DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: ABD’NİN DOSTLUK ANLAYIŞI HASIMLIĞA DÜMEN KIRMIŞTIR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD’nin Yaptırım Kararı İle İlgili, “ABD’nin Dostluk Anlayışı Hasımlığa Dümen Kırmıştır. Bu, Skandal Olmakla Birlikte Saygısızlık ve Nezaketsizliktir.” İfadelerini Kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter Hesabından Yaptığı Paylaşımda, Gündeme İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu.

Bahçeli, ABD’nin Aldığı Yaptırım Kararını Eleştirerek, “Dost(Luk) Demek, Dostuna Kötülüğün Dokunmamasından Ziyade, Bu Potansiyeli İrade Ve İlişki Ağlarında Taşımamak Demektir. Dostluğun Muarızı Düşmanlık Olarak Da Okunmamalıdır. Şunu Kabul Etmek Lazımdır Ki, Devletler Arasında Kalıcı Dostluklar Değil, Kavrayıcı Çıkarlar Hakimdir.” Değerlendirmesinde Bulundu.

Dostluk Ve Müttefikliğin Tek Merkezli İlerleyen, Tek Yanlı İşleyen Ve Tek Taraflı İşlevsellik Gösteren Bir Mekanizma Şeklinde Görülmemesi Gerektiğine Dikkati Çeken Bahçeli, Şunları Kaydetti:

“Eşitlik Ve Hakkaniyet Temelinde Bir Diyalog Ve Diplomasi Yoksa Taraflardan Birisi Hakim Diğeri De Mahkum Olacaktır. Dostluğun Ve Düşmanlığın Saat Başı Değiştiği, Biçim Ve İçeriğinde Zamana Ve Şartlara Göre Dönüşümlerin Yaşandığı Bir Dünya Düzeninde Haksızlık Kurumsallaşmış, Denge Ve İstikrar Kaybolmuştur. İnsanlığın En Temel Sorunu Sistemik Çarpıklık, Hukuksal Gelgitler, Ahlaki İflastır. Türkiye-ABD İlişkileri, Bidayetinden Beri Hem Sancılı Bir Seyir İzlemiş Hem De Güvensizlik Ekseninde Vücut Bulmuştur. Bir Tarafın Sürekli Dayatıp Tavizler İstediği; Diğer Tarafın Bunu Göğüslemek İçin Mücadele Ettiği Bir İlişki Ağına Müttefiklik Demek Ne Kadar Mümkündür?”

“ABD’NİN DOSTLUK ANLAYIŞI HASIMLIĞA DÜMEN KIRMIŞTIR”

Bahçeli, Trump Yönetiminin Giderayak “Yaptırımlar Yoluyla Amerika’nın Hasımlarıyla Mücadele Yasası” Kapsamında, Türkiye’ye Kabulü İmkansız Yaptırımlar Açıkladığını Anımsatarak, “ABD’nin Dostluk Anlayışı Hasımlığa Dümen Kırmıştır. Bu Durum Skandal Olmakla Birlikte Saygısızlık Ve Nezaketsizliktir.” İfadesini Kullandı.

Yaptırımların Bahanesinin S-400 Hava Savunma Sistemleri Olarak Gösterildiğini Belirten Bahçeli, “Savunma Sanayii Başkanlığı İle Kurum Başkanı, Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı, Hava Savunma Ve Uzay Daire Başkanlığından İki Kardeşimize Yaptırım Uygulanacakmış. Bu Yaptırımlar Utancın Ve Uyuşmuş Aklın Tezahürüdür. MHP, Yaptırım Kararlarını Reddetmekle Birlikte Kınamaktadır. Bugüne Kadar Bir NATO Müttefikine Yaptırım Uygulanmamıştı. 1975’ten Beri ABD Böyle Bir Yanlışın Faili Olmamıştı. Nitekim ABD’nin Türkiye’ye Şaşı Bakışı, Soğuk Yaklaşımı Böylelikle Tevsik Edilmiştir.” Açıklaması Yaptı.

Bahçeli, Türkiye’nin Milli Savunma Sanayiindeki Kazanımlarının Dost Görünümlü Muhasım Odakların Uykularını Kaçırdığını Vurgulayarak, Şunları Kaydetti:

“İnşallah Bundan Sonra Da Asla Uyuyamayacaklar, Bunları Uyku Tutmayacaktır. Hiçbir Ambargo, Hiçbir Yaptırım, Hiçbir Baskı Ve Tehdit Bizi Yolumuzdan Döndüremez. Bu Vesileyle Bir Çalışıyorsak On Çalışacağız, Bir Yapıyorsak Yüz Yapmayı Deneyeceğiz. Hiç Kimseye Eyvallah Demeyeceğiz, Muhannete Muhtaç Düşmeyeceğiz. Yaptırım Kararlarıyla Birlikte Emperyalizmin Kuklaları Tarafından Milli Silah Sanayimize Sürülmek İstenen Kara Lekenin Gerçek Manası Da Sanıyorum Ortaya Çıkmıştır. Tank-Palet Fabrikası İle İlgili Siyasi İstismar Kampanyası Yürütenler Zalimlerin İçimize Sızmış Maşalarıdır.”

Bahçeli, Değerlendirmelerini Şöyle Sürdürdü:

“Türkiye Kimden Silah Alıp Almayacağını Ona Buna Soracak Değildir. ABD İzin Ve Onay Makamı Hiç Değildir. Aksi Tertip, Teklif Ve Telkinler Küstahlığın Dik Alasıdır. S-400’ü Niye Aldınız Diye Parmak Sallayanların, Geçmişte Talep Edilen Silahları Ve Füze Savunma Sistemlerini Satmamak İçin Hangi Sanal Gerekçelere Müracaat Ettikleri Hepimizin Ve Herkesin Malumudur. Türk Milletine Parmak Sallanmaz, Sallayan Bunun Sonuçlarından Kurtulamaz. Türkiye Cumhuriyeti Bağımsız Ve Egemen Bir Devlettir. Kendi Kaderine Kendisi Yön Verir, İstikamet Çizer. Türkiye’yi Cephe Ülke, Mevzi Ülke, Siper Ülke Görenler Şaşkınlık İçinde Bocalayan Şuursuzlardır. Boynumuza Tasma Geçmez, Ayaklarımıza Pranga Vurulmaz, İrademiz Rehin Edilemez.”

HDP’YE TEPKİ

ABD’nin Tavrı Sonrasında TBMM’de Grubu Bulunan Dört Siyasi Partinin Ortak Bir Metne İmza Atarak Yaptırımlar Konusundaki Yüksek Tepkiyi Dünyaya İlan Ettiğini Belirten Bahçeli, “Ne Var Ki, Bu Metinde Bölücü HDP’nin Gene İmzası Yoktur. Bilakis Bu Terörist İkmal Yuvası Türkiye’ye Saldırmış, ABD’nin Yanında Saf Tutmuştur.” İfadesini Kullandı.

Açıklamasında “Hangi Milli Meselede HDP Türkiye’nin Yanında Durmuştur? Ne Zaman Diğer Partilerle Birlikte Müşterek Refleks Göstermiştir? Düşmanın İçimizdeki Uzantısı Ve Kule Gözcüsü Olan Bu Sözde Parti Hangi Yaraya Merhem Olmuştur?” Sorularını Soran Bahçeli, Şu İfadeleri Kullandı:

“Türkiye’nin Kuyusunu Kazan, Millete İhanet Eden, Teröre Yardım Ve Yataklığı Aleni Olan Bu Kokuşmuş Oluşumun Neresinde Milli İrade Vardır? HDP, Milletin Vergilerinden Oluşan Hazine Yardımlarının Üzerine Yatarak Millete İhanet Etmektedir. Üstelik Aldığı Paralar İhanet, Mermi, Şehadet Olarak Maalesef Fatura Edilmektedir. Haksızlık Zulüm Değil Mi? Milletten Geçinip Millete Silah Çekmek Alçaklık Sayılmayacak Mı? Adalet Bu Demokrasi Ayıbının, Bu İnsanlık Faciasının Neresindedir?”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, HDP’nin Aldığı Hazine Yardımı Ve Milletvekillerinin Aldığı Toplam Maaş Tutarlarına İlişkin Bilgi Vererek, Şu Değerlendirmeyi Yaptı:

“HDP, 2016’dan Bugüne Kadar, Ki 2020’de Dahil Olmak Üzere 285 Milyon 888 Bin Lira Hazine Yardımı Almıştır. Yine Bu Tarihler Arasında Kandil Ruhsatlı Bölücü Milletvekillerinin Aldığı Toplam Milletvekili Maaş Tutarı İse 39 Milyon 88 Bin 872 Liradır. Yetim Hakkı, Gariban Nafakası, Yoksul Parası, Milletimizin Alın Teri Teröristlerin Kursağına Gitmektedir. Dünyanın Neresinde Terörizmi Destekleyen, Etnik Bölücülük Yapan Bir Sözde Partiye Devlet Para Yağdırmaktadır? Bunu Nasıl Hazmedelim, Buna Nasıl Göz Yumalım? Dağdaki Eşkıya Mekapla Gezer, Meclis’teki Bölücüler Kırmızı Plakalı Lüks Arabalara Biner. Benzin Devletten, Kaynak Devletten, Kan Ve Şehadet Yine Devletten Çıkar. Bölücülere Verilen Bir Liranın Millete Dönüşü Gözyaşıdır, Feryattır, Acıdır, Al Bayrağa Sarılı Şehit Tabutudur.”

“Elimizi Vicdanımıza Koyalım Ve Soralım, Bu Karanlık Ve Kahredici Çelişki Reva Mıdır?” Diye Soran Bahçeli, Şöyle Devam Etti:

“HDP’nin Kapatılmasına Karşı Çıkan CHP’li Sözcüler, Demokrasi İstismarcısı İP’in Başkanı Ve AK Parti’nin İçindeki Bazı Yöneticiler Cevap Versinler; Türk Devletinin İhaneti Beslemesi, Mermi, Bomba, Mayın, Keleş Masraflarını Karşılaması Olacak Ve Makul Görülecek Şey Midir? Ey Faik Öztrak Ve Onun Gibi Zırvalayan Lekeli Güruh; Biber, Patlıcan, Domates Fiyatlarıyla İlgilendiğiniz Kadar Bu Melanet Tabloya Yarım Aklınızla Kafa Yormayı Hiç Denediniz Mi? Asgari Ücretli Kardeşlerimizi Dilinize Doladığınız Kadar Bu Meseleyi Hiç Gündeminize Aldınız Mı?Esnaf Gezip Sahte Üzüntü Mesajları Veren İP’in Başkanı, Teröristlerin Finanse Edilmesine Yüzsüzce Sessiz Kalman Onayladığın Anlamına Gelmiyor Mu? Diyorlar Ki, ‘Parti Kapatmanın Türkiye’de Olumlu Bir Sonucu Görülmedi’ Mesele Parti Kapatmanın Ötesinde İhaneti Cezalandırmaktır.”

“SİYASİ PARTİLER KANUNU VE TCK’DE REFORM YAPALIM”

Bahçeli, HDP’nin Açılmamak Üzere Kapatılması Önerisini Yineleyerek, Şu Önerilerde Bulundu:

“Etnik Bölücülüğü Ve Terörü Referans Alan Hiçbir Parti Kuruluşuna Da Müsaade Edilmemelidir. Gerekirse Anayasa’da Düzenleme Yapalım, Gerekirse Siyasi Partiler Kanunu Ve Türk Ceza Kanununda Reform Yapalım, Bu Kanayan Yarayı Durduralım. Zehirli Haşeratla Mücadele Milli Haysiyete Muhteşem Hizmettir. Bölücülükle Mücadele İstiklalimize Onur Verici Destektir. Artık Seçenek Kalmamıştır: Ya Terörizm Ya Temizlik, Ya Bölücülük Ya Da Huzur. Her Siyasi Parti Tarafını Ve Tercihini Yapmalıdır.”

Terörle, Milli Birlik Ve Kardeşlik Arasında Tarafsız Bir Alan Olmadığına İşaret Eden Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin Geleceğini Güvenceye Alacak Her Adıma, Her Karara, Her Girişime, Her Çetin İmtihana Sonuna Kadar Vardır Ve Hazırdır. Gelin Bu Ateşi Söndürelim, Gelin Bu Devrana Son Verelim. Gelin Bu Hesabı Soralım.” İfadelerini Kullandı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MİLLİ VE YERLİ HAVA SAVUNMA FÜZE SİSTEMİ ‘HİSAR-A+’ ENVANTERE GİRMEYE HAZIR

HIZLI YORUM YAP