DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a
  • Selam Tuzla
  • EĞİTİM KENTİ TUZLA
  • MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK, YARIYIL TATİLİ ZİLİNİ ÇALDI: 15 ŞUBAT’TAN İTİBAREN SİZLERİ OKULLARIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK, YARIYIL TATİLİ ZİLİNİ ÇALDI: 15 ŞUBAT’TAN İTİBAREN SİZLERİ OKULLARIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Çevrim İçi Olarak Bir Araya Geldiği 81 İldeki Öğrencilere Seslenerek, “15 Şubat’tan İtibaren Sizleri Okullarımıza Çağırmak, Orada Görmek İstiyoruz. Baharı Okullarımızda Hep Birlikte Karşılayalım Niyetindeyiz.” Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Dönemi Kapanışı Ve “Birlikte 23 Gün Etkinlikleri” Tanıtım Programına Çevrim İçi Olarak Katılarak 81 İldeki Öğrencilerle Buluştu.

Birinci Döneme İlişkin Değerlendirmelerde Bulunan Selçuk, Yarıyıl Tatilinin Başladığına İşaret Ederek, Çok “Sıra Dışı” Ve “İlginç” Bir Dönemin Geride Kaldığını Söyledi.

Dünya Tarihi Açısından Da Çok Farklı Bir Dönem Olduğunu Vurgulayan Selçuk, “Sınıflarınızı, Koşturduğunuz Koridorları, Okulun Bahçesini, Öğretmenlerinizi, Öyle Tahmin Ediyorum Ki En Çok Da Arkadaşlarınızı Özlediniz. Sabah Erkenden Kalkıp Yollara Düşmeyi Bile Özlediğinizi Düşünüyorum.” Diye Konuştu.

Bakan Selçuk, Öğrencilerin Uzaktan Eğitimin İnceliklerini Bir Şekilde Öğrendiğini, Zorluk Ve Güzelliklerini Yaşadığını Aktardı.

Öğretmenler, Aileler Ve Öğrencilerin Gayretlerinin Çok Değerli Olduğunu Belirten Selçuk, “Elbette Gönlünüzden Geçtiği Gibi Çok Çok Mükemmel Bir Şekilde Sürekli Olarak Yüz Yüze Eğitim Yapma İmkanımız Olmadı. Ama Emin Olun Dünya Standartlarında Bir Uzaktan Eğitim Ortamını Sizler İçin Oluşturduk.” Dedi.

İkinci Döneme İlişkin De Değerlendirmelerde Bulunan Selçuk, “İkinci Dönemde Salgının Yolumuzdan Çekildiği Oranda, Okullarımıza Hep Beraber Döneceğiz Ve 15 Şubat’tan İtibaren De Sizleri Okullarımıza Çağırmak, Orada Görmek İstiyoruz. Salgın Koşullarını Dikkate Alarak Elbette Bu Değerlendirmeler De Yapılıyor. Baharı Okullarımızda Hep Birlikte Karşılayalım Niyetindeyiz.” İfadelerini Kullandı.

“GÜÇLÜ İNSANLAR OLMAK İSTİYORSANIZ, İŞLERİNİZİ KENDİNİZ YAPMALISINIZ”

Selçuk, Yarıyılın 23 Gün Sürecek Uzun Bir Kış Tatili Olacağını Hatırlatarak, Öğrencilere, Şu Tavsiyelerde Bulundu:

“Lütfen Fırsat Buldukça Oyunlar Oynayın, Bedeninizle, Ruhunuzla Şarkılar Dinleyin, Bol Bol Okuyun, Mutlaka Bir Yerlere Gidip Gezin Ve Notlar Alın. Resim Yapın Ve Kendinizi, Ruhunuzu Ve Bedeninizi, Zihninizi Dinlendirmenin Güzel Yollarını Bulun. Çevrenize En Az Ekrana Baktığınız Kadar Dikkatle, Güzeli Çirkinden, İyiyi Kötüden Ayırmak Üzere Bakın. Çevrenin, Doğanın, Etrafımızda Olup Bitenlerin Ne Kadar Güzel, Ne Kadar Farklı Ve Ne Kadar İncelenmeye Değer Olduğunu Göreceksiniz. Lütfen Elinizden Geldiği, Gücünüzün Yettiği Kadar Bütün İşlerinizi Kendiniz Yapın, Kimseye Yaptırmayın. Eğer Güçlü İnsanlar Olmak İstiyorsanız, İşlerinizi Kendiniz Yapmalısınız Ve Problemlerinizi Kendiniz Çözmelisiniz. O Zaman Ayakta Durma İhtimaliniz, Çok Daha Güçlü Olma İhtimaliniz Söz Konusu Olacaktır.”

Öğrencilerin Evde Kalmaktan Sıkıldığının Farkında Olduklarını Belirten Bakan Selçuk, “Ben Diyorum Ki Elbette Sıkıldık, Yorulduk Ama Her Zaman Yapılacak Güzel İşler, Güzel Etkinlikler Vardır. Azimli Olmanız, İstikrarlı Olmanız Çok Önemli. Bir Resim, Bir Yemek Yapmanız, Bir Yazıyı, Hikayeyi Kaleme Almanız Gerçekten Çok Çok Değerli. Üretmek Çok Kıymetli Ve Bu Şekilde İçinizin Rahatladığını Da Göreceksiniz Ve Biraz Daha Büyüdüğünüzü De Hissedeceksiniz. Biz De Sizler İçin Böyle Anlara Şifa Olacak, Size İyi Geleceğine İnandığımız Her Güne Özel Etkinlikler Hazırladık. Bu Etkinlikleri Sizlerle Paylaşacağız. ‘Birlikte 23 Gün’ Etkinlikleri Kapsamında Farklı Çalışmalarla Eğlenerek Öğrenme Fırsatını Devam Ettireceksiniz.” Diye Konuştu.

Bakan Selçuk, Bu Etkinlikler Arasında İçeriğinde Harf, Sayı, Renk Gibi Kavramlara Farklı Açıdan Bakılmasını Sağlayacak Olan “Resfebe”, Türk Ve Dünya Bilim Sanat Alanlarında Yaptığı Çalışmalarla Tanınan Şahsiyetlerin Tanıtıldığı “Kim O”, “Bulmaca”, “Sudoku”, “Oyun”, “Günün Deneyi”, “Hikaye Tamamlama Etkinlikleri” Gibi Güzel Faaliyetlerin Yer Aldığını Bildirdi.

Bu Tatil Etkinliklerini İlkokul, Ortaokul Ve Lise Düzeyindeki Bütün Öğrenciler İçin Ayrı Ayrı Planladıklarını Belirten Selçuk, “Birlikte 23 Gün Etkinliklerine Bakanlığımızın Resmi Web Sayfasından Ulaşabilirsiniz.” Bilgisini Verdi.

Selçuk, “Birlikte 23 Gün” Tanıtım Videosu Ve Etkinlerin Yer Aldığı Web Sitesini De Paylaşarak, “Tatilde De Olsak Yine Birlikteyiz, Beraber Etkinlikler Yapacağız.” Dedi.

Web Sitesi Üzerinden Öğrencilerin Beğendikleri Etkinliklere Katılabileceklerini Anlatan Selçuk, Şunları Kaydetti:

“Sizden İstediğim Her Yeni Güne Kendiniz Ve Ülkenizin Geleceği İçin Daha Umutla Bakmanız, Umudunuzu Hiçbir Zaman Yitirmemeniz. Biz Sizlerle Beraberiz, Her Türlü Destek İçin Hazırız, Çalışıyoruz, Merak Etmeyin. Öğretmenlerinizle Beraber Sürekli Haberleşiyoruz. Her Zaman Çok Daha Güzel Şeyler Yapabilme İmkanımız Var, Bunun İçin Gelişmeye, Öğrenmeye Devam Etmemiz Çok Önemli. Ben Hepinizi Bu Zor Dönemde Gösterdiğiniz Çabadan, Ortaya Koyduğunuz Gayretten Dolayı Tebrik Ediyorum, Kutluyorum. Ailelerinize Teşekkür Ediyorum Çünkü Onlarla Beraber Gerçekten Zor Bir Dönemi Geçirdiniz. Öğretmenlerimize Her Zaman Teşekkürüm, Şükran Duygularım Var Çünkü Sizleri Yalnız Bırakmadılar, Hep Beraber Cansiparane Mücadele Etme İmkanımız Oldu.”

İlk Ve Ortaokul Öğrencilerinin Karnelerinin Hayırlı Olmasını Dileyen Selçuk, Çocuklar, Öğretmenler Ve Velilerin Tatilde Güzel Bir Dinlenme Dönemi Yaşamalarını Temenni Etti.

81 İlden Birer İlkokul, Ortaokul Ve Lise Öğrencisinin Katıldığı Video Konferansta, Öğrencilerle Sohbet Ederek Görüşlerini Dinleyen Selçuk, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Dönemi Kapanış Zilini Çaldı.

BİRLİKTE 23 GÜN TATİL ETKİNLİKLERİ

Birlikte 23 Gün Tatil Etkinlikleri İlkokul, Ortaokul Ve Lise Düzeyindeki Öğrencilerin Tatil Süreçlerini Verimli Geçirmeleri İçin Hazırlandı. Etkinlik Takvimi “http://birlikte23gun.meb.gov.tr/index2.html” Adresinde Erişime Açıldı.

Öte Yandan Bakanlığın Twitter Hesabından, Uzaktan Eğitim Döneminde Velilere Yönelik Hazırlanan Takdir Belgesi Paylaşıldı.

Bakan Selçuk İmzalı Takdir Belgesinde, “Sevgili Anneler Ve Babalar, Uzaktan Eğitim Döneminde Çocuklarımızın Eğitimine Kesintisiz Devam Etmesi Yönünde Gösterdiğiniz Özverinin Farkındayız. Bu Üstün Gayretlerinizden Dolayı Sizlere Takdir Ve Teşekkürlerimizi Sunuyoruz.” İfadelerine Yer Verildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

RESMİ/ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİLER İÇİN İSTEĞE BAĞLI NAKİL VE GEÇİŞ İŞLEMLERİ AÇILDI

HIZLI YORUM YAP