DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: HERKES DARBECİLERİ SUÇLAYAN BİR YAKLAŞIM İÇERİSİNDE OLMALI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İlker Başbuğ’un Açıklamalarına İlişkin, “Herkesin Kayıtsız Şartsız, Mazeretsiz Olarak Doğrudan ve Sadece Darbecileri Suçlayan Bir Yaklaşım İçerisinde Olmaları Lazım.” Dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kırklareli’nde Millet Bahçesi Yapılacak Alandaki Gar Binasının Önünde Gazetecilere Yaptığı Açıklamada, Sınıf Arkadaşının Ani Kalp Krizi Nedeniyle Vefat Ettiğini, Onun Cenazesi Nedeniyle Lüleburgaz’a Geldiğini Söyledi.

Kırklareli Merkeze de Uğrayıp Özellikle Millet Bahçesi İle İlgili Çalışmayı Görmek İstediğini Belirten Şentop, “Valiliği Ziyaret Edip, Hem de Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz’ın Kayınpederi Vefat Etti. Bir Ay Kadar Önce de Kayınvalidesi Vefat Etmişti. Ona da Bir Taziyede Bulunalım Diye Geldik.” Diye Konuştu.

Bir Gazetecinin İlker Başbuğ’un Açıklamalarına İlişkin Sorusuna Şentop, Şu Yanıtı Verdi:

“Ben Tamamını Okudum. Artık Türkiye’de Darbelerle İlgili Değerlendirmeler Yapılırken ‘Şunlar Şunlar da Olmasaydı Darbe Olmazdı’ Gibi, ‘Hırsızın Suçu Var Ama Ev Sahibinin de Var’ Anlamına Gelecek Yaklaşımlardan Kaçınmak Lazım. Herkes, Hangi Kesimden Hangi Siyasi Görüşten Olursa Olsun, Başta Emekli Askerler, Emekli Generaller Olmak Üzere Herkesin Kayıtsız, Şartsız, Mazeretsiz Olarak Doğrudan ve Sadece Darbecileri Suçlayan Bir Yaklaşım İçerisinde Olmaları Lazım. Bir Kere Prensip Olarak Bunu Benimsememiz Gerekiyor. Yani ‘Şu Olsaydı, Menderes de Şunu Yapsaydı Belki Darbe Olmazdı’ Falan Gibi Yaklaşımlar Biraz Darbeciler İçin Açık Kapılar Aralamaya Yönelik Sonuçlar Ortaya Çıkartıyor.”

Şentop, Şu Değerlendirmelerde Bulundu:

“Bir De İşin Doğruluk Tarafı Var, Bu Doğru Değil Bu Beyanda. Ben O Dönemi Çok Detaylı Olarak Okumuş Birisi Olarak Söylüyorum. 27 Mayıs 1960’ta Darbe Yapanlar, 1954 Seçimlerinden Sonra Menderes’in ve Demokrat Parti’nin Kazanması Üzerine Teşkilatlanmaya Başlayan, Silahlı Kuvvetler İçerisindeki Bir Çetedir. Diğer Her Şey Bahanedir. 1954’ten İtibaren Darbe Yapmak İçin Kararlı Olarak Bir Araya Gelmiş Bir Çetedir. Seçim Kararı Olsa da Olmasa da Tahkikat Komisyonu Olsa da Olmasa da Bu Darbe Yapılacak, Çünkü Türkiye’de Seçimle Bir Daha İktidar Olamayacağını Anlayan Bir Kesim Var. Siyasi, Bürokratik, Oligarşik Yapı. Bunlar Seçim Dışında Bir Yöntemle İktidara Gelmek İstiyorlar. Meselenin Özü Budur.”

“Darbeyi Şu Engellerdi Bu Engellerdi” Gibi Yaklaşımların Darbecilere Karşı Olan Tavrı, İlkesel Duruşu Gevşeten Tavırlar Olduğuna İşaret Eden Şentop, “Ben Başta Sayın Başbuğ Olmak Üzere Herkesten Darbe Konusunda, Bu Tür Değerlendirmeleri Kesin Olarak ve Net Bir Şekilde Darbecileri Her Zaman ve Sadece Darbecileri Suçlayan Bir Yaklaşım İçerisinde Olmaları Gerektiğini Düşünüyorum. Türkiye’nin Bir Daha, Vatandaşlarımızın, Milletimizin, Böyle Bir Yaklaşıma veya Harekete İzin Vermeyeceğini 15 Temmuz’da Çok Net Bir Şekilde, Hayatı Pahasına Milletimiz Göstermiştir.”

FİKRİ SAĞLAR’IN AÇIKLAMALARI

Şentop, CHP’li Fikri Sağlar Hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” Suçundan Resen Soruşturma Başlatılmasıyla İlgili Soruya, Şu Yanıtı Verdi:

“90’lı Yıllar Baş Örtüsüyle İlgili Yaşanan Önemli Trajediler Var, Sorunlar Var, Yaklaşım Problemleri Var. Türkiye Bunları Aşmaya Çalışıyor. Toplumsal Hayatımızda Bunları Aştık, Gerek Üniversitelerde Gerek Diğer Okullarımızda, Gerek Kamu Hayatında Gerekse Toplumsal Hayatta. Artık Başı Açık Başı Örtük Ayrımı ve Buna Yönelik Ayrımcı Fikirler, Yaklaşımlar Ortadan Kalktı. Ben Çok Arkaik, Zamanı Geçmiş Bir Düşünce Olarak Değerlendiriyorum. Ama Bir Taraftan da, Sayıları Çok Az Olsa da Hala Şükür ki Sayıları Çok Az. Bazı Kesimlerin Türkiye’de Bütün Vatandaşlarımızın Kılığına Kıyafetine Bakılmaksızın Başı Örtülü Başı Açık, Toplumun Bütün Faaliyetlerinde Alanlarında Yer Almasından Bir Rahatsızlık Duydukları Kanaatindeyim. Bunu Tabi Herkes Kınadı, Kınıyor. Artık Böyle Bir Ayrımcı Yaklaşımın, Sadece Ahlaken, Siyaseten Değil, Aynı Zamanda Hukuken de Yanlış Olduğunun Suç Olduğunun Ortaya Konulması Gerektiğini Düşünüyorum.”

Şentop, Ardından Kırklareli Valiliğini Ziyaret Ederek Vali Osman Bilgin’den Kentteki Çalışmalar Hakkında Bilgi Aldı.

Kayınpederi Vefat Eden AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ı da Çalışma Ofisinde Ziyaret Eden Şentop, Taziyelerini İletti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ‘GERÇEKLEŞMEMİŞ EYLEMLERİ’ DE ÜSTLENEREK HAYATTA KALMAYA ÇALIŞIYOR

HIZLI YORUM YAP