DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

2068683฿%1.41716

ETHEREUM

101395Ξ%0.60729

a

NOTERLERDE YENİ DÖNEM YARIN BAŞLIYOR

Adalet Bakanlığı’nın Yeni Uygulamalarından Birisi Olan Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi Uygulaması Yurt Genelinde Yarın Başlayacak.

Edinilen Bilgiye Göre, Tanıtımı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Tarafından Yapılan Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve Noter Ücretlerinin Kredi Kartlarıyla Ödenmesi Uygulamasıyla Vatandaş Birçok Kazanım Elde Edecek.

Sistemle Özellikle İkinci El Araç Alım Satımlarında Emanet Hesaba Alınan Para Noterlik İşlemlerinin Tamamlanmasının Ardından İlgili Kişinin Hesabına Güvenli Bir Şekilde Aktarılarak Vatandaşların Mağdur Edilmesi Engellenecek.

Uygulamayla Nakit Taşınması Esnasında Paranın Çalınması veya Kaybolması Riskleri Ortadan Kalkacak.

Satış Bedeli, Noterde İşlem Gerçekleştirilmeden Satıcının Hesabına Geçemeyeceğinden Alım Satım Daha Güvenli Bir Şekilde Gerçekleştirilecek. Uygulama Kapsamında Alım Satım İşleminin Her Aşamasında Alıcı ve Satıcı Mesajla Ve Elektronik Posta İle Bilgilendirilecek.

Tarafların Anlaşamaması ve Satış İşleminin İptal Edilmesi Durumunda, Alıcı Tarafından Yatırılan Para, Kayıt Esnasında Bildirilen Banka Hesabına İade Edileceğinden Dolandırıcılık Gibi Hileli Davranışlardan Zarar Görme Riski Ortadan Kalkacak. Uygulamayla Bloke, Çek ve Benzeri Masraflarla Karşılaşılmadan Satış İşlemleri Gerçekleştirilecek.

Yurt Genelinde Yarın Başlayacak Yeni Sistemle, Noterlik İşlemlerinde Yapılacak Ödemeler İçin Kredi Kartı ve Banka Kartı Kullanılabilecek.

Uygulamayla Ödeme Aracı Seçenekleri Çoğaltılarak Vatandaşların Nakit Taşıması ve Bundan Kaynaklanan Riskler Ortadan Kaldırılırken, Kayıtlı Ödeme Araçları Sayesinde Vergi, Resim ve Harçların Tam Olarak Hesaplanmasıyla Vergi Kaybı Önlenecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ELAZIĞ SİVRİCE’DE 3.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

HIZLI YORUM YAP