DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

SAĞLIK BAKANI KOCA: 3 İNAKTİF AŞI ADAYIMIZ İNSAN DENEYLERİNE BAŞLAYABİLECEK SAFHAYA GELMİŞTİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şu An 3 İnaktif Aşı Adayımız, TİTCK’ya İnsan Deneyleri İçin İzin Müracaatı Yapmış ve İnsan Deneylerine Başlayabilecek Safhaya Gelmiştir.” Dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  Sosyal Medya Hesabından Yaptığı Açıklamada, Yerli Aşıların Geldiği Son Durumu Değerlendirmek Üzere Bakanlıkta Bir Toplantı Daha Gerçekleştirildiğini Belirtti. Toplantıya Proje Sahibi Hocalar, TİTCK Başkanı Doç. Dr. Tolga Tolunay, Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Bakanlık Görevlilerinin Katıldığını Aktaran Koca, Toplantıda Aşı Çalışmalarının Tüm Bileşenlerini Bir Araya Getirerek ve Mevcut Durum Değerlendirmesi Yaparak Geleceğe Yönelik Stratejilerin Ele Alındığını İfade Etti.

Bakan Koca, Türkiye’de Geliştirme Süreci Devam Eden 17 Farklı Aşı Adayı Bulunduğuna İşaret Ederek Şu Bilgileri Paylaştı:

“İnsan Deneyleri Safhasında Olan İnaktif Aşı Adayımız Faz II İnsan Deneylerine Başlamak Üzeredir. Bu Aşı Adayımız İçin Nisan Ayında Faz III İnsan Deneyleri Safhasına Gelerek Yaygın Kullanımına Yönelik Hazırlıklar Devam Etmektedir. Bunun Yanı Sıra 3 İnaktif Aşı Adayı Faz I İnsan Deneyleri Aşamasındadır. TİTCK, İnsan Deneyleri Öncesi Yapılan Çalışmaları İnceleyerek İnsan Deneyleri İçin İzin Vermektedir. Şu An 3 İnaktif Aşı Adayımız TİTCK’ye İnsan Deneyleri İçin İzin Müracaatı Yapmış ve İnsan Deneylerine Başlayabilecek Safhaya Gelmiştir.”

İki Adenovirüs Temelli Aşı Adayının da Klinik Öncesi Aşamaları Tamamladığına ve TİTCK’ya Müracaatını Yaptığına Dikkati Çeken Bakan Koca, “Dünyada da Bir İlk Olma Özelliği Olan Virüs Benzeri Parçacık (VLP) Aşı Adayımız da Araştırma Ürününü Elde Etme Aşamasına Gelmiş ve Yakında İnsan Deneyleri İçin İzne Müracaat Edecek Aşamaya Gelmiştir. Diğer Aşı Adaylarımız İse Klinik Aşama Öncesi Çeşitli Safhalardadır.” Bilgisini Verdi.

“BİLİM İNSANLARIMIZIN AZİM VE GAYRETİNİN BİZE EN İYİ AŞILARI KAZANDIRACAĞINA İNANIYORUM”

Türkiye’de Aşı Üretimini Gerçekleştirebilecek Tüm Tesislerin İncelemelerinin Yapıldığını ve İyi Üretim Uygulamaları (GMP) Sertifikasyonu İşlemlerinin Tamamlandığını Bildiren Koca, Şunları Kaydetti:

“Kurumlarımız Aşı Adaylarımızın Hızla Hayata Geçmesi İçin Var Gücüyle Çalışmaya Devam Etmektedir. Ülkemizin Bilimsel Kapasitesi Tüm Aşı Türleri İçin Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri Yürütebilecek Yetkinliktedir. Ülkemizin Klinik Araştırma Tecrübesi Aşı Adaylarımızı İnsan Deneyleri Safhasında Değerlendirebilecek Seviyededir. Ülkemizin Bilimsel ve Teknik Altyapısı, Bilim İnsanlarımızın Azim ve Gayretinin Bize En İyi Aşıları Kazandıracağına İnanıyorum. Kamu Tüm Kaynakları İle Aşı Adaylarımızı Yaygın Kullanılır Hale Getirmek İçin Seferber Edilmiştir.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MSB: TSK, ANTİ-DEMOKRATİK ARAYIŞ İÇİNDE OLANLARA KARŞI MÜCADELESİNİ AZİMLE SÜRDÜRMEKTE KARARLIDIR

HIZLI YORUM YAP