DOLAR

32,3621$% -0.38

EURO

34,8120% -0.05

GRAM ALTIN

2.399,01%-0,96

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%-0,87

BİST100

10.208,65%1,62

BİTCOİN

1914583฿%0.98289

ETHEREUM

96623Ξ%0.3857

a

PROF. DR. BURCU ÖZSOY, EĞİTİM KENTİ TUZLA’DA KIZ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü Programı, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Sayın Şadi YAZICI, Tübitak MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sayın Burcu ÖZSOY, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın M. Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet ALİREİSOĞLU, Okul Müdürleri ve Öğrencilerin Katılımlarıyla 11/02/2022 Tarihinde Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı Kültür Merkezinde Gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet ALİREİSOĞLU; ‘Sevgili Gençlerimiz Sizler İçin Çok Kıymetli Bilim İnsanları Aramızda. Bu Etkinliğin ve Birlikteliğin Tuzlada Yetişen ve Hayata Karışacak Olan Zihinler, Gençlerimiz ve Çocuklarımız İçin Hayırlı, Bereketli ve Güzel Başlangıçlara Vesile Olmasını Temenni Ediyorum.’ İfadelerini Kullandı.

Sayın Alireisoğlu, Bu Programdan Ötürü Sevincini Paylaşarak, Organizasyonu Gerçekleştirdiği İçin Tuzla Belediyesine Şükranlarını Sunduğunu Belirtti. Son Olarak İlçemize ve Ülkemize Hayırlı Ve Bereketli Olmasının Temennisinde Bulunan Sayın Alireisoğlu, Herkese Şükran ve Teşekkürlerini Sundu.

Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI; ‘Bilimle Hareket Etme Son İki Yüz Yılda Müthiş Atılım Yapmıştır. Tarihte Kadınlar Bilim Konusunda Her Ne Kadar Dezavantajlı Durumlar İle Karşılaşsa da Son Yıllarda Önemli Bilim Kadınları Neler Yapabileceğini Ortaya Koymuştur. İnsanın En Özgür Hali En Bilgili Olduğu Halidir.’

Bu Doğrultuda Tuzla Belediyesi Olarak, Sayın Özsoy İle Birlikte Şelale Park Kutup Evi Yaptıklarını, Sayın Feyiz İle Temel Bilimler Üniversitesi Kurarken İstişarede Bulunduklarını, Yine Şelale Park’ta KOSGEB Ortaklığıyla TEKMER Açtıklarını İfade Etti. Programa Katılan Değerli Misafirlerine Teşekkür Ederek Sözlerini Tamamladı.

Tübitak MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Burcu ÖZSOY; ‘Ayağımın Buzuyla Buraya Geldim ve Burada Sizlerin Arasında Olmaktan Büyük Onur ve Gurur Duyuyorum. Kız Çocuklarımızla Beraber Olmak Benim İçin Çok Keyifli.

Sizlere İlk Mesajım Bilim İnsanları Emin Olun Ki Ulaşılabilir. Sizlere Tavsiyem İse Sorunu Öğrenin ve Kendiniz İçin Hedefler Koyun. Ben Bulunduğum Bu Aşamalara Tırnaklarımla Kazıyarak Geldim. Geç Kalsanız Dahi Eski Yanlışları Tespit Ettiğinizde Sorunları Onar Onar Aşarsınız.

Antarktika Türkiye’nin On Yedi Kat Büyüğü. Her Ülkenin Bayrağı Var Maalesef Bizim Bayrağımız Yoktu. Şu An Orada Bayrağımızın Dalgalanmasını Gururla İzliyoruz.’ İfadelerinde Bulundu.

Antarktika Kıtasında Yapılan Bilimsel Çalışmalardan Bugüne Kadar 86 Yayın ve Onlarca Bilimsel Kitap-Tez Üretildiğini Belirten Sayın Özsoy, Şu Anda Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Koordinasyonunda Gerçekleştirilen 6.Ulusal Antarktika Seferinde Olduklarının Altını Çizdi. Sayın Özsoy, Şu An Yıllardır Orada Olan Ülkelerin Önüne Geçtiğimizi Belirterek Sunumunu Tamamladı.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ;  ‘Hem Doktor Hem Siyasetçi Olan Belediye Başkanımız Dr. Şadi YAZICI’ Ya, Fizik ve Bilime Olan İlgisi İçin Teşekkür Ediyorum.

Lise Yıllarıma Kadar Yedi Zayıflı Bir Karnem Vardı. Ama Şimdi Bir Bilim İnsan Olarak Karşınızdayım.’ İfadelerini Kullandı.

Kendi Hayallerine Ulaşmak İçin Tek Engelin İnsanın Kendisi Olduğunu Belirten Sayın Feyiz, Yapay Gündemlerden Uzak Durulması ve Hayallerinin Büyük Tutulması Gerektiğini İfade Etti. Son Olarak İnsanların Vazgeçmedi Sürece Başarılı Olacağını İfade Eden Sayın Feyiz, Hayatın Her Zaman Çalışmak Demek Olmadığını, Hayatın Tadını da Çıkarmanın Gerektiğini İfade Ederek Sunumunu Tamamladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DA YOLU PAYLAŞAMAYAN SÜRÜCÜLERİN TEHLİKELİ KAPIŞMASI

HIZLI YORUM YAP