DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

REMZİYE ÖZPOLAT YAZDI ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI ‘EGO’

Modern çağımızın en belirgin hastalığı haline gelmiş egoistlik almış başını gidiyor. Her on kişiden sekizi gereksiz ego kurbanı.

PEKİ, EGO NEDİR?

Ego, her inşada bulunan ancak bazı insanlarda hastalık derecesine ortaya çıkarak fark edilen psikolojik bir durumdur. Aslında ego her insanda var ama bazı insanlarda kontrolden çıkarak egoistlik boyutunu alır, eğer ki kişinin karakteri sağlam değilse ruhsal problemlere dönüşebilir.

EGOİST İNSAN KENDİNİ BELLİ EDER

Ego kavramın kilit sözcüğü ‘’ ben’ ’ile başlayan cümlelerdir. Biri eğer ki ben ile başlayan cümleleri fazlasıyla kullanıyorsa o kişide ego vardır. Egoları tavan olan kişiler hayatın kendi çevresinden dönsün isterler ve bu  düşünceye sahip olan kişilerde aşırı ego mevcuttur. Bu kişiler kindar, kibirli olurlar, ben kelimesiyle başlar ‘’ben istiyorum, ben yapıyorum, ben iyiyim, ben böyle düşündüm’ ’cümlelerini fazla kullanırlar. Ukala ve kendini daha iyisine layık görürler ve benzersiz olduklarını düşünürler. Kendini diğer insanlardan üstün gören egoistler, kendilerini yalnızlığa itilirler.

PEKİ, NASIL AŞARIZ?

Kişinin kendisine ve çevresine zarar veren egoyu yenmeni ilk adım yalınlık ve gösterişsizliktir. Alçak gönüllü insanlar asla egolu olmazlar. Her insanın aynı ölçüde değerli olduğuna inanmalısınız.

Ego, dengede tutuğumuz sürece kimseye zarar vermez, âmâ ‘’ben’’ kelimesi her şeyin önüne geçerse, işte o zaman durum farklı boyuta gidebilir.

Çevrenizdeki insanların da değerli olduklarını ve onların da mükemmel bir birey olabileceklerini aklınızdan çıkartmayın, ego sosyal hayatımızda etkiler çünkü kendini diğer insanlardan üstün gören kişi enin de sonunda yalnız kalacaktır.

Egosu yüksek olan kişilerde genelde özgüven sorunu vardı, egoist kişi davranışları kendisini yükselttiğini sanır ama aslında kişiliğini alçaltmamaktadır. Bu kişiler hayatına güzellikleri ve yeniliklerin girmesine engel olurlar, aşırı ego, kibir, bencilik ve ukalalık duyguları, onu sadece kendisinin inandığı bir dış dünyada yaşamaya mahkûm eder.

Egonuzu yenemiyorsanız mutlaka bir uzmandan destek alın, yâda kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz emin olun inanılmaz faydaları vardır.

Bencil düşüncen uzak sevgi dolu günleriniz olsun.

Sevgiyle kalın…

Profesyonel Koç

ADD Tuzla Kadın Kolları Başkanı

Remziye Özpolat

0533 954 33 36

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İFTARDA ASKERLERLE BİR ARAYA GELDİ

HIZLI YORUM YAP