DOLAR

32,2430$% -0.01

EURO

34,7206% -0.2

GRAM ALTIN

2.399,72%-0,38

ÇEYREK ALTIN

3.945,00%-0,25

BİST100

10.336,50%0,68

BİTCOİN

2033832฿%-0.43446

ETHEREUM

98531Ξ%-0.75515

a

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK TELAFİ EĞİTİMİ PROGRAMININ DETAYLARINI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullarımız 2 Temmuz'dan Yeni Eğitim-Öğretim Yılının Başlayacağı Tarihe Kadar Okulların Fiziksel İmkanlarından Faydalanmak İsteyen Öğrencilerimiz İçin Açık Tutulacak." Dedi.

Selçuk, “Telafide Ben de Varım” Programının Tanıtımında, Dün Gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Alınan Kararlar Doğrultusunda Türkiye Genelinde Bugünden İtibaren Tüm İlkokul ve Bünyelerindeki Ana Sınıflarda, 7 Haziran Pazartesi Günü İse Tüm Ortaokul ve Liselerde Haftada 2 Gün Yüz Yüze Eğitime Geçildiğini Hatırlattı.

Diğer Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Mevcut Durumda Olduğu Gibi Tam Zamanlı Olarak Yüz Yüze Eğitime Devam Edileceğini, Köy ve Seyrek Nüfuslu Yerleşim Yerlerindeki Temel Eğitim Okullarında İse Bugünden İtibaren Yüz Yüze Eğitime 5 Gün, Tam Zamanlı Olarak Başlanıldığını Aktaran Selçuk, Yüz Yüze Eğitimlere Katılımın Yine İsteğe Bağlı Olacağını Vurguladı.

Selçuk, Covid-19 Salgını Sürecinde TRT EBA Kanalları, EBA Platformu ve Farklı Destek Mekanizmalarıyla Öğrencilere En Nitelikli İçeriklerle Ulaşmaya Çalıştıklarını Dile Getirerek, Eğitimin Uzaktan Gerçekleşmesinin Öğrenci, Öğretmen ve Aileler İçin Birtakım Sınırlılıklar Doğurduğuna Dikkati Çekti.

Bu Sınırlılıklardan Kaynaklanan Akademik ve Sosyal İhtiyaçları Belirlemek İçin Yapılan Araştırmalarda, Farklı Öğrenci Gruplarında Değişik Seviyelerde Bir Telafi Çalışmasına İhtiyaç Olduğunu Tespit Ettiklerini Bildiren Selçuk, Bundan Dolayı Öğrencilerin Sosyal, Duygusal Alanda İyileşeceği ve Fiziksel Olarak Aktif Olacağı Bir Telafi Programıyla Salgının Eğitime Yansıyan Olumsuzluklarını Hep Birlikte Bertaraf Etmek, Eğitimde Fırsat Adaleti İlkesi Doğrultusunda Öğrencileri Akademik, Sosyal, Duygusal, Fiziksel ve Sağlık Yönlerinden Desteklemek İstediklerine Değindi.

“DİLEYEN KARNESİNE 18 HAZİRAN’DAN İTİBAREN ULAŞABİLECEK”

Bu Nedenle Ulusal Destekleme Programını (UDEP) Hazırladıklarını Aktaran Selçuk, Şunları Kaydetti:

“Bildiğiniz Gibi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılını 2 Temmuz Cuma Günü Sonlandırıyoruz. Biz, Öğrencilerimiz İyi Mi, Evde Kalmaktan Yorulmuşlar Mı, Bir Sıkıntıları Var Mı, Bunları Görüp Tespit Etmek ve Onlara İyi Gelmek İçin Okullarımızı Açık Tutacağız. Bu Arada 21 Haziran’da Yoğun Olarak Başlayacağımız Sosyal, Duygusal, Kültürel, Fiziksel Faaliyetler Öncesinde Sistem Altyapımızda Yoğunluğa Neden Olmamak ve Öğrencilerimizin Erişimini Kolaylaştırmak İçin de Karneleri 18 Haziran’dan İtibaren Öğrencilerimize Açıyoruz. Dileyen Karnesine 18 Haziran Cuma Gününden İtibaren Ulaşabilecek.”

Selçuk, 2 Temmuz’un Ardından da Öğrencileri Güzel Bir Yazın Beklediğinin Altını Çizerek, Şu İfadeleri Kullandı:

“Yaz Dönemiyle Birlikte Bakanlığımız Yaklaşık 1,5 Yıl Sürecek Olan UDEP Sürecine de Girmiş Oluyor. Biraz Önce de İfade Ettiğim Gibi Yaklaşık 1,5 Yıl Sürecek UDEP Kapsamında Yapılacak Çalışmalardan Kısaca Bahsetmek İsterim. Her Okulumuz Talim Terbiye Kurulunca Hazırlanan Öncelikli ve Kritik Kazanımları Dikkate Alarak Zümreler Marifetiyle Hazırlanan Çerçeve Dahilinde Kendi Okullarındaki Öğrenci Gruplarının İhtiyaçlarını Belirleyecek. Okullar Kendisine 1,5 Yıl Sürecek UDEP Kapsamında Böylece Bir Telafi Planı da Oluşturmuş Olacak.

18 Haziran- 2 Temmuz Aralığında Okullarımız Çalışmalarını Bu Planlar Doğrultusunda Uygulamaya Başlayacaklar. Okullarımız 2 Temmuz’dan, Yeni Eğitim-Öğretim Yılının Başlayacağı Tarihe Kadar Okulların Fiziksel İmkanlarından Faydalanmak İsteyen Öğrencilerimiz İçin de Açık Tutulacak. Yaz Boyu Okullarımızda Çocuklarımızı Ağırlayacağız, İsteyen Öğrencilerimize Fiziksel Etkinlikler, İsteyen Öğrencilerimize Akademik Programlar Sunabileceğiz. Öğretmenlerimiz de Bu Programlarda Öngörülen Ders Saati Üzerinden Görev Alabilecekler, Tabii İsterlerse.”

“TELAFİ VE DESTEK ÇALIŞMALARI YIL BOYU SÜRDÜRÜLECEK”

Dolu Dolu Geçen Bir Yazın Ardından Başlayacak Yeni Eğitim-Öğretim Yılında Öğrencilerin Telafi ve Destek Çalışmalarının da Yıl Boyu Sürdürüleceğini Açıklayan Selçuk, Şunları Söyledi:

“1’den 2’ye Geçen Öğrencilerimiz İçin Okuma Yazma Taraması Başlatılacak. Bu Taramalarımızın Sonuçlarına Göre de İhtiyacı Tespit Edilen Öğrencilere Ek Ders ve Ek Materyal Desteği Sağlayacağız. 3 ve 4. Sınıfları İse İlkokullarda Yetiştirme Programı ‘İYEP’ Uygulaması İle Destekleyeceğiz. Ortaokul Öğrencilerimizin de Yeterlilik Düzeyleri Uluslararası Kriterlere Uygun Bir Şekilde Değerlendirilecek ve Onlara da Öğrenme Düzeylerine Uygun Çalışma Planı Verilecek.

Liseler İçin Kritik Kazanımlar Taraması Hazırladık. Tespitler Neticesinde Özel Programlar Uygulayarak Öğrencilerin Lise Eğitimlerini Daha Güçlü Sürdürmelerini Ve Üniversiteye Hazırlanmalarını Hedefliyoruz. Elbette Bu Süreçler Her Okulun Kendi İhtiyacına Göre Şekillenecek. Çünkü Okullar İhtiyaçlarını En İyi Şekilde Bilirler.”

Selçuk, UDEP Çerçevesinde Bakanlık, Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da Telafi Eğitimi Programına Destek Vereceğine Değinerek, “telafidebendevarim.meb.gov.tr” İsimli Bir Web Sitesi Hazırladıklarını Duyurdu.

Sitede Çocuklar, Öğretmenler ve Veliler İçin Ayrı Ayrı Bölümler Bulunduğunu Aktaran Selçuk, “Gelecek Hafta da Ortaokul ve Lise Öğrencilerimizle Kavuşacağız. Bilhassa Bu Son Haftaların, Mezun Olacak Öğrencilerimiz İçin, Hayat Boyunca Unutamayacakları Bu Günleri Okullarında Hep Birlikte Geçirecek Olmaları Bizim İçin Emin Olun Ayrı Bir Sevinç. Hepsine Başarılar Diliyor, Gözlerinden Ayrı Ayrı Öpüyorum.” Değerlendirmesinde Bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE YENİ ATAMALAR

HIZLI YORUM YAP