DOLAR

32,3621$% -0.38

EURO

34,8120% -0.05

GRAM ALTIN

2.399,01%-0,96

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%-0,87

BİST100

10.208,65%1,62

BİTCOİN

1914583฿%0.98289

ETHEREUM

96623Ξ%0.3857

a

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE HELİKOPTER VE UÇAK SAYISI ARTIYOR

Türkiye'de Gelecek Yıl Orman Yangınlarıyla Mücadelede 5 Amfibik Uçak İle 50'ye Yakın Helikopter Kullanılması Planlanıyor.

Orman Genel Müdürü (OGM) Bekir Karacabey, Muhabirlerimize, Orman Yangınlarıyla Mücadelede Halen 39 Helikopter ve 3 Amfibik Uçak Kullanıldığını Söyledi.

Filodaki Hava ve Kara Gücünü Artırmak İçin Hazırlık Yaptıklarını Belirten Karacabey, “Önümüzdeki Yıl En Az 5 Yangın Söndürme Uçağı Kiralamayı Planlıyoruz. Şimdiden Hazırlıklara Başladık. Bu Uçakların Satın Alınması da Gündemimizde. Bununla İlgili Çalışmalarımız Devam Ediyor. Önümüzdeki Yıl Helikopter Sayımızı da 50’ye Doğru Yaklaştıracağız.” Dedi.

Karacabey, Kara Gücü Olarak Da Bu Yıl 2 Bin Yangın Söndürme İşçisi Alımı Gerçekleştirecekleri Bilgisini Vererek, Alım Süreçlerinin Devam Ettiğini ve İşçilerin Gelecek Yıl Görev Başında Olacaklarını Bildirdi. Bekir Karacabey, Alınacak İşçi Sayısının Artmasına İlişkin Çalışmalar Olduğunu Dile Getirdi.

ORMAN YANGINLARI BÜTÜN YÖNLERİYLE ÇALIŞTAYDA MASAYA YATIRILACAK

Bu Yıl İkincisi Düzenlenecek İklim Değişikliği Sürecinde Orman Yangınları Çalıştayı’nı 13-15 Ekim’de Gerçekleştireceklerini İfade Eden Karacabey, Şöyle Konuştu:

“Bu Sorumluluk Bizim Olmakla Birlikte, Aslında Bütün Vatandaşlarımızın Bu Konuda Çok Kıymetli Düşünceleri Vardır. Biz Vatandaşlarımızın Bu Düşüncelerinden İstifade Etmek, Aynı Zamanda Konunun Uzmanlarınca, Akademisyenler ve Bilim İnsanlarının Orman Yangınlarıyla İlgili Çalışmalarını Bizimle Paylaşmalarına Ortam Oluşturmak Gayesiyle Bu Çalıştayı Düzenledik. Çalıştayı 300’ün Üzerinde Katılımcıyla Gerçekleştireceğiz.”

Karacabey, Çalıştayın Konularından Birinin de Akdeniz Ülkelerinin Orman Yangınlarıyla Mücadelelerine Yönelik Bir Yapı Kurmak Olduğuna İşaret Ederek, Antalya’yı Akdeniz Ülkelerinde Meydana Gelebilecek Büyük Orman Yangınlarında Kullanılmak Üzere Orman Yangınları Yönetim Merkezi Haline Getirmeyi Planladıklarını Bildirdi.

Söz Konusu Yönetim Merkezine İlişkin Çalışmalara Başlandığını Belirten Karacabey, Antalya’da Kurulacak Merkezin Daha Sonra Akdeniz Ülkeleri Orman Yangınları Birliği Haline Getirilmesini Hedeflediklerini Anlattı. Karacabey, Bu Konuda Çalışmaların Gelecek Yıldan İtibaren Başlamasını Öngördüklerini Söyledi.

Karacabey, Çalıştaya Uzaktan Katılmak İsteyenler İçin OGM’nin İnternet Sayfasında Bir Anket Yayınlandığını da Sözlerine Ekledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

IMF, TÜRKİYE’NİN 2021 BÜYÜME TAHMİNİNİ YÜZDE 9’A YÜKSELTTİ

HIZLI YORUM YAP