DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

2068683฿%1.41716

ETHEREUM

101395Ξ%0.60729

a

MUKADDES ÜÇ AYLAR

İslam Aleminde Her Yıl Heyecanla Beklenen Recep, Şaban ve Ramazanı Kapsayan Mukaddes Üç Aylar Bugün İtibariyle Başlıyor.

Müslümanlara Dini Hissiyat ve İbadet Yoğunluğu Eşliğinde Gündelik Hayatlarını Sorgulama, Yenileme ve Zenginleştirme Fırsatı Sunan ve Bugün Başlayacak Üç Aylar, Bu Yıl da Dünyayı Saran Covid-19’un Gölgesinde İhya Edilecek.

Regaip, Miraç ve Berat Kandilleri İle Kadir Gecesi Gibi Özel Gecelerin İdrak Edildiği Üç Aylarda, Oruç Tutma, Kur’an-I Kerim Okuma ve Sadaka Verme Gibi İbadetlerin Daha Çok Yapılması Tavsiye Ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Vakit Hesaplama Bölümü’nün “vakithesaplama.diyanet.gov.tr” İnternet Adresinde Yer Alan Bilgiye Göre, Recep Ayının İkinci Günü Olan 3 Şubat Perşembe Akşamı Regaip Kandili İdrak Edilecek.

Hazreti Muhammed’in Allah’ın Huzuruna Yükseldiği Gece Olarak Kabul Edilen Miraç Kandili’nin 27 Şubat’ta Ve “Ramazanın Müjdecisi” Kabul Edilen Berat Kandili’nin 17 Mart’ta İdrak Edilmesinin Ardından On Bir Ayın Sultanı, Huzur ve Bereket Ayı Ramazan 2 Nisan’da Başlayacak.

Kur’an-I Kerim’de “Bin Aydan Daha Hayırlı” Olduğu Bildirilen Kadir Gecesi, Ramazanın 27. Gecesi Olan 27 Nisan’da İdrak Edilecek ve Müslümanlar 2 Mayıs’ta Ramazan Bayramı’nı Karşılayacak.

ÜÇ AYLARDA YAPILACAK İBADETLER NELER?

Bu Günlerde Nefisler Hesaba Çekilmeli, Ana Sermayemiz Olan Ömrümüzün Nerede ve Nasıl Tüketildiği Gözden Geçirilmeli, Amel Defterimize Neler Yazıldığı, Mahşer Günü Kurulacak Büyük Divanın Tek Hâkimi Yüce Allah’ın (CC) Hakkımızda Nasıl Bir Hüküm Vereceği Düşünülmelidir.

Bu Aylar Dua ve Tövbelerimizin Kabul Edilme Ümidini Daha Fazla Hissedeceğimiz Aylardır.

– Kur’an-I Kerim Okunmalı, Okuyanlar Dinlenmeli, Uygun Mekânlarda Kur’an Ziyafetleri Verilmeli, Kelamullah’a Olan Sevgi, Saygı ve Bağlılık Duyguları Yenilenmeli, Kuvvetlendirilmeli.

– Peygamber Efendimize (S.A.S.) Salât ve Selâmlar Getirilmeli, O’nun Şefaatini Ümit Edip, Ümmetinden Olma Şuuru Tazelenmeli.

– Tefekkürde Bulunulmalı, “Ben Kimim, Nereden Geldim, Nereye Gidiyorum, Allah’ın Benden İstekleri Nelerdir” Gibi Konular Başta Olmak Üzere Hayatî Meselelerde Derin Düşüncelere Girmeli.

4 Sahabe, Ulema ve Evliya Türbeleri Ziyaret Edilmeli, Manevî İklimlerinde Vesilelikleriyle Hakk’a Niyazda Bulunulmalı

– Küs ve Dargın Olanlar Barıştırılmalı, Gönüller Alınmalı, Kederli Yüzler Güldürülmeli.

– Günahlara Samimi Olarak Tövbe ve İstiğfar Edilmeli, İdrak Edilen Geceyi Son Fırsat Bilerek Nedamette Bulunulmalı.

– Üzerimizde Hakları Olanlar Aranıp Sorulmalı, Vefa ve Kadirşinaslık Ahlâkı Yerine Getirilmeli.

– Yoksul, Kimsesiz, Öksüz, Yetim, Hasta, Sakat, Yaşlı Olanlar Ziyaret Edilip, Sevgi, Şefkat, Hürmet, Hediye ve Sadakalarla Mutlu Edilmeli.

-Vefat Etmiş Yakınlarımızın, Dostlarımızın Ve Büyüklerimizin Kabirleri Ziyaret Edilmeli, İman Kardeşliğine Ait Sadakati Yerine Getirilmeli.

– Hayattaki Manevî Büyüklerimizin, Hocalarımızın, Anne ve Babamızın, Dostlarımızın Ve Diğer Yakınlarımızın Kandilleri Bizzat Giderek Veya Telefon, Mesaj Yahut E-Mail Çekerek Tebrik Edilmeli, Duaları İstenmeli.

-Başta Bütün İnsanlık Olmak Üzere Kendimize ve Sevdiklerimize Mümkün Mertebe İsmen Dualar Etmeli.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GECİKMEYİN: PARA CEZASI VAR!

HIZLI YORUM YAP