DOLAR

32,4245$% -0.2

EURO

34,8703% -0.67

GRAM ALTIN

2.439,17%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%0,00

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2074965฿%-1.46111

ETHEREUM

102040Ξ%-0.96738

a

MHP 14.OLAĞAN KONGRESİNE TUZLA DAMGA VURDU

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ, 1295 DELEGENİN TAMAMININ OYUNU ALARAK YENİDEN GENEL BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

TAMER ÇAKIROĞLU MYK^DA GÖREV ALDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı’nda, 1295 Delegenin Tamamının Oyunu Alarak Yeniden Genel Başkanlığa Seçildi.

MHP’nin 14. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda Toplandı. Delegeler ve Davetliler, Kurultayın Yapıldığı Ankara Spor Salonu’ndaki Yerini Aldı. MHP Tuzla İlçe Başkanı Aslan Ali Baş Teşkilatıyla Kongreye Damga Vurdu. Genel Başkan Devlet Bahçeli de Salona Geldi.

Salonda, “Bir Ülkü Bir Ömürden Uzun Her Sevdadan Büyük”, “İlk Günkü Azim ve Kararlılık Bitmeyen Gurur ve Onurla”, “Devir Artık Türk Devridir”, “Cumhur Bizim Türkiye Hepimizin” İle “Geçmişin Gururu Yarının Umudu” Yazılı Afişler Yer Aldı.

Salonda Kurulan Platformdaki Dev Ekrandan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk İle MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Fotoğrafları ve Partinin Genel Merkez Binası Yansıtıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Saat 10.10’da Ankara Spor Salonu’na Geldi. Partililer Bahçeli’yi Ayakta, “Hareketin Lideri Devlet Bahçeli” Sloganlarıyla Karşıladı.

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Açılış Konuşmasının Ardından, Divan Başkanlığına Delegelerin Önerisi Üzerine Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Oy Birliği İle Seçildi. Divan Başkanlığının Oluşmasının Ardından Kurultay Çalışmalarına Başladı.

Kurultaya, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir, İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi İle Bazı Siyasi Parti Temsilcileri ve Milletvekilleri Katıldı.

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ’NİN KONUŞMASI

Kurultayda Konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, 81 İli Temsilen Bazı İllerin İsimlerini Okuyarak Sembolik Yoklama Yaptı. Bahçeli’ye, Salondaki Partililer, “Burada” Diyerek Karşılık Verdi.

Bahçeli, “Ülkümüzden Dönersek, Döneklere Güvenirsek Gök Girsin, Kızıl Çıksın. Yeni Yüzyıla Türkiye’nin Damgasını Vurmazsak, Türk Ve Türkiye Sevdamızdan Vazgeçersek, Haktan, Halktan, Hakikatten Milim Ayrılırsak, Gök Girsin, Kızıl Çıksın.” Diye Konuştu.

Hayat Yolculuğunda Tomurcuk Kaygısı Taşımayan Bir Ağacın Odun Olmaktan Başka Seçeneği Bulunmadığını Söyleyen Bahçeli, Şöyle Devam Etti:

“Milliyetçi, Ülkücü Hareketin Serdengeçti Yüreklerinin, 55 Yıl Önce Yola Çıkarken Mutlak Suretle Tomurcuk Derdi Vardı. Lakin Yeşillenen Yapraklarımız Kimi Zaman Sararıp Düştü. Kuruyup Sararan Bu Yaprakların Akıbetini Rüzgarlar Tayin Etti. Bazıları Kapıyı Sert Çekip Gittiğinden, Dönmeye Yüzleri Kalmadı. Bazıları Meçhule Açtıkları Yelkenler Yırtılınca Issızlığa Mahkum Oldu. Kimi Zaman da Sapı Gövdemizden Ayrılan Baltaların Darbesine Maruz Kaldık Ancak Geldiğimiz Bu Aşamada Tıpkı Bir Çınar Gibi Türk Milletinin Vicdanında Kök Salmasını Hamdolsun Başardık.”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çanakkale Savaşı Sonucunda Kazanılan Zaferin, Bölgesel ve Küresel Dengeleri Değiştirdiğini, Bunun da Türkiye Cumhuriyeti’nin Yol Haritasını Çizdiğini Vurguladı.

Çanakkale’yi Geçemeyenlerin Bu Defa Türkiye’yi Topyekun Geçmek İçin Çırpındığını Belirten Bahçeli, “Topla Tüfekle Sonuç Alamayanların, Demlenmiş ve Devşirilmiş İşbirlikçilerinin Taşeron Kılavuzu İle Bir Kez Daha Operasyon Çekmekle Uğraştığını” Kaydetti. Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 Yıllık Mirasını Yağmalayan Habis Güruhun, 100 Yılı Karanlığa İtmek, Yaşanmaz Hale Getirmek, Milleti Mağlup Etmek İçin Yanıp Tutuştuğunu İfade Etti.

“MUHALEFET, BİRBİRİNİ YİYİP TÜKETİYOR”

Muhalefet Partilerinin, Devletin Dayandığı Kurucu İlke ve Esasları, Milletin Mukavemet Zırhı Olan Milli Birlik ve Dayanışma Hisarlarını Yıkmak İçin Adeta Yarıştıklarını Savunan Bahçeli, 2023’teki Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde Hayal Kırıklığına Uğrayan Muhalefetin, Birbirini Yiyip Tükettiğini, Sakat ve Sancılı Bir İrade Eşliğinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne Kara Propaganda İle Hazırlandıklarını Öne Sürdü.

“CHP’nin, Terör Örgütü PKK’nın Siyasallaşmasını Misyon Edindiğini, Demlenerek Rotasını Kaybettiğini, Bu Suretle Bölücü Korsanlar Tarafından Rehin Alındığını” İfade Eden Bahçeli, “DEM, CHP’yi Maalesef Dönüştürmekle Kalmamış, Tarihinden ve İstikametinden Koparmıştır.” Dedi.

Devlet Bahçeli, CHP’de Kimin Fiilen Genel Başkan Olduğunun Belli Olmadığını da Savunarak, “Her Gün Yeşeren Çıkar Kavgaları, İnsanımızı Rahatsız Eden Gürültü Kirliliği, Patlak Veren Krizler, CHP’nin Güvenilmez Siyasetini Açığa Vurmuş, Teşhir Etmiştir.” Değerlendirmesini Yaptı.

CHP’lilerin, DEM Parti İle İlgili Yaptığı Açıklamaları Eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İstanbul Çekmeköy’de Seccade, Ataşehir ve Tuzla’da Zikirmatik Dağıtan, İnsanımızın Ekonomik Durumunu Sömürürken Ofislerde Utanmadan, Sıkılmadan Balya Balya Para Sayan CHP Yönetimi, Ne Yapsa Beyhudedir. Zira DEM’lenip PKK İle Kent İttifakı Maskesi Altında Organik Bağ Kurmasının Bedelini 14 Gün Sonra Sandıkta Ödeyecektir.” Şeklinde Konuştu.

Hiçbir Milliyetçinin Bu Kifayetsizlere Oy Vermeyeceğini Söyleyen Bahçeli, “Dünyanın En Büyük Türk Kentinin Yıllarını Çalan, Bu Kenti Ermenilerin Sayan, Türk’ün Adını Anmayan, Büyükşehir Belediyesini Sıçrama Tahtası Gören, Vaatlerini Unutan, CHP’yi Saraçhane’den Yöneten Malum Zat İçin Veda Vakti Gelip Çatmıştır.” Dedi.

“Her Türlü Ayrımcılık, Bölücülük, Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı Ayaklarımızın Yedi Kat Altındadır.” Diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Türkiye’nin Bir Kürt Sorunu Yoktur, Buna Mukabil Çok Tehlikeli Bölücülük ve Terör Sorunu Vardır.” Dedi.

Bahçeli, “Bölücü Terör Sorunu, Yeni Yüzyılda Kesinlikle Bitecektir.” Şeklinde Konuştu.

“TÜRK VE TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFLERLE MÜZAHİR YEREL YÖNETİMLER MUHAKKAK TECELLİ ETMELİDİR”

Bahçeli, Türkiye’nin Kamburlarından Kurtulması Gerektiğini Belirterek, “Yerel Yönetimlere Vurulan Prangalar Kırılmalıdır. Türk ve Türkiye Yüzyılı Hedeflerle Müzahir Yerel Yönetimler Muhakkak Tecelli Etmelidir. Zira Başka Alternatif Kalmamıştır.” Diye Konuştu.

CHP İçindeki Kaos ve Karmaşanın Ülkenin Geneline Yayılma ve Sıçrama İhtimalinin Korkunç Olduğunu Dile Getiren Bahçeli, “Kendi Evinde Düzeni Temin Edemeyenlerin Yerel Yönetimlerde Başarısızlığı Kaçınılmaz Hayat ve Siyaset Gerçeğidir. Bu Gerçeği Görmek İçin Kahin Olmaya Gerek Yoktur. Partilerini Yönetemeyenlerin, Asgari İlkelerde Anlaşıp Uzlaşamayanların, Birbirlerine Hürmet Beslemeyenlerin, Yerel Yönetimlerde Millete Hizmet Etmelerini Düşünmek Abesle Direniş Demektir.” İfadelerini Kullandı.

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın 31 Mart’ta Millet Tarafından Tevdi Edilecek Görev İçin Hazır Olduğunu Belirterek, “Cumhur İttifakı, Bu Kapsamda Ehliyet Sahibidir, Liyakat Sahibidir, Heyecan Sahibidir, Akıl Sahibidir, Ahlak Sahibidir, Hedef Sahibidir, Proje Sahibidir, Ülkemizin Geleceği İçin Her Türlü Fedakarlığı Yapmaya Kararlıdır.” Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın Başarmasının Türkiye’nin Başarısı Olduğunu Vurgulayan Bahçeli, Şunları Söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın Başarması, Türk Milletinin Şahlanışıdır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın 31 Mart’ta Sandıklardan Taşması, Türkiye ve Türkiye Yüzyılı’nın İnşası, İhyası ve İtibarıdır.”

“TÜRKİYE, MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK GÜCÜNÜN İVMESİYLE ÇAĞLARIN ÜZERİNE SIÇRAYACAK”

Bahçeli, Kurultay Münasebetiyle 14 Ana Başlık Altında Geleceğe Dair Tavır, Tutum, Teklif Ve Değerlendirmelerinin Bulunduğunu Bildirdi.

Millet Kavramının Sadece Cumhuriyet’in Kuruluşunda Değil, Tarihin Her Döneminde Birleştirici Ve Bütünleştirici Bir İşlev Gördüğünü Vurgulayan Bahçeli, Hiçbir Zaman Etnik Köken, Dil Ve Din Gibi Farklılıklara İtibar Edilmediğini Söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk Milletinin Birlikte Yaşama Ülküsü Ve Aynı Kaderi Paylaşma İradesinin Kurduğunu Anlatan Bahçeli, Partisinin Ülkede Yaşayan Her İnsanı Türk Milleti Tanımı İçinde Kucakladığını, Hepsine Aynı Gözle Baktığını Dile Getirdi.

“Soy ve Irk Temelinde Bir Üstünlük Bizim Nazarımızda Yok Hükmündedir.” Diyen Bahçeli, Şunları Kaydetti:

“Kaldı Ki Üstünlük Sadece Takvadadır. Türkiye’nin Milli Birliği Ve Bütünlüğü, Dil, Soy Ve Din Unsurlarının Üstünde Sosyolojik Kültürel Ve Tarihi Bir Gerçektir. Kültürlerin Üst Kimlikle Buluşması Bizim İçin Asıl Ve Esastır. Bu İse Asla Bir Dayatma Ve Asimilasyon Değildir. Türklüğün İnsanlığa Yön Vermek İsteyen Fütuhat Arayışıyla İslam’ın Kutsal Mesajları Birleşmiş Kahraman ve Muzaffer Bir İrade Meydana Gelmiştir. Bu Duygu Ve Ülkülerle Beslenerek Kurulan Türk Cihan Devletleri, Tarihe Damga Vurmuştur. Kökeni, Dili, Dini, Mezhebi Ne Olursa Olsun Türkiye Cumhuriyeti’ne Vatandaşlık Bağıyla Bağı Olan Her İnsanımız, Bizim Özbeöz Kardeşimizdir, Milletimizin De Asli Unsurudur. Her Türlü Ayrımcılık, Bölücülük, Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı Ayaklarımızın Yedi Kat Altındadır.”

Bahçeli, Partisinin Etnik Bölünmenin Önüne Set Çekeceğini Ve Operasyonlara Gelmeyeceğini Belirterek, “Türkiye’nin Bir Kürt Sorunu Yoktur, Buna Mukabil Çok Tehlikeli Bölücülük Ve Terör Sorunu Vardır.” Dedi.

“Türk İle Kürt, Alevi İle Sünni Arasında Uçurumlar Oluşturmak İsteyenler, Demokrasi, Özgürlük Ve İnsan Hakkı Kisvesine Bürünerek Hizmet Edenler Alçakların En Alçağı, Hainlerin En Hainidir.” Diyen Bahçeli, Devletin Ülkesi Ve Milletiyle Bölünmez Bütünlüğüne Hançer Sağlayanların Türk’ün De, Kürt’ün De, Alevi’nin De, Sünni’nin De Düşmanı Olduğunu Söyledi.

Bahçeli, “Düşmanlardan Medet Ummak, Teneşire Uzanmaya Razı Olmaktır. Türk İle Kürt’ü, Alevi İle Sünni’yi Birbirinden Koparmanın Emelini Taşıyanlar, Emperyalizmin Tasmalı Yanaşmalarıdır. Bölücü Terör Sorunu, Yeni Yüzyılda Kesinlikle Bitecektir.” Diye Konuştu.

PKK, YPG, PYD’nin Bulunduğu Yerden Sökülüp Atılacağını Vurgulayan Bahçeli, Hazırlanmasını Temenni Ettikleri “Bölücülükle Mücadele Ve Stratejik Eylem Planı” İle Ülke İçindeki Yıkım Cephesinin Çökertileceğini Belirtti.

Bahçeli, “Türkiye, Milli Birlik Ve Kardeşlik Gücünün İvmesiyle Çağların Üzerine Sıçrayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, Terörü Bir Hak Arama Vasıtası Gören Bölücülüğü Demokratik Mücadele Şeklinde Gösteren Bölücü Mihraklara Direnecek, Kürt Kökenli Kardeşlerimizi Amasız Fakatsız Bin Yılın Hatıralarıyla Kucaklayacaktır.” Dedi.

“(CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A) AYRILAMAZSIN, TÜRK MİLLETİNİ YALNIZ BIRAKAMAZSIN, YANINDAYIZ”

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart Seçimlerine İlişkin, “Benim İçin Bu Bir Final. Yasanın Verdiği Yetkiyle Bu Seçim Son Seçimim” Yönündeki Açıklamalarına Dair, Şu Değerlendirmelerde Bulundu:

“Geçenlerde Basından Öğrendiğim Kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Bir Konuşması, Özellikle Sol Cenahlarda Büyük Bir İştah Ve Tahrik Unsuru Olarak Kabul Edilmiştir. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’a Diyorum; ‘Ayrılamazsın, Türk Milletini Yalnız Bırakamazsın. Bunun İçin Cumhur İttifakı Olarak Yanındayız, Beraberindeyiz. Yeni Yüzyılın Kurtarıcı Lideri Olarak Sizi Görmek İstiyoruz.”

Devlet Bahçeli, 1295 Delegenin Tamamının Oyunu Alarak Yeniden Genel Başkanlığa Seçildi

Kurultayda, Partinin Kayıtlı Üst Kurul Delegeleri, Kurulan 15 Sandıkta Genel Başkanlık Seçimi İçin Oy Kullandı.  MHP Tuzla Teşkilatında da İlçe Başkanı Aslan Ali Baş, Tamer Çakıroğlu, Emrah Demet, Erdem Doğruer, Kerim Cebeci, Av.Suat Altunkaynak, Hacı Ay, Mithat Zengin, Süleyman Çengeri, Demet Gültürk, Uğur Bektaş ve İbrahim Doruk Oy Kullandı.

Oy Sayımının Tamamlanmasının Ardından Divan Başkanı Mevlüt Karakaya, Oylamaya 1295 Delegenin Katıldığını Belirterek, Bahçeli’nin Tüm Delegelerin Oyunu Alarak Yeniden Genel Başkanlığa Seçildiğini Duyurdu.

Kurultay’da Tek Aday Gösterilen Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, 11. Kez Genel Başkan Seçilmiş Oldu.

Kurultay, Diğer Parti Organlarının Seçimiyle Devam Edecek. Delegeler, 75 Asil 25 Yedekten Oluşan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) İle 9 Asil 5 Yedekten Oluşan Merkez Disiplin Kurulunu (MDK) Belirleyecek.

MHP 14. OLAĞAN BÜYÜK KURULTAYI’NDA MYK’YE 43 YENİ İSİM GİRDİ

Genel Başkanlık Seçiminin Ardından MYK ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Üyelerinin Oylamasına Geçildi.

Kurultayın Divan Başkanı Mevlüt Karakaya, Kullanılan 1258 Oyun 1244’ünün Geçerli Olduğunu Bildirdi.

Oylama Sonucu MYK’de 43 Yeni İsim Yer Alırken, 32 İsim Yerini Korudu. Yeni MYK’de 15 Kişilik Başkanlık Divanı Üyelerinin Tamamı Yer Aldı.

MYK’de Edip Semih Yalçın, İsmet Büyükataman, Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter, İsmail Faruk Aksu, Mustafa Kalaycı, Mevlüt Karakaya, Sadir Durmaz, Yaşar Yıldırım, Kamil Aydın, İsmail Özdemir, Filiz Kılıç, Pelin Yılık, Tamer Osmanağaoğlu, Bahadır Bumin Özarslan, Fatih Çetinkaya, Abdurrahman Başkan, Mehmet Celal Fendoğlu, Hayati Arkaz, Özgür Bayraktar, Murat Kotra, Davut Haskırış, İbrahim Özbay, Ali Uçak, Seçkin Odabaşı, Ahmet Kürşat Azkur, Turan Şahin, Turan Şener, Volkan Uygunuçarlar, Ahmet Selim Yurdakul, Fevzi Altuntaş, Yavuz Tellioğlu Yerini Koruyan İsimler Oldu.

Eski MYK’de Bulunan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım İle MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan ve Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut Yeni MYK’de Yer Almadı.

MYK’deki 43 Yeni Üye, Şu İsimlerden Oluştu:

“Vahit Kayrıcı, Levent Uysal, İlyas Topsakal, Ekrem Gökay Yüksel, Muhammet Levent Bülbül, Konur Alp Koçak, Yücel Bulut, Fevzi Zırhlıoğlu, Cemal Akın, Zühal Topcu, Hasan Kalyoncu, Erkan Haberal, Muhammet Hanifi Macit, Güzide Çıpan, Metehan Özkan, Mustafa Ertekin, Emine Güven Öztürk, Esma Özdaşlı, Osman Gür, Timur Şerif Şaşmaz, Abdülaziz Sekban, Tamer Çakıroğlu, Hüseyin Zafer Gülseven, Hüseyin Korkmaz, Utkucan Yıldırım, Hayri Bulut, Hümmet Tatar, Bünyamin Köken, Mustafa Çavuş, Metin Arı, Mustafa İzgioğlu, Umut Bağlı, Nazif Koray Nügü, Birol Gür, Mahmut Cüneyt Göz, Şahin Kartal, Fatih Tatlısu, Necdet Öztürkçü, Muhammet Fatih Yaşar, İlker Yücel, Özmen Alp Giray Erdemir, Özer Karakayacı ve Ali Yıldız.”

Yeni MDK Üyeleri İse Abdullah Bahadır Alperen, Kürşat Türker Ercan, Ahmet Korhan Mastı, Hilal Elmas, Tülin Tuncay, Nihat Ünver, Fikret Gökberk Osmanağaoğlu, Hatice Akkaya ve İlker İpek’ten Oluşuyor.

Ayrıca Kurultayda 25 Yedek MYK Üyesi İle 5 Yedek MDK Üyesi de Seçildi.

Çalışmalarını Tamamlayan Kurultayın Ardından, Yeni MYK Üyeleri Arasından Başkanlık Divanı Oluşturulacak.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MURAT DEMİR: İSTANBUL, EKREM’DEN KURTULMALI VE MURAD’INA TESLİM EDİLMELİ…

HIZLI YORUM YAP