarak AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak Basın Açıklaması Yaptı.

AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak Yaptığı Basın Açıklamasında, “ Bugün Burada Bir Manevi Günün Huzurunu Yaşarken Aynı Zamanda da Bir Hüznü, Hem İnsanı Hem Vicdani Olarak Bir Kahrı da Yaşıyoruz. Bugün Filistin’deki Kardeşlerimizin Acısını En Derinden Yaşıyoruz. 1500 Yıl Önce Peygamber Efendimizin Miraç’a Çıktığı Kutsal Şehir Kudüs’ün Bugün Kan Ağlıyor. Kudüs Kan Ağlıyorsa Bu Bizlerin Ümmetin Sorunudur. Bugün Burada Bizler Elimizden Geldiğince Bunun Hesabını Sorabilmek İçin Bir Haykırış Yapıyoruz. Ama Bütün Dünyadaki Müslümanların Ana Vazgeçemeyeceği En Büyük Unsurdur Kudüs. En Büyük Davadır Filistin. Buna Hiçbir Zaman İzin Vermeyeceğiz. Özellikle Yarın Cumhurbaşkanımızın Yenikapı’da Gerçekleştireceği Mitingde Biz Kudüs’ün Hesabını Sormak İçin Haykırışa Geçeceğiz. Elbette ki İsrail ve Yandaşı ABD Bunun Hesabını Eninde Sonunda Verecektir. Filistin Müslümanlarındır, Filistin ve Kudüs Ümmetindir ve Ümmetin Davasıdır. Tekrardan Hepinize Teşekkür Ediyorum ve Yarın Yenikapı’da Gerçekleştireceğimiz Mitinge Davet Ediyorum” Dedi.

MHP Tuzla İlçe Başkanı Volkan Beşiroğlu’da Yaptığı Basın Açıklamasında, “ABD Başkanı Trump’ın 6 Aralık 2017 Tarihinde Tek Taraflı Kararı İle Kudüs’ü İsrail’in Başkenti İlan Etmesi Bölgesel Huzura Telafisi Çok Zor Olacak Bir Tahribat Vermiştir. Kudüs; Kutsallığın Mekanı, Kutlu Hatıra Ve Haysiyetin Manevi Membaıdır. Kudüs İlk Kıblemizin İffet, İrade Ve İstiklal Sancağıdır. İsrail Askerleri Salı Günü Gazze Sınırında Alınan Karara Meşru Tepkisini Koyan Filistinli Kardeşlerimizin Üzerine Ataş Açarak 63 Kişinin Şehit Olmasına Ve 3000 Kişinin Yaralanmasına Sebep Olmuştur. İsrail Gazze’de İnsanlık Suçu İşlemiştir. Trump Uluslararası Hukuku Hiçe Saymıştır, Mazlumların Kanı Eline Bulaşmıştır. Kudüs İsrail’in Başkenti Olmayacaktır. Buna Hem Tarih Hem De İnancımız Miras Ve Kadim Hakları Müsaade Etmeyecektir. ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e Taşıması Uluslararası Hukuk Açısından Yok Hükmündedir. Milliyetçi Hareket Partisi Olarak, İsrail’in Caniliğini Nefretle Kınıyoruz, Lanetliyoruz” Dedi.

Büyük Birlik Partisi Cüneyt Şahin’de Basın Açıklamasında, “ Maalesef Ümmet Coğrafyalarımızın Bir Çok Yerinde Zulüm, Kan ve Göz Yaşı Dökülüyor. Komşumuz Suriye’de Yaşanan Kanlı Eylemlerde Hayatını Kaybeden Masumların Acılarını Daha Kalplerimizde Dindirememişken, İsrail’in Her Ramazan Olduğu Gibi Yine Ramazan’a Girmemize Birkaç Gün Kala Yapmış Olduğu Bu Korkunç Katliamla Bir Kez Daha Yüreklerimizi Acı ve Hüzünle Doldu. Yapılan Bu Katliamla İsrail Bir Kez Daha Dünya Barışına Karşı Zulümcü Bir Ülke Olduğunu Tüm Dünyaya Kanıtlamış Oldu. Filistin’e Karşı Gerçekleştirilen Bu Acımasızca Saldırılar Müslümanlığa Karşı Yapılan Soykırımdır. İslamiyet’in Koruyucu Ülkelerinden Biri Olarak Bu Soykırımı Şiddetle Kınıyoruz. İslamiyet’e Karşı Yapılan Bu Soykırımlara Karşı Hiçbir Zaman Sessiz Kalmadık ve Kalmayacağız. Büyük Birlik Partisi Tuzla İlçe Başkanı Olarak Şahsım ve Yönetim Kurulu Arkadaşlarım Adına Gazze’de Katledilen 62 Filistin’li Kardeşimizin Acılarını Gönülden Paylaşıyoruz. Yaralı Kardeşlerimizin Şifa Bulması İçin Bu Mübarek Ayda Yüce Rabbime Dualar Ediyoruz” Dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’da, İsrail’in 1940’lı Yıllarda Bir Terör Örgütü Olarak Ortaya Çıktığını Belirterek Yaptığı Basın Açıklamasında, “ İsrail’in Zulmüne Karşı, İbrahim’in Ateşine Su Taşıyan Karınca Misali Her Yerde Bu Sesimizi Çıkartmamız Lazım. Asla İsrail Diye Bir Devletin Varlığını Kabul Etmediğimiz Her Yerde Haykırmalıyız. İsrail 1940’lı Yıllarda Bir Terör Örgütü Olarak Ortaya Çıkmıştır. Kimsenin Sahip Çıkmadığı Gibi Görünür Ama El Altından Çok Fazla Destekler Alan, Daha Sonra İlk Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Olan Zat Özellikle de Söylüyorum ki Aslında Bir Terör Örgütü Lideridir. 1967 Savaşlarıyla Beraber Batı Devletleri İsrail’i Özellikle de Bu Coğrafyaya Kalbimizin Tam Ortasına Saplamıştır. 67 Savaşlarıyla Beraber 4 Ülkeye Karşı Eline Bütün İmkanları ve Teknolojik Silahları Vererek Bu Coğrafyaya İsrail’i Kanımızın ve Kalbimizin En Orta Yerine Saplayan Batı Devletinin Yaptıkları Sadece Kudüs’ü Başkent Olarak İlan Etmek Değil, Bizim Bu Coğrafyadaki Huzurumuzu Kaçırmak, Bizim Bu Coğrafyadaki Yer Altı ve Yer Üstü Zenginliklerimizi Yok Etmektir. Batıya Karşı Bizim 4 Merkezimiz Vardır. Bu 4 Merkezimiz Kahire, Bağdat, Şam, İstanbul’dur. 3’ü Düştü Ama İstanbul’u Düşürmedik. Ama Filistin Bayraktır. Filistin Batıya Karşı Bir Üstünlüktür. Batıya Karşı Filistin Bir Manevi Güçtür ve İslamın Bayrağı Olan Bir Yerin Düşmesinin Ne Anlama Geldiği Sizlerinde Malumudur. Filistin’li Kardeşlerimizin Kendi İmkanları Dahilinde Gösterdikleri Mücadeleyi Belki Biz Kalben, Bedenen, Maddi ve Manevi Dünyanın Her Yerinde Bu Mücadeleyi Gösterirsek, İsrail’e Dar Gelecektir Ortadoğu. Allah’ın İzniyle Biz Bunu Kazanacak Güçteyiz. Sadece Birlik ve Bütünlüğe İhtiyacımız Var. Bütün Filistinli Kardeşlerimizin 1. İntifadan Beri Bugüne Kadar Şehit Düşen, Bütün Filistinli Kardeşlerimize Allah’tan Rahmet Diliyorum. Onların Haklı Mücadelesinde Rabbim Başarılı Kılsın Diliyorum” Dedi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AHMET ÇABUK, BİLAL ERDOĞAN İLE BİRLİKTE KARTAL AİHL’DE HAFIZLIK İCAZET TÖRENİNE KATILDI

HIZLI YORUM YAP