DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

SAĞLIK BAKANI KOCA: VAKA SAYILARINDA ÖNEMLİ DERECE DÜŞÜŞ YAŞADIK

Sağlık Bakanı Koca, Covid-19'la Mücadelede Uygulanan Tedbir ve Kısıtlamalarla Son 15 Günde Vaka Sayısında Önemli Derecede Düşüş Yaşandığını Söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Video Konferans Yöntemiyle Düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının Ardından Yaptığı Açıklamada, Ramazan Bayramı Öncesindeki Son Toplantıda, Tedbir ve Kısıtlamaların Etkisinin Değerlendirildiğini Belirtti.

Kısıtlamaların, Covid-19 Salgınıyla Mücadeledeki Önemine İşaret Eden Koca, “Kısıtlamalar Özlediğimiz Günlerin Hasretini Daha Çok Hissettirse de Terazinin Diğer Ucundaki Hastalığın Yayılımı ve Kayıplarımızı Belirgin Şekilde Azaltmaktadır. Bu Dengeyi Ancak Birlikte Hareket Ederek Kurabiliriz. Bugün Fedakarlık Göstererek Ertelediğimiz Günlerimiz, Bizim ve Sevdiklerimizin Hayatlarını Korumak İçin Yapılmış Yatırımlar. Kapanma-Açılma Arasındaki Kısır Daireyi Kıracak Olan Bizim İrademizdir. Sabır ve Sebat Göstererek Salgının Tekrarlayan Saldırganlığını Kıracağız.” Diye Konuştu.

Koca, Uygulanan Tedbir ve Kısıtlamalar İle Birlikte Hastalığın Genel Seyri de Dikkate Alındığında Son 15 Günde Vaka Sayısında Önemli Derecede Düşüş Yaşandığına Dikkati Çekti.

Bu Düşüşün 10 Gün Gecikmeli Olarak Doğrudan Hastaneye Yatışlarda da Hissedilmeye Başlandığını Vurgulayan Koca, “Şu Günlerde İse Ağır Hasta ve Vefat Sayılarında Tedbirlerin Etkisini Göstereceğini Öngörüyoruz. Mevcut Gidişat Ödediğimiz Bedele ve Gösterdiğimiz Sabra Değeceğini İşaret Ediyor.” İfadelerini Kullandı.

“MUTASYONLAR KONUSUNDA NE İYİMSER OLACAK NE DE KARAMSARLIĞA SEBEP OLACAK SOMUT TESPİT YOK”

Koca, Mutasyonlar İle İlgili Çok Sayıda Kayıt ve İncelemeyi Eş Zamanlı Olarak Takip Ettiklerinin Altını Çizerek, Şöyle Konuştu:

“Ortada Bir Gerçek Var, O da Hastalığın Varyantlarının Etkisi Konusunda Kimse Mutabık Değil. Virüs Benzer Özellikleri Göstererek Dolaşımda Kalmaya Devam Ediyor. Bu Konuda Aldığımız Tedbirlerin Toplum Gündemini Daha Fazla Meşgul Etmesini Gerektiren Bir Yönü Yok. Mutasyonlar Konusunda Ne İyimser Olacak Ne de Karamsarlığa Sebep Olacak Somut Bir Tespit Maalesef Yok.”

Hastalığın Seyrini Değiştirecek Olan Aşılar İle İlgili De Bilgilendirme Yapmak İstediğini Dile Getiren Koca, Her Gelişmeyi Zamanında Paylaşmaya Gayret Ettiğini Söyledi.

Bakan Koca, Bu Konuda da Gelişmeler Oldukça Bilgilendirme Yaptığını Hatırlatarak, “Şu Anda Türkiye 100 Milyon Doz Sinovac İle 90 Milyon Doz Biontech ve 50 Milyon Doz da Sputnik İle Anlaşma İmzalamış Durumdadır. Yaklaşık Nüfusumuzun 3 Katı Kadarlık Doz Aşı İçin Anlaşmalar İmzalanmıştır. Usulsüz Belge Elde Etme Hastalığına Yakalanmış ve Eleştiriyle Gerçekleri Çarpıtmayı Bilinçli Olarak Ayırt Etmeyen Birileri Çıkıp ‘Çin İle Anlaşma 50 Milyon Yapıldı, 100 Milyon Değil’ Diyor.” İfadelerini Kullandı.

“ÇİN İLE TOPLAM 100 MİLYON DOZA KARŞILIK GELEN ANLAŞMA İMZALADIK”

Daha Önce Çin İle Yapılan Anlaşmaları Defalarca ve Tüm Detaylarıyla İfade Ettiğini Vurgulayan Koca, Şunları Kaydetti:

“Anlaşılan Çin İle Yapılan Anlaşmanın Sadece İlk Bölümünü Esas Alarak Bir Karalama Kampanyası Başlatmışlar. Çin İle İki Seferde Her Biri 50 Milyon Doza Karşılık Gelen Toplam 100 Milyon Doza Karşılık Gelen Bir Anlaşma İmzaladık. Bugün ‘Çin’den Aşı Gelecekti, Nerede?’ Diye Soranlar, Dün Çin İle Aramızdaki Hassas Konuları Kaşıyarak İlişkilerimizi Bozmaya Çalışıyorlardı. Başarılı Olduklarını Söyleyemem Ama Hasar Verdikleri Kesin.

‘Karşı Çıkacağım, Eleştireceğim’ Diye Gerçekleri Çarpıtmak Kimseye Fayda Vermez. Yalan, Dipsiz Bir Kuyudur ve Sahibini O Kuyunun Dibine Er Ya da Geç Gönderir. Hakikat İse Güneş Gibidir. Ne Kadar Saklanmak İstense de Pırıl Pırıl Aydınlatır. Bugün Mücadele Bütünlüğü Açısından Susuyor Olmamız Edebimizdendir. Bu Saldırganlığa Sessiz Kalacağımız Anlamına Gelmez. Akif’in Dediği Gibi ‘Yumuşak Başlı İsem, Kim Dedi Uysal Koyunum? Kesilir Belki Fakat Çekmeye Gelmez Boynum.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE 26 BİN 476 KİŞİNİN COVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI, 356 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

HIZLI YORUM YAP