DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2055488฿%-0.92358

ETHEREUM

105111Ξ%3.02666

a

MANAVGAT’TAKİ ORMAN YANGINLARINA KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Havanın Kararmasından Dolayı Helikopterler ve Uçakla Müdahaleye Ara Verildi. Şu Ana Kadar 62 Kişinin Dumandan Etkilendiği Açıklandı.

Antalya’nın Manavgat İlçesinde Çıkan Orman Yangını Söndürülmeye Çalışılıyor.

Yeniköy Mahallesi’ndeki Ormanlık Alanda Henüz Belirlenemeyen Nedenle Yangın Çıktı.

Akşam Saatlerinde Havanın Kararmasıyla Birlikte Uçak Ve Helikopterlerle Müdahale Durduruldu, Söndürme Çalışmalarına Karadan Devam Ediliyor.

Yangını Söndürme Çalışmalarına, Antalya’nın Yanı Sıra Çevre İllerden Gelen Ekipler De Destek Veriyor.

İlçenin Kalemler Mahallesi Azizler Mevkisindeki Yangında Evlerinde Olanlar, Görevlilerce Araçlara Bindirilerek Alandan Uzaklaştırıldı.

Yangında, Bazı Evlerin Zarar Gördüğü, Hayvanların Telef Olduğu Belirtildi.

Traktörlerle Bölgeden Uzaklaşanların Yaşadığı Panik Anları İse Kameralara Yansıdı.

Yangın, 12 İlden Gönderilen 19 Helikopter, 103 Arazöz, 6 Dozer, 1 Uçak Ve 412 Orman İşçisiyle Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor.

Öte Yandan Türk Kızılay, Yangın Bölgesine 25 Kişilik Afet Uzmanı Ve Gönüllülerden Oluşan Ekip Gönderdi.

Öte Yandan, Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bölgeye Gelerek, Söndürme Çalışmalarını Yakından Takip Etti.

Bakan Bekir Pakdemirli, Manavgat’taki Orman Yangınına İlişkin Gazetecilere Açıklamalarda Bulundu.

Pakdemirli Şunları Kaydetti:

“Maalesef Bir Arazözümüz Devrildi, Şoförümüzün Durumu Ağır. Biliyorsunuz Hatay’daki Yangının Sebebi Ve Müsebbipleri Neredeyse Bir Sene Sonra Belli Oldu. Bu Da (Manavgat’taki Yangın) Böyle Bir Şey Olabilir.”

BAKAN KOCA: MANAVGAT’TA ÇIKAN YANGINDAN 62 KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bölgede Yaşanan Yangına İlişkin Son Rakamları Paylaştı.

Koca, Twitter’dan Yaptığı Açıklamada, “Manavgat’ta Çıkan Yangından 62 Kişi Etkilendi. 3’ü Yanık, 2’si Kırık, 57’siyse Dumana Maruz Kalma Sebebiyle Tedavi Altına Alındı. 112 Ambulanslarımız, Mobil Komuta Aracımız, UMKE Ekiplerimiz Olay Yerinde. Devlet Hastanemizin Tahliyesi Söz Konusu Değil. Hepimize Büyük Geçmiş Olsun.” Bilgisini Paylaştı.

“TARIM VE SERA ALANLARI ZARAR GÖRDÜ”

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Rüzgarın Etkisiyle Yayılan Yangına Havadan Ve Karadan Müdahalenin Yoğun Şekilde Sürdüğünü Söyledi.

Tehdit Altında Bulunan 4 Mahallenin Tahliye Edildiğini Aktaran Yiğit, Şu Ana Kadar Tarım Ve Sera Alanlarının Zarar Gördüğünü Bildirdi.

Yiğit, Mahallelerdeki Vatandaşların Güvenli Bölgeye Alındığını Vurgulayarak, Şunları Kaydetti:

“Söz Konusu Mahallelerde Mahsur Kalan Vatandaşlarımız Var. AFAD, Jandarma Ve İtfaiye Ekiplerimiz, Kurtarma Çalışmalarını Sürdürüyor. Isparta, Burdur, Konya Gibi Çevre İllerden İtfaiye Ekipleri De Yangına Müdahale Ediyor. Yangına Etkin Şekilde Müdahale Ediliyor. Can Kaybı Söz Konusu Değil. Poyrazın Etkisiyle Yangın Henüz Kontrol Altına Alınmadı. Herhangi Bir Sıçrama Olduğunda O Bölgelere De Anında Müdahale Ediliyor.”

Şehir Merkezindeki Yangınların Kontrol Altına Alındığını Ancak Mahallelerdeki Yangınların Henüz Kontrol Altında Olmadığını Belirten Yiğit, “Tüm Ekiplerimiz Görevinin Başında. Hastanelerin Boşaltıldığı Doğru Değil, Sadece Teyakkuzdalar. Trafikte Yoğunluk Oluşturmamak Amacıyla Manavgat’a Seyahat Etmemelerini İstiyoruz.” İfadesini Kullandı.

Yangının Sahil Bölgesine Uzak Bir Yerde Olduğunu Kaydeden Yiğit, “Yangın, Turizm Bölgesine Uzak Bir Bölgede, Turizmi Olumsuz Etkileyecek Bir Durum Söz Konusu Değil.” Dedi.

“YANGININ 4 NOKTADA BİRDEN ÇIKMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek De Bugüne Kadar Böyle Bir Yangın Görmediğini Dile Getirdi.

Tüm Kurumların İş Birliği İçinde Yangına Müdahale Ettiğine Dikkati Çeken Böcek, “Çok Şükür Can Kaybımız Yok. Yangının 4 Farklı Noktada Birden Çıkması Açıkçası Düşündürücü, Kundaklama Şüphelerini Akla Getiriyor. Ancak Bununla İlgili Net Bilgi Yok. Önceliğimiz Can Ve Mal Kaybı Olmadan Yangını Kontrol Altına Almak.” Diye Konuştu.

OKTAY: DEVLETİMİZ YANGININ SÖNDÜRÜLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMEKTEDİR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Da Yangından Etkilenen Vatandaşlara Geçmiş Olsun Dileklerini İletti.

Oktay, Sosyal Medya Hesabından Yaptığı Paylaşımda, “Devletimiz İlk Andan İtibaren Tüm İmkanlarıyla Yangının Söndürülmesi İçin Çalışmalarını Sürdürmektedir. Dualarımız Manavgat Ve Yangınla Mücadele Eden Kahraman Ekiplerimiz İçin… Manavgat’ta Meydana Gelen Yangından Etkilenen Vatandaşlarımıza Geçmiş Olsun Dileklerimi İletiyorum.” İfadelerini Kullandı.

BAKAN YANIK: PSİKOSOSYAL DESTEK VERMEK ÜZERE EKİPLERİMİZ HAZIR, SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal Medya Hesabından Yaptığı Açıklamada, “Osmaniye Ve Manavgat’ta Çıkan Yangınlardan Etkilenen Vatandaşlarımıza Geçmiş Olsun. Psikososyal Destek Vermek Üzere Ekiplerimiz Hazır, Süreci Takip Ediyoruz. Yangının Can Kaybı Olmadan Kontrol Altına Alınmasını Temenni Ediyor, Sahada Çalışan Görevlilerimize Kolaylıklar Diliyorum.” İfadesini Kullandı.

HERHANGİ BİR KAMU YA DA ÖZEL HASTANE TAHLİYE EDİLMEDİ

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Manavgat İlçesindeki Orman Yangınından Dolayı Herhangi Bir Kamu Ya Da Özel Hastanenin Tahliye Edilmediğini Bildirdi.

Hülür, Yaptığı Açıklamada, Manavgat’ta Çıkan Orman Yangınlarından Etkilenerek Hastanede Başvuranlardan 6 Kişinin Taburcu Edildiğini Kaydetti.

Yangını Kontrol Altına Alma Çalışmalarının Devam Ettiğini Aktaran Hülür, “Antalya’nın Manavgat İlçesinde Meydana Gelen Orman Yangını Sebebiyle Herhangi Bir Kamu Ya Da Özel Hastane Tahliye Edilmemiştir.” İfadesini Kullandı.

YANGINLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığından Yapılan Açıklamada, Öğle Saatlerinde İlçenin Farklı Noktalarında Başlayan Orman Yangınlarının Yerleşim Yerlerine Sıçraması, Bazı Evlerin Zarar Görmesi Ve Birçok Vatandaşın Yaralanması Üzerine Olayın Tüm Yönleriyle Araştırılması Amacıyla Derhal Soruşturma İşlemlerine Başlanıldığı Belirtildi.

“Başsavcılığımızın Talimatıyla Orman Yangınlarının Başladığı Ve Güzergahındaki Yerlerle İlgili Kamera Görüntülerinin Tespiti İle Diğer Delilerin Araştırılmasına Devam Edilmektedir.” İfadesine Yer Verilen Açıklamada, Soruşturmanın Çok Yönlü Ve Titizlikle Devam Ettiği Kaydedildi.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

AFAD’dan Yapılan Yazılı Açıklamada, Bugün Öğle Saatlerinde Manavgat’ın Yeniköy Mevkisinde Ormanlık Alanda Çıkan Yangına Havadan Ve Karadan Müdahale Edildiği Belirtildi.

Söndürme Çalışmalarında Bir Uçak, Bir İHA, 19 Helikopter, 192 Arazöz, 30 İş Makinası, 960 Personel Ve 30 Su İkmal Aracının Görev Yaptığı Kaydedilen Açıklamada, “Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden (SAKOM) Alınan Bilgiye Göre, Yangından 51 Vatandaş Etkilendi. Sağlık Bakanlığı Tarafından Bölgeye 19 Ambulans, 6 UMKE Ve 1 Mobil Komuta Aracı Sevk Edilmiştir.” Bilgisi Paylaşıldı.

Antalya AFAD Müdürlüğünden 4 Araç Ve 14 Personelin Bölgede Görevlendirildiği, Isparta, Burdur, Konya, Karaman Ve Mersin’den Antalya Valiliği İle Eşgüdüm Halinde 19 Arazöz Ve 3 İtfaiye Aracının Bölgeye Sevk Edildiği Belirtilen Açıklamada, Şöyle Denildi:

“Yangından Etkilenebilecek Alanlarda Bulunan Evler Tahliye Edilmektedir. Yangın Nedeniyle Birçok Ev, İş Yeri, Ahır, Tarım Arazisi, Sera, Araç Zarar Görmüştür. Tedbir Amaçlı Toplam 1300 Kişi Kapasiteli 2 KYK Yurdu Ve 4 MEB Pansiyonu Hazır Hale Getirilmiştir. Gelişmeler AFAD Tarafından Takip Edilmektedir.”

YANGINDA ZARAR GÖREN EVLER HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Kalemler Mahallesi’nde Havadan Çekilen Görüntülerde, 10’un Üzerinde Evin Kullanılamaz Hale Geldiği, Evlerin Bahçesinde Ve Ahırlarında Bulunan Hayvanların Telef Olduğu Görüldü.

Elektrik Direklerinin De Zarar Gördüğü İçin Elektrik Verilemeyen Mahalleye, Yangını Haber Alıp Gelen Vatandaşlar, Evlerinin Yandığını, Hayvanlarının Telef Olduğunu Görünce Büyük Üzüntü Yaşadı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İKNA ÇALIŞMALARI SONUCU 5 TERÖRİST TESLİM OLDU

HIZLI YORUM YAP