DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

TAPU VE KADASTRO İŞLEMLERİNDE DİJİTALLEŞME SÜRECİ HIZLANACAK

Vatandaşların Tapu ve Kadastro İşlemlerini E-Devlet Üzerinden Daha Hızlı Yapabilmesi İçin Yüzde 50 Olan Dijitalleşme Oranı 2020 Sonuna Kadar Yüzde 70’e Çıkarılacak.

Vatandaşların Tapu ve Kadastro İşlemlerini E-Devlet Üzerinden Daha Hızlı Yapabilmesi İçin Yüzde 50 Olan Dijitalleşme Oranı 2020 Sonuna Kadar Yüzde 70’e Çıkarılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kurumun Dijital Arşiv Sistemine Geçtiğini Söyledi.

Tapu İşlemlerinin Elektronik Ortama Taşınması, E-Devlet Sürecine Uyum Sağlanması, Elektronik Sicil Çalışmalarının Tamamlanması, Vatandaşlar İçin Daha Kısa Zamanda, Daha Kaliteli ve Güvenli Hizmet Üretilmesini Amaçladıklarını Vurgulayan Adlı, Dijitalleşme Konusundaki Çalışmaların Sürdüğünü Bildirdi.

Son Yıllarda Ekonomide Meydana Gelen Gelişmelerle Birlikte Tapu İşlemlerinde Her Yıl Yıllık Ortalama Yüzde 10-15’e Yakın Artış Meydana Geldiğini Belirten Adlı, Tapu İşlemlerinde Bürokrasiyi Azaltacak Pek Çok Elektronik Hizmeti Vatandaşların Kullanımına Sunduklarını Aktardı.

Tapu Hizmeti Almak İsteyen Tüm Vatandaşların “www.turkiye.gov.tr” E-Devlet Kapısından Giriş Yaparak, Kendilerine Ait Taşınmazların Tapu ve Kadastro Bilgilerine Erişebildiğini Dile Getiren Adlı, Şu Bilgileri Verdi:

“Vatandaşlarımız İşlemleriyle İlgili Harç Bilgilerini Sorgulayabilmekte ve Gerekli Ödemelerini Yapabilmektedir. 31 Ocak 2018’de Hayata Geçirilen Web-Tapu Sistemi İle Tapu ve Kadastro İşlemleri Müdürlüğüne Gitmeden İnternetten İşlem Başvurusu Yapılabilir Ve Gerekli Belgeler İnternetten Müdürlüklere Gönderilebilir Hale Geldi. Web-Tapu Sistemi İle Ayrıca, Tapu Malikine Kendi Taşınmazının Bilgilerini Görme veya Diğer Kişilere Güvenli Bir Şekilde Tapu Bilgisi Görüntüleme ve Başvuru Yapma Yetkisi Verebilme veya Verdiği Yetkiyi Kaldırabilme İmkanı Getirilmiştir. Web-Tapu İle Vatandaşlar, Bizzat Başvuru Olmadıkça Taşınmazlarında İşlem Yapılmamasına Yönelik Beyan Tesis Edebilmekte veya Kaldırabilmektedirler.”

Tüm Tescil İşlemlerinde Günlük Rakamın 40 Bini Bulduğuna Dikkati Çeken Adlı, “Elektronik İşlemlerde Günlük Rakam 20 Bine Ulaşmakta. Toplam Dijitalleşme Oranımız Şimdilik Yüzde 50, 2020 Yılı Sonu Hedefimiz İse Dijitalleşmede Yüzde 70.” Dedi.

HACİZ İŞLEMLERİ DE ELEKTRONİK ORTAMDA

Genel Müdür Adlı, Kurumun Geliştirdiği Bir Diğer Uygulamanın İse E-Haciz Olduğunu Belirterek, Mahkemeler, İcra Müdürlükleri, Maliye Bakanlığı ve Diğer Kamu Kurumlarca Talep Edilen Şerh, Beyan, Haciz, Satış Şerhi Gibi İşlemlerin Kanunlarla Yetkilendirilmiş Merciler Tarafından Elektronik Ortamda Yapılmasının Sağlandığını Kaydetti.

E-Haciz İle Bürokrasi ve Kırtasiyeciliğin Azaltıldığını, İşlem Sürelerinin Kısaldığını Vurgulayan Adlı, “Uygulamanın Olumlu Etkileri, Uygulamaya Dahil Olacak Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarından Hizmet Alan Vatandaşlarımız Açısından Da Hissedilmiştir. Proje İle Kamu Personelinin Daha Verimli Hizmet Vermesi ve Kamu Kaynaklarından Tasarruf Edilmesi Sağlanmıştır.” Diye Konuştu.

E-İPOTEK VE E-SATIŞ-İPOTEK UYGULAMASI

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tarafından Bürokrasinin Azaltılması, İş ve İşlemlerin Kolaylaştırılması Amacıyla Geliştirilen Elektronik Hizmetlerden Birinin de E-İpotek ve E-Satış-İpotek Uygulaması Olduğunu Aktaran Adlı, Proje İle Vatandaşların ve Şirketlerin Krediye Kolay Erişiminin Sağladığını İfade Etti.

Adlı, Proje Kapsamındaki Bankalar İle Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arasında Elektronik Ortamda Entegrasyon Sağlanarak İpotek İşlemlerindeki Zamana Bağlı Maliyetlerin Düşürüldüğünü Belirterek Şunları Kaydetti:

“Krediye Ulaşım Kolaylaştırılmış, Vatandaşlarımıza Tapu İşlemlerinde Daha Hızlı ve Güvenli Hizmet Verme İmkanı Sağlanmıştır. E-İpotek, E-İpotek-Satış Uygulamasının Başlamasından Bu Yana Yaklaşık 150 Bin İşlem Proje Kapsamında Tamamlanmıştır. Uygulamanın Yaygınlaştırma Çalışmaları Devam Etmektedir. Tapu İşlemlerinde Satıcı İle Alıcıların Farklı Tapu Müdürlüklerinde Sözleşme İmzalanması Uygulaması Yasalaşmış Olup, 1 Ocak 2020 Tarihinden İtibaren Taşınmaz Mülkiyetinin Devrini Amaçlayan Sözleşmelerde Mekana Bağlı Kalınmaksızın, Taraflar Farklı Tapu Müdürlükleri veya Yurt Dışı Teşkilatında Bulunsalar Dahi, Taraf İradelerinin Resmi Görevliler Tarafından Ayrı Ayrı Alınarak Sözleşmelerin Tamamlanabilmesi Mümkün Hale Gelmiştir.”

Genel Müdür Adlı, Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Dijital Hizmetlerinin Artırılması ve Yaygınlaştırılmasına Yönelik Çalışmaların Devam Edeceğini Sözlerine Ekledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’NİN ‘NÜFUS HARİTASI’ ÇIKARILDI! İŞTE İSTANBUL’UN NÜFUSU

HIZLI YORUM YAP