DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

TÜRKİYE’NİN KORONAVİRÜSLE MÜCADELESİNDE SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de Son 24 Saatte 4 Bin 789 Kişiye Yeni Tip Koronavirüs Tanısı Konulduğunu, 97 Kişinin Hayatını Kaybettiğini, Toplam Vakanın 56 Bin 956’ya, Can Kaybının 1198’e Yükseldiğini Açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de Son 24 Saatte 4 Bin 789 Kişiye Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) Tanısı Konulduğunu, 97 Kişinin Hayatını Kaybettiğini, Toplam Vakanın 56 Bin 956’ya, Can Kaybının 1198’e Yükseldiğini Bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter Hesabından, “Yoğun Bakıma Geçişte Azalma Eğilimi Sürüyor. Entübe Edilen Hasta Sayısında Düşüş Var. Daha Çok Test Yaptıkça, Öngörülebilir Şekilde Daha Çok Vaka Tespit Ve İzole Ediliyor. Tedavide Güçlüyüz. Fakat Bu Mücadele Hastanelerde Değil, Evde Kalarak Kazanılır.” Mesajını Paylaştı.

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunun Güncel Verilerine Göre, 12 Nisan 2020’de Yapılan 35 Bin 720 Testle Toplam Test Sayısı 376 Bin 100’e Yükseldi. Vaka Sayısı 56 Bin 956, Vefat Edenlerin Sayısı da 1198 Oldu.

Verilere Göre Son 24 Saatte 481 Kişi Daha İyileşti ve İyileşen Toplam Hasta Sayısı 3 Bin 446’ya Çıktı. Entübe Hasta Sayısı 978, Yoğun Bakım Hasta Sayısı 1665 Olarak Kayıtlara Geçti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI İHLAL EDENLERE CEZA

İçişleri Bakanlığının Kovid-19 İle Mücadele Kapsamında Çıkardığı Genelge Doğrultusunda Hafta Sonu 30 Büyükşehir İle Zonguldak’ta Uygulanacak Sokağa Çıkma Yasağının İkinci Gününde Sokaklar ve Meydanlar Yine Sessizliğe Büründü.

İçişleri Bakanlığınca 31 İlde Vatandaşların Neredeyse Tamamının Sokağa Çıkma Yasağına Uyduğunu, Bu Kuralı İhlal Eden 24 Bin 88 Kişiye İse Adli ya da İdari İşlem Gerçekleştirildiğini Bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’dan Yaptığı Açıklamada, 81 İlin Sağlık Müdürüyle Yaptığı Görüşmede, Mevcut ve Ortaya Çıkabilecek İhtiyaçları Ele Aldıklarını Bildirdi. Öte Yandan Bakan Koca, 6 Üniversitenin Rektör, Dekan ve Başhekimleriyle Video Konferans Yöntemiyle Görüştü.

ÖZEL ARAÇLARDA MASKE KULLANMAYANLARA CEZA

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca, 13 Nisan Pazartesi Günü 00.01’den İtibaren Toplu Taşıma Araçları İle İçerisinde Birden Fazla Kişi Bulunan Özel Araçlarda Maske Kullanılmasının Zorunlu Tutulmasına, Maske Kullanmayanların Toplu Taşıma Araçlarına Alınmamasına ve Maskesiz Olduğu Tespit Edilen Sürücü ve Yolculara Ayrı Ayrı Ceza Uygulanmasına Karar Verildi.

Kurul Kararına Göre, Maske Kullanmayanların Toplu Taşıma Araçlarına Alınmaması Kararlaştırılırken Maskesiz Olduğu Tespit Edilen Sürücü ve Yolculara Ayrı Ayrı Ceza Uygulanacak.

Bütün Toplu Taşıma Araçlarında ve Duraklarda Genel Hijyen Şartları Sağlanarak Sıvı El Dezenfektanı Bulundurulacak.

Özel Gereksinimi Olan Çocuk ve Gençler, Ebeveyn veya Bakıcıları Refakatinde Sağlık Kuruluşuna Gidip Gelebilecek, Aynı İlin Sınırları İçinde Araçla Seyahat Edebilecek, Park ve Bahçelerde Sınırlı Sürede Dolaşmaları İçin İkametlerinden Çıkmalarına İzin Verilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Özellikle Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanan Büyükşehirlerde Hava Araçlarıyla Devriye Uçuşlarının Yapıldığını Bildirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Koronavirüs İle Mücadele Kapsamında Vatandaşların Evde Kalmaları Gerektiği Vurgusu Yapılan, Birlik ve Beraberliğe Dikkat Çekilen Kamu Spotu Yayımlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 0-6 Yaş Grubu Çocuklar İçin Çocuk Gelişimine Olumlu Katkı Sağlayacağı Değerlendirilen Çocuk Dostu Kitap Önerilerinde Bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Yurt Dışında Görev Yapan Din Görevlilerine, Cami Dernek Başkan ve Üyeleri İle Türk Vatandaşlarına Kovid-19’la Mücadele Sürecindeki Gayretlerinden Dolayı Teşekkür Etti.

İSTANBUL VE ANKARA’DA  FIRINCILAR EKMEK DAĞITTI

İçişleri Bakanlığından Edinilen Bilgiye Göre, Muş’un Varto İlçesinde Güvenlik Güçleriyle Girdiği Çatışmada Yaralı Ele Geçirilen Terör Örgütü Pkk’nın Sözde Erzurum Eyaleti Doğu Gücü Sorumlusu Mahmut Okay’ın Koronavirüs Testinin Pozitif Çıktığı Öğrenildi.

Kovid-19 Salgınıyla Mücadele Kapsamında Sokağa Çıkma Yasağının Uygulandığı Başkentte, Fırıncılar, Ürettikleri Ekmekleri Araçlarla Mahallelere Götürüp Satış Yaptı.

Ankara’da Özel Bir Hastanenin Personeli, Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmamaları İçin Vatandaşlara 7 Dilde “Evde Kal” Çağrısı Yaptı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: MHP MEZKUR İSTİFANIN KABUL EDİLMEMESİNDEN ZİYADESİYLE MEMNUNDUR

HIZLI YORUM YAP