DOLAR

32,3621$% -0.38

EURO

34,8120% -0.05

GRAM ALTIN

2.399,01%-0,96

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%-0,87

BİST100

10.208,65%1,62

BİTCOİN

1914583฿%0.98289

ETHEREUM

96623Ξ%0.3857

a

MGK BİLDİRİSİNDEN: (RUSYA-UKRAYNA) GERİLİMİN ARTMASI HİÇ KİMSE MENFAATİNE NETİCE DOĞURMAYACAK

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Bildirisi'nde, Rusya ve Ukrayna Arasında Gerilimin Artmasının Hiç Kimsenin Menfaatine Neticeler Doğurmayacağına Vurgu Yapılarak, Taraflara, Sağduyu İçinde Tansiyonun Düşürülmesi Çağrısında Bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Yapılan MGK Toplantısının Ardından Bildiri Yayımlandı.

Bildiride, Toplantıda, Türkiye’nin 2021 Yılındaki Milli Güvenliği İçin Önem Arz Eden Siyasi, Askeri, İktisadi ve Sosyal Gelişmelerin Tüm Yönleriyle Değerlendirildiği, 2022’de Karşı Karşıya Kalınması Muhtemel Sınamalar ve Bu Çerçevede Yürütülecek Faaliyetlerin Müzakere Edildiği Belirtildi.

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ Terör Örgütleri Başta Olmak Üzere, Türkiye’nin Milli Birlik ve Beraberliği İle Bekasına Yönelik Her Türlü Tehdit ve Tehlikeye Karşı Yurt İçinde ve Dışında Azim, Kararlılık ve Başarıyla İcra Edilen Operasyonlar Hakkında Kurula Bilgi Sunulduğu Aktarılan Bildiride, Şunlar Kaydedildi:

“Rusya Federasyonu ve Ukrayna Arasında Artan Gerginlik Ele Alınmış, Gerilimin Artmasının Hiç Kimsenin Menfaatine Neticeler Doğurmayacağına Dikkat Çekilerek, Tüm Taraflara Sağduyu İçinde Tansiyonun Düşürülmesi Çağrısında Bulunulmuştur. Güney Kafkasya’da Barış ve İstikrarı Güçlendirmek Amacıyla Kurulan Mekanizmaların ve Sarf Edilen Gayretlerin Türkiye ve Ermenistan Başta Olmak Üzere, Tarafların Yapıcı ve Samimi Çabalarıyla İlerletilmesine Atfedilen Önem Vurgulanmıştır. Uluslararası Hukuku Pervasızca İhlal Eden ve Çarpıtan, Antlaşmalar Hilafına Adaları Silahlandırmayı Israrla Sürdüren Yunanistan, Diyalog ve İş Birliği Çağrılarımıza Samimiyetle Karşılık Vermeye Davet Edilmiş, Ege ve Akdeniz’deki Meşru Hak ve Menfaatlerimizin Korunması Hususundaki Kararlılığımız Tekraren Hatırlatılmıştır.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE GÜNLÜK COVİD-19 VAKA SAYISI İLK KEZ 80 BİNİ AŞTI

HIZLI YORUM YAP