DOLAR

32,2430$% -0.01

EURO

34,7206% -0.2

GRAM ALTIN

2.399,72%-0,38

ÇEYREK ALTIN

3.945,00%-0,25

BİST100

10.336,50%0,68

BİTCOİN

2033832฿%-0.43446

ETHEREUM

98531Ξ%-0.75515

a

RAMAZAN 2 NİSAN’DA BAŞLAYACAK

İlk Teravih Namazı 1 Nisan Cuma Kılınacak, Kur'an-I Kerim'de "Bin Aydan Daha Hayırlı" Olduğu Bildirilen Kadir Gecesi 27 Nisan'da, Ramazan Bayramı İse 2 Mayıs'ta İdrak Edilecek.

Müslümanlar İçin Büyük Öneme Sahip Üç Aylardan Ramazan 2 Nisan’da Başlayacak.

Türkiye’de Covid-19 Kısıtlamalarının Büyük Oranda Kalkmasıyla Birlikte Bu Yıl Camilerde Teravih ve Bayram Namazları Cemaatle Kılınacak, Mukabele Geleneği Sürdürülecek.

On Bir Ayın Sultanı Ramazanın İlk Teravih Namazı 1 Nisan Cuma Günü Kılınacak, 1 Nisan’ı 2 Nisan’a Bağlayan Gece Sahura Kalkılacak ve Aynı Gün İlk İftar Yapılacak.

Oruç, Teravih Namazı, Fitre, Mukabele Okunması ve Kur’an-I Kerim’in Hatmedilmesi Gibi İbadetlerin İfa Edildiği ve İhtiyaç Sahiplerinin Her Zamankinden Daha Fazla Gözetildiği Bu Ayda, Kur’an-I Kerim’de “Bin Aydan Daha Hayırlı” Olduğu Bildirilen Kadir Gecesi, 27 Nisan’da İdrak Edilecek.

Ramazan Bayramı’na İse 2 Mayıs’ta Girilecek.

Din İşleri Yüksek Kurulunca, Fitre Miktarı 40 Lira Olarak Belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Bu Yılki Ramazan Etkinlikleri “Ramazan ve Doğruluk” Ana Temasıyla Yapılacak.

“TÜM BENLİĞİMİZLE, RUHUMUZLA ORUÇ TUTMALIYIZ”

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, Başı Rahmet, Ortası Mağfiret, Sonu Cehennem Ateşinden Kurtuluş Anlamına Gelen Ramazana Kavuşmanın Mutluluğunu Yaşadıklarını Söyledi.

Üç Aylarla Birlikte Adım Adım Manevi İklimin Yaklaştığını Belirten Bozkurt, Ramazanın, Adı Kur’an’ı Kerim’de Geçtiği İçin Özel Bir Ay Olduğunu Vurguladı.

Ramazanın Aynı Zamanda Oruç Ayı Olduğunu Hatırlatan Bozkurt, Orucun, Allah’a Kulluğun Gösterildiği, Allah’ın Bahşettiği Nimetlerin Kıymetinin Anlaşıldığı ve Sabrın Öğrenildiği Bir İbadet Olduğunun Altını Çizdi.

Bozkurt, Oruç Tutmanın Sadece Maddi Ve Manevi Anlamda Aç Kalmak Olmadığını Vurgulayarak, “Bir Müslüman, Orucun Manevi İkliminden Yeterince İstifade Edemediği Zaman Sadece Aç ve Susuz Kalır. Onun İçin Tüm Benliğimizle, Ruhumuzla Oruç Tutmalıyız.” Dedi.

Orucun Samimiyeti, Sadakati ve İhlası Telkin Ettiğini Dile Getiren Bozkurt, “Oruç Ayı Ayrıca Kur’an’ın İndiği Aydır. Bu Ayda İftarlar, Sahurlar, Teravih Namazlarıyla Birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Örneği Olan Sadaka-I Cariyelerimiz Var.” Diye Konuştu.

Bozkurt, İtikafa Girme, Mukabele Yapma ve Teravih Kılma Gibi İbadetlerin Ramazana Özgü Olduğunu Belirterek, “Covid-19 Nedeniyle Ramazanı Coşkulu Bir Şekilde Yaşayamıyorduk. Bu Sene Gerekli Tedbirleri Alarak Teravih Namazlarımızı, Mukabelelerimizi ve İtikaf İbadetlerimizi Gerçekleştireceğiz.” İfadelerini Kullandı.

Arınma İmkan ve Fırsat Ayı Olan Ramazanda Tövbe Ederek Allah’tan Mağfiret Dilemek Gerektiği Tavsiyesinde Bulunan Bozkurt, İslam’ın Aile, Akraba ve Çevrede Bulunan Muhtaçlara, Yoksullara Yardımda Bulunmayı Emrettiğini Sözlerine Ekledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA SICAKLIĞI ARTACAK

HIZLI YORUM YAP