DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

2061097฿%-0.30686

ETHEREUM

101483Ξ%0.18085

a

PKK’NIN SURİYE GENEL SORUMLUSU IRAK’IN KUZEYİNDE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Operasyonuyla PKK'nın Suriye Genel Sorumlusu "Sofi Nurettin" Kod İsimli Teröristin, Irak'ın Kuzeyinde Etkisiz Hale Getirildiğini Bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın Ardından Millete Seslendi.

Erdoğan, Terör Örgütlerini Bir Daha Türkiye’de Eylem Yapamayacak Hale Getirmek İçin Sürdürdükleri Operasyonlarla Hainlerin İnlerini Başlarına Geçirdiklerini Söyledi.

Pençe-Kartal Operasyonu’nda Şehit Olan Mehmetçiklere Allah’tan Rahmet, Yakınlarına da Başsağlığı Dileyen Erdoğan, Bu Vesileyle Müjdeli Bir Haberi Paylaşmak İstediğini Belirterek, “Milli İstihbarat Başkanlığımızın Uzun Süredir Yürüttüğü Çalışmalar Neticesinde Yerini Belirlediği PKK’nın Suriye Genel Sorumlusu ‘Sofi Nurettin’ Kod İsimli Terörist, Irak’ın Kuzeyinde Gerçekleştirilen Operasyonla Etkisiz Hale Getirilmiştir.” İfadesini Kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nın Sözde En Üst Düzey Yöneticilerinden Olan Suriye Kökenli Bu Teröristin, Uzun Süre Örgütün Sözde Silahlı Kanadının Sorumluluğunu Yürüttüğünü, Ardından da Suriye’deki Faaliyetlerin Başına Geçtiğini Vurgulayarak, Şunları Kaydetti:

“Türkiye’ye Yönelik Pek Çok Kanlı Eylemin Faili Olan Bu Terörist, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında Askerlerimize Karşı Yapılan Pek Çok Saldırının da Sorumlusudur. Gara Operasyonu Sırasında 13 Masum İnsanımızın Şehit Edilmesi Talimatını Verenlerden Biri Yine Bu Teröristtir. MİT Başkanlığımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Gerçekleştirdiği Operasyonla Etkisiz Hale Getirilen Sofi Nurettin’in Durumu, PKK/KCK İle PYD/YPG’nin Aynı Örgüt Olduğu Gerçeğini, İnkarı Mümkün Olmayacak Şekilde Bir Kez Daha Ortaya Koymuştur. PKK/YPG’nin, Irak’ta ve Suriye’de Saklanan Elebaşlarını ve Teröristlerin Tamamını Etkisiz Hale Getirene Kadar Operasyonlarımız Sürecektir. Terör Örgütünün Bu Önemli Elebaşının Etkisiz Hale Getirilmesinde Görev Alan İstihbaratçılarımızı ve Askerlerimizi Tebrik Ediyor, Her Birinin Alınlarından Öpüyorum. Bu Ülkeye İhanet Eden, Kurşun Sıkan, Herhangi Bir İnsanımıza Zarar Veren, Hele Hele Vatanımızın Bütünlüğüne, Milletimizin Birliğine, Devletimizin Bekasına Tehdit Oluşturan Herkesi Aynı Akıbetin Beklediğini, Bugün Bu Millete Seslenişte Hatırlatıyorum.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KALE OKULLARI KENDİ REHBERLİK HİZMETLERİNİ VE FAALİYETLERİNİ SORGULUYOR

HIZLI YORUM YAP