DOLAR

32,4245$% -0.2

EURO

34,8703% -0.67

GRAM ALTIN

2.439,17%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%0,00

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2074965฿%-1.46111

ETHEREUM

102040Ξ%-0.96738

a
  • Selam Tuzla
  • GENEL
  • S. S. SABİHA GÖKÇEN HAVAALANI TAŞIMA VE İŞLETME KOOPERATİFİ’NDE NELER OLUYOR?

S. S. SABİHA GÖKÇEN HAVAALANI TAŞIMA VE İŞLETME KOOPERATİFİ’NDE NELER OLUYOR?

S.S. Sabiha Gökçen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi, Türkiye ve İstanbul’un en büyük 2. uluslararası havalimanında tüm nakliye ve yolcu taşıma işini yapan kooperatif olarak biliniyor.

S.S. Sabiha Gökçen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi’nde neler oluyor?

Her yıl onlarca milyon lira cirosu bulunan bu kooperatifin kuruluşundan itibaren 15 yılı aşkın süredir yönetim kurulu başkanı olan Ahmet Çavuş tarafından adeta aile şirketi gibi yönetildiği iddia edilirken, bu konuda bazı kooperatif üyeleri de kooperatifin zararına işler yapıldığı gerekçesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda başlatılan soruşturma neticesinde durum açıklık kazanmış olacak.

Yine Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nca görevlendirilen Ticaret Başmüfettişi ve farklı birçok müfettiş toplamda 8 başlık altında kooperatifte inceleme yaptı.

Müfettişler yaptığı bu incelemenin ardından düzenledikleri raporlarda kooperatifte yaşanan bir takım olayların Cumhuriyet Başsavcılığı’nca da incelenmesi gerektiği yönünde kanaat bildirdi.

ALEL ACELE GENEL KURUL KARARI ALINDI

Bu süreç şuan devam ederken kooperatif yönetimi, alelacele 26.02.2023 tarihinde genel kurul kararı aldı,

Yapılmak istenen genel kurulda ise bakanlık müfettişlerince eleştiri konusu yapılan bazı başlıkların genel kurul gündemine alınmak suretiyle aklanmaya çalışılacağı iddia ediliyor.

Mevcut kooperatif yönetiminin uygulamalarına ve bahsi geçen bu durumlara karşı duruş sergileyen bir çok üye ise yapılacak genel kurula kooperatif üyelerinin aktif katılım sağlaması gerektiğini söylüyor.

Üyelerin haklarını korumak için görüşmelere katılmaları oldukça önem arz ederken genel kurula gelecek olan üyelerin bu konular hakkında görüş belirtmesi ve buna göre oy kullanması bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI: “İLK EVİM İLK İŞ YERİM PROJESİ ÜLKEMİZİN GÜCÜNÜ VE GÜÇLÜ GELECEĞİNİN BİR GÖSTERGESİDİR”

HIZLI YORUM YAP