DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

MESLEK, GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DETAYLARI BELLİ OLDU

MEB, 1 Mart'tan İtibaren Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri Derslerine Ait Uygulama Kazanımlarının Yüz Yüze Eğitimlerine Tüm Sınıf Seviyelerinde Başlanmasına Karar Verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 Mart’tan İtibaren Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Derslerine Ait Uygulama Kazanımlarının Yüz Yüze Eğitimlerine Tüm Sınıf Seviyelerinde Başlanacağını Bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İmzasıyla Yüz Yüze Eğitim Uygulamalarına İlişkin İllere Gönderilen Yazıda, 1 Mart’tan İtibaren 12. Sınıflarda Seyreltilmiş Sınıf Uygulamasıyla Yüz Yüze Eğitime Geçileceği, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında Birinci Dönem İtibarıyla İşletmelerde Beceri Eğitimine Devam Edenler İle İkinci Dönem Devam Etmek İsteyenlerin İse 15 Şubat’tan İtibaren Söz Konusu Eğitime Devam Etmelerinin Sağlanacağı Anımsatıldı.

Yazıda, “1 Mart 2021 Tarihinden İtibaren de Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri Derslerine Ait Uygulama Kazanımlarının Yüz Yüze Eğitimlerine Tüm Sınıf Seviyelerinde Başlanacaktır.” Bilgisi Paylaşıldı.

Buna Göre, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İle Çok Programlı Anadolu Liseleri Alan/Dal Derslerinin Yüz Yüze Eğitimlerinde “meslek.eba.gov.tr” İnternet Adresinde Yayınlanan “2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı İkinci Dönem Çerçeve Öğretim Programı” Kullanılacak.

HAFTADA 24 DERS SAATİNİ GEÇMEYECEK

Çerçeve Öğretim Programlarında Yer Alan Derslerin Uygulama Kazanımları Yüz Yüze, Teorik Olan Kazanımları İse Uzaktan Eğitim Yoluyla Yapılacak Şekilde Zümre Öğretmenler Kurulunca Planlanacak.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerinin 12’nci Sınıflarında Yüz Yüze Eğitim, Öğrencilerin Merkezi Sınavlara İlişkin Beklentileri de Dikkate Alınarak Haftada 24 Ders Saatini Geçmeyecek Şekilde Planlanarak Yapılacak.

Öte Yandan, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerinde Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitim Yoluyla Verilecek Dersler ve Saatleri de “meslek.eba.gov.tr” İnternet Adresinde Yayınlandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM İSTEĞE BAĞLI OLACAK

Yüz Yüze Eğitimle Yürütülecek Eğitim ve Öğretim Faaliyetlerine Katılım İsteğe Bağlı Olacak, Devam Zorunluluğu Aranmayacak.

Ancak Eğitim Kurumunun Öğrencilerin Okula Devamını Takip Edebilmesi ve Bu Kapsamda Gerekli Önlem ve Tedbirleri Alabilmesi Amacıyla Yüz Yüze Eğitim Faaliyetlerine Katılmayacak Olan Öğrenciler İçin Velileri Tarafından, Covid-19 Salgını Kapsamında Herhangi Bir Nedenle Öğrencisini Yüz Yüze Eğitim İçin Eğitim Kurumuna Göndermek İstemediğine İlişkin Talebini Bir Dilekçe İle Eğitim Kurumu Müdürlüğüne İletmesi Gerekecek.

Mesleki Eğitim Merkezlerinde Okulda Yapılan Alan/Dal Derslerinin Öğretimine Uzaktan Eğitim Yoluyla Devam Edilecek.

Yazıda, Söz Konusu Uygulamaların Covid-19 Salgınıyla Mücadele Kapsamında Maske, Fiziki Mesafe ve Hijyen Kuralları Olmak Üzere Alınan Önlem ve Tedbirlere Titizlikle Uyularak Yürütülmesi Vurgusuna da Yer Verildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE SON 24 SAATTE 7 BİN 419 KİŞİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI, 82 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

HIZLI YORUM YAP