DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

2061097฿%-0.30686

ETHEREUM

101483Ξ%0.18085

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR: MARİUPOL’DEKİ MASUM İNSANLARIN BÖLGEDEN TAHLİYE EDİLMELERİ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR: MARİUPOL’DEKİ MASUM İNSANLARIN BÖLGEDEN TAHLİYE EDİLMELERİ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Bakan Akar, Rusya İle Ukrayna Arasında Ateşkesin Sağlanması İçin Temaslarını Sürdürdüklerini, Mariupol'deki Durumu Yakından Takip Ettiklerini Belirterek "Bir An Önce Oradaki Masum İnsanların Bölgeden Tahliye Edilmeleri İçin Gayret Gösteriyoruz" Dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İmkanlarla Üretilen AKYA Eğitim Torpidosunun Denizaltıdan Hedefe Yapılacak Atış Testi Dolayısıyla Geldiği Gölcük’te Donanma Komutanlığı’ndaki Konuşması Sırasında, Ukrayna’daki Son Duruma İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu.

İçinden Geçilen Uluslararası Ortama Dikkati Çeken Akar, Şöyle Konuştu:

“Türk Silahlı Kuvvetleri Olarak, Güçlü Olmamız Gerekiyor. Her Türlü İhtimale Karşı Her An Hazırlıklı Olmamız Lazım. Rusya İle Ukrayna Arasında Bir Çatışma Söz Konusu. İki Ülke de Bizim Denizden Komşumuz. Her İki Ülke İle İlişkilerimiz Mevcut. Bu Çatışmanın Bir An Önce Durmasını, Bir Ateşkes Sağlanmasını, Bir An Önce Barışın, Huzurun Bölgeye Hakim Olmasını Samimi Bir Şekilde Temenni Ediyoruz. İnsani Yardım Başta Olmak Üzere, Bugüne Kadar Bize Düşen Görevler Neyse Yaptık, Yapmaya Devam Edeceğiz. Bizim Herhangi Bir Şekilde Yaptırımlara Uymamak Gibi Bir Durumumuz Söz Konusu Değil. Birleşmiş Milletler Yaptırımlarına Uygun Şekilde Hareket Ediyoruz. Diğer Taraftan Tarafların Konuşması, Görüşmesi ve Bir An Önce Ateşkesin Sağlanması İçin Temaslarımızı Sürdürüyoruz.”

Sivillerin Tahliyesi Konusundaki Çalışmaların Devam Ettiğini Aktaran Akar, “Özellikle Mariupol’deki Durumu Yakından Takip Ediyoruz. Hem Rusya Hem Ukrayna Tarafları İle Bakanlık Düzeyinde Temaslarımızı Sürdürüyoruz. Bir An Önce Oradaki Masum İnsanların Bölgeden Tahliye Edilebilmeleri İçin Gayret Gösteriyoruz. Önümüzdeki Günlerde, Saatlerde Bunun Gerçekleşmesini Bekliyoruz. Bizim Kiev Bölgesinde İki Uçağımız Var. Onların da En Uygun Zamanda Tahliyesi İçin Hem Rusya Hem Ukrayna Tarafı İle Temaslarımız Sürüyor.” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARINA YATIRIM DESTEĞİ VERİLECEK

HIZLI YORUM YAP