DOLAR

32,3350$% 0.59

EURO

35,1476% 0.02

GRAM ALTIN

2.243,22%0,74

ÇEYREK ALTIN

4.068,00%3,50

BİST100

8.718,11%-1,25

BİTCOİN

2178738฿%1.99996

ETHEREUM

113337Ξ%-0.34434

a

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: MUHTIRA METNİ, ÜLKEMİZ LEHİNE STRATEJİK BİR KAZANIM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın Dışişleri Bakanları Eliyle İmza Altına Alınan 10 Maddelik Muhtıra Metni Ülkemiz Lehine Stratejik Bir Kazanım, Aynı Şekilde Milli Bir Başarıdır." İfadelerini Kullandı.

Bahçeli, İspanya’nın Başkenti Madrid’de Türkiye, Finlandiya ve İsveç Arasında İmzalanan Üçlü Muhtıraya İlişkin Yazılı Açıklama Yaptı.

NATO Zirvesi Kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Dörtlü Görüşme Formatında Bir Araya Geldiğini Anımsatan Bahçeli, Görüşmeyi Müteakiben Bahse Konu Toplantıda Hazır Bulunan Üç Ülkenin Devlet ve Hükümet Başkanlarının Nezaretinde, İsveç ve Finlandiya’nın NATO Üyelik Süreci Hakkında Üçlü Muhtıra İmzaladığını Hatırlattı.

“Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın Dışişleri Bakanları Eliyle İmza Altına Alınan 10 Maddelik Muhtıra Metni Ülkemiz Lehine Stratejik Bir Kazanım, Aynı Şekilde Milli Bir Başarıdır.” İfadesini Kullanan Bahçeli, Türkiye’nin Güvenlik Endişelerinin Giderildiğini, Haklı Tezlerinin, Meşru Tekliflerinin, Terörle Mücadele Kararlılığının Tasdik ve Tescil Edildiğini Belirtti.

Terörizmin Tüm Biçim ve Tezahürleriyle Mücadelede Tam Bir Dayanışma ve İş Birliği İradesi Gösterilmesi Hususunda Görüş Birliği Sağlandığını Vurgulayan Bahçeli, Şu Değerlendirmelerde Bulundu:

“Uluslararası Bir Organizasyonun Bünyesinde İlk Defa FETÖ’nün, PYD ve YPG’nin Terör Örgütü Olarak Tanımlanması, Bu Çerçevede İsveç ve Finlandiya’nın Anılan Terör Örgütlerine Destek Sağlamayacaklarını Yazılı Güvenceyle Taahhüt Etmeleri Tarihi Bir Karardır. Yine Bu İki Ülkenin Milli Güvenliğimize Yönelik Tüm Tehditlere Karşı Türkiye’ye Tam Destek Verecek Olmaları Mühim ve Memnuniyet Verici Bir Gelişmedir. İsveç Ve Finlandiya’nın, Türkiye’ye Karşı Saldıran Tüm Terör Örgütlerini Açık ve Net Olarak Kınamaları, PKK’yı Yasaklanmış Bir Terör Örgütü Olarak Teyit Etmeleri, Türkiye’ye Uyguladıkları Silah Ambargosunu Kaldıracaklarının Sözünü Vermeleri, Yine Türkiye’nin Terör Zanlılarına Dair Sınır Dışı Veya İade Taleplerini İvedilikle ve Bütün Boyutlarıyla İşleme Koyacaklarını Açıklamaları, PKK’nın ve Diğer Tüm Terör Örgütlerinin, Bunların Uzantıları İle İltisaklı Kuruluşlarının, İlaveten Paravan Örgütlerinin ve Eleman Devşirme Faaliyetlerinin Soruşturulup Yasaklama Tedbirini Uygulamaya Geçecek Olmaları Hem Bir Diplomasi Zaferi Hem de Dirayetli Bir Devlet ve Hükümet Marifetidir. Türkiye’miz Madrid’de İstediğini Almıştır.”

Bahçeli, Hiç Kimsenin Bu Saygı Duyulup Takdir Edilmesi Gereken Çarpıcı Tabloyu Karalamaya, Fiyasko İftirasıyla İzaha Teşebbüs ve Tevessül Etmemesi Gerektiğini Aktardı.

“Zillet İttifakının ve Bu İttifaka Sözcülük Yapan Odakların Derin Bir Hayal Kırıklığı Eşliğinde, Terörizmin ve Terör Örgütlerinin Arkasına Geçip Türkiye’yi Taşlamaları, Gerçekleri Çarpıtma Densizlikleri Utanç Verici Bir Durum, Ayıplı Bir Tutumdur.” İfadelerini Kullanan Bahçeli, Şunları Kaydetti:

“İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya Üye Olmalarının Önünde En Azından Türkiye’nin Ortaya Koyduğu Sağlam ve Tutarlı Duruş Açısından Bir Engel Kalmamıştır. Bundan Sonra Her NATO Üyesi Ülke Ahlak ve Samimiyet Testinden Geçecek, Söz ve Vaatlerine Müzahir Hareket Edip Etmedikleri Yakından Takip Edilecektir. Bu Vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız Başta Olmak Üzere, Dışişleri Bakanımızı ve Tüm Diplomatlarımızı Gönülden Kutluyor, Her Birisine Ayrı Ayrı Teşekkür Ediyorum.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 3 BİN 500 TL OLDU

HIZLI YORUM YAP