DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

NORMAL HAYATA DÖNÜŞTE YENİ DÖNEM 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR! 10 MADDEDE MERAK EDİLENLER

Kademeli Normalleşme Sürecinin Üçüncü Etabının 1 Temmuz'da Başlamasıyla Yeni Tip Koronavirüsle Mücadele Kapsamında Alınan Bazı Tedbirler Sona Erecek.

İçişleri Bakanlığının 27 Haziran’da Yayımladığı Genelgeyle Kademeli Normalleşme Sürecinin Üçüncü Etabında Devam Edecek Önlemlerle Sona Erecek Tedbirler Kamuoyuna Açıklandı.

Muhabirlerimiz, Normal Hayata Dönüşün Üçüncü Etabına Yönelik Merak Edilenleri 10 Maddede Derledi.

1 – SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI VE ŞEHİRLERARASI SEYAHAT SINIRLAMASI DEVAM EDECEK Mİ?

Pazartesi-Cumartesi Günleri Saat 22.00’den Sabah 05.00’e Kadar Olan ve Pazarları İse Tam Gün Uygulanan Sokağa Çıkma Kısıtlaması İle Sınırlama Süresince Uygulanan Şehirlerarası Seyahat Kısıtlaması Sona Erecek.

2 – İŞ YERLERİ HANGİ SAATLERDE ÇALIŞACAK?

Tüm İş Yerleri, Ruhsatlarındaki Faaliyet Konusuna Göre İlgili İdare Tarafından Belirlenmiş Olan Açılış­ Kapanış Saatleri Çerçevesinde Faaliyet Gösterebilecek.

3 – EĞLENCE MEKANLARI, SİNEMA SALONLARI, KAPALI YÜZME HAVUZLARI AÇILACAK MI?

Açık Yüzme Havuzları 1 Haziran’daki Genelgeyle Faaliyete Geçmişti. Yeni Genelgeyle Kapalı Yüzme Havuzları da Hizmet Vermeye Başlayacak.

Daha Önce Covid-19 Tedbirleri Nedeniyle Faaliyetlerine Ara Verilen Sinema Salonları, Hamamlar, Sauna ve Masaj Salonları İle Eğlence Mekanları Gibi İş Yerleri de Açılacak. Bu İş Yerlerinde ve Konaklama Tesislerinde Saat 24.00’ten Sonra Canlı Müzik Dahil Müzik Yayını Yapılamayacak. Bu İş Yerleri, Ruhsatlarındaki Çalışma İçin Belirtilen Saate Kadar Müzik Yayını Olmadan Yeme İçme Servisi Yapabilecek.

4 – RESTORAN, LOKANTA, KAFE GİBİ YERLERE GİRİŞTE HES KODU SORULACAK MI, OTURMA DÜZENİ NASIL OLACAK?

Restoran, Lokanta, Kafe Gibi Yeme İçme Yerlerine Girişte Daha Önce Belirlenen “Ateş Ölçümü, HES Kodu Sorgulama, Maske Takma” Tedbirlerine Devam Edilecek. Masalar Arası Mesafe 1,5 Metre Olacak, Aynı Masada Oturan Kişi Sayısı İse Sınırlandırılmayacak.

5 – KAHVEHANE VE KIRAATHANELERDE OYUN OYNANABİLECEK Mİ, NARGİLE KAFELER AÇIK OLACAK MI?

Kahvehane ve Kıraathanelerde Taş ve Kağıt Oyunları Oynanabilecek. Bu İşletmelerde de Masalar Arası Mesafe 1,5 Metre Olacak, Müşteriler Maske Takacak. Nargile Salonu ve Nargile Kafeler Kapalı Olacak, Konaklama Tesisleri de Dahil Olmak Üzere Hiçbir İş Yerinde Nargile Servisi Yapılmayacak.

6 – KONSERLER VE FESTİVALLER DÜZENLENEBİLECEK Mİ?

Konser, Festival, Gençlik Kampı Gibi Etkinlikler, Kişi Başına Asgari Açık Alanlarda 4 Metrekare, Kapalı Alanlarda 6 Metrekare Yer Bırakılarak Düzenlenebilecek. Etkinliklere, Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde Belirtilen Kural ve Esaslar İle Temizlik, Maske ve Mesafe Prensiplerine Uyulmak Kaydıyla İzin Verilecek.

7 – TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINDA KAPASİTE SINIRLANDIRILACAK MI, AYAKTA YOLCU ALINACAK MI?

1 Temmuz’dan İtibaren Şehir İçi veya Şehirlerarası Tüm Toplu Taşıma Araçlarındaki Yolcu ve Koltuk Kapasite Sınırlandırmalarına Son Verilecek, Ayakta Yolcu Alınabilecek ve Maske Takmak Zorunlu Olacak. 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar İle 18 Yaş Altı Gençler ve Çocuklar da Şehir İçi Toplu Taşıma Araçlarını Saat Sınırlaması Olmaksızın Kullanabilecek.

8 – KAMU KURUMLARI HANGİ SAATLERDE HİZMET VERECEK?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Uygulanan 10.00­-16.00 Mesai Uygulaması Sona Erdirilecek ve Normal Mesai Düzenine Geri Dönülecek. Kamu Kurum ve Kuruluşları İçin Günlük Çalışmanın Başlama ve Bitiş Saatleri İle Öğle Dinlenme Süresi, Bölgelerin ve Hizmetin Özelliklerine Göre Valilerce Tespit Edilecek.

9 – NİKAH VE DÜĞÜN TÖRENLERİNDE HANGİ KURALLAR GEÇERLİ OLACAK?

Nikah ve Düğünlerde, Kapalı Yerlerde Uygulanan Kişi Başına Asgari 6 Metrekare Yer Bulunması Şartı Devam Edecek, Katılımcı Sayısı Sınırlanmayacak.

Nikah ve Düğünlerde Yiyecek ve İçecek İkramı 15 Haziran’dan İtibaren Yapılabiliyordu. Bu Uygulamaya Devam Edilecek Ancak Yeni Dönemde Bu Etkinlikler Sırasında Canlı Müzik Dahil Müzik Yayınına Saat 24.00’e Kadar İzin Verilecek.

Sünnet, Nişan ve Kına Gibi Etkinlikler de 1 Temmuz’dan Sonra Yapılabilecek.

10 – PİKNİK ALANLARINDA HANGİ TEDBİRLER UYGULANACAK, MANGAL YAKILABİLECEK Mİ?

Piknik ve Mesire Alanlarında Metrekareye 4 Kişi Düşecek Şekilde Ziyaretçi Planlaması Yapılacak. Piknik Alanlarında Bulunan Masaların Arasında En Az Üç Metre Mesafe Bulundurulacak. Mangal Yakılabilecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE 5 BİN 846 KİŞİNİN COVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI, 53 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

HIZLI YORUM YAP