DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

TÜRKİYE’NİN KORONAVİRÜSLE MÜCADELESİNDE SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Sağlık Bakanlığı, Son 24 Saatte 3 Bin 84 Kişinin Daha İyileşmesiyle Kovid-19 Tedavisi Tamamlananların Sayısının 89 Bin 480 Olduğunu Açıkladı.

Türkiye’de Son 24 Saatte 1546 Kişiye Kovid-19 Tanısı Konuldu, 50 Kişi Hayatını Kaybetti, Toplam Vaka Sayısı 137 Bin 115, Can Kaybı 3 Bin 739, İyileşen Hasta Sayısı 89 Bin 480 Oldu.

Sağlık Bakanlığının İnternet Sitesinde Yer Alan Ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter’dan Paylaştığı “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”Nun Güncel Verilerine Göre, Bugün 35 Bin 605 Test Yapıldı, 1546 Kişiye Kovid-19 Tanısı Konuldu, 50 Kişi Hayatını Kaybetti.

Toplam Test Sayısı 1 Milyon 334 Bin 411, Vaka Sayısı 137 Bin 115 Ve Vefat Sayısı 3 Bin 739 Oldu. Toplam Yoğun Bakımdaki Hasta Sayısı 1168, Solunum Cihazına Bağlı Hasta Sayısı 628 Ve İyileşen Sayısı 89 Bin 480 Olarak Kayıtlara Geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Son Verilere İlişkin Twitter Hesabından Yaptığı Paylaşımda, “Toplam İyileşen Sayısı 90 Bine Yaklaştı. Yoğun Bakım Desteğine İhtiyaç Duyanların Sayısındaki Azalma Devam Ediyor. Yapılan Test Sayısına Göre, Yeni Tanı Konan Vaka Sayısında Düşüş Devam Ediyor. Tedbiri Elden Bırakmayalım.” İfadelerini Kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YAPIMI DEVAM EDEN HASTANELERİ İNCELEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19 Salgınıyla Mücadele Kapsamında Sancaktepe, Atatürk Havalimanı Ve Hadımköy’de Yapımı Devam Eden Hastanelerde İncelemelerde Bulundu.

Tarabya’daki Huber Köşkü’nden Öğle Saatlerinde Helikopterle Ayrılan Erdoğan, Sancaktepe’deki Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi’ne Geldi. İnşaat Alanında Ve Hastane Binasında İnceleme Yapan Erdoğan’a Sağlık Bakanı Koca Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Daha Sonra Atatürk Havalimanı Yerleşkesine Yapılan Hastaneyi İncelemek Üzere Helikopterle Buradan Ayrıldı. Atatürk Havalimanı’nda 9 Nisan’da Temeli Atılan Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi İnşaatındaki Çalışmaları Da Denetledi.

Erdoğan, Daha Sonra Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi’nde İnşası Süren Ve 45 Günde Tamamlanması Planlanan Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi’ni İnceledi.

KENTLER SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

İçişleri Bakanlığının Genelgesiyle, 10 Mayıs Saat 00.00’a Kadar İstisnalar Hariç Büyükşehir Statüsündeki Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van İle Zonguldak İl Sınırları İçinde Bulunan Tüm Vatandaşların Sokağa Çıkmaları Kısıtlandı.

Sokağa Çıkma Kısıtlamasının İlk Gününde Bu Kentlerin Cadde Ve Sokakları Sessizliğe Büründü. Yaya Ve Araç Yoğunluğu En Düşük Seviyeye İndi. Kentin İşlek Cadde Ve Yollarında Taşıt Geçişi Nadiren Görüldü. Kısıtlama Kapsamı Dışında Kalanlar Haricinde Genelde Yayaya Rastlanmadı.

HOLLANDA’DAKİ 302 TÜRK VATANDAŞI, THY UÇAĞIYLA ANKARA’YA GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Koordinasyonu Ve Dışişleri Bakanlığının Çalışmasıyla Başlatılan Tahliye Operasyonu Kapsamında Aralarında 7 Bebeğin Bulunduğu 302 Türk Vatandaşı, Kovid-19 Önlemleri Dolayısıyla Hollanda’dan Türkiye’ye Getirildi

Vatandaşları Taşıyan Thy “Ege” Uçağı, Saat 23.05’te Ankara Esenboğa Havalimanı’na İndi. Pasaport Kontrolü Sonrasında Yolcular, Apronda Bekletilen Otobüslerle Karantina Sürecini Geçirecekleri Gölbaşı’ndaki Kredi Ve Yurtlar Kurumu Yurduna Gönderildi.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN, KORONAVİRÜSLE MÜCADELE SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’dan Yaptığı Paylaşımda Koronavirüsle Mücadele Sürecini Ve Sonrasını Değerlendirdi. Altun, “Ekonomimize, Ekonomi Yönetimimize, Hazine Ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a Yönelik Saldırıların Arkasında Ülkemizin ‘Post-Korona’ Döneminde Gerçekleştireceği Ekonomik Ve Sosyo-Politik Sıçramayı Engellemek, Ülkemizi Yeniden 18 Yıl Öncesinin Bağımlılık Düzenine Mahkum Etmek Yatmaktadır.” İfadelerini Kullandı.

Muhalefetin, Demokratik Siyasetin Asli Unsuru Olduğunu Vurgulayan Altun, “Ülke Ve Kamu Çıkarına Hareket Eden Bir Muhalefet Başımızın Tacıdır. Ancak Karşımızda, Türkiye Düşmanlarıyla İş Birliği Yapan, Terör Örgütlerinden Medet Uman Ve Milletin Değerleriyle Kavga Eden Anti-Demokratik Bir Muhalefet Var.” Değerlendirmesinde Bulundu.

TİCARİ TAKSİLER VE TAKSİ DURAKLARI İÇİN HİJYEN TEDBİRLERİ BELİRLENDİ

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19’a Karşı Alınan Önlemler Kapsamında, Ticari Taksiler Ve Taksi Durakları İçin Hijyen Tedbirlerini Belirledi. Buna Göre, Ticari Taksi Duraklarında Kovid-19 Hakkında Bilgilendirme Yapılacak, Duraklara El Yıkama, Maske Takma Kuralları Konusunda Afişler Asılacak.

Her Müşteriden Sonra Kapı Kolları, Telsiz, Cam Açma Düğmesi, Emniyet Kemeri Tokaları Dezenfekte Edilecek.Taksilere Aynı Anda Üç Kişiden Fazla Müşteri Kabul Edilmeyecek, Tüm Müşteriler Tıbbi/Bez Maske Takacak Ve Yolculuk Boyunca Çıkarmayacak.

Gün İçerisinde Araca Binen Her Müşterinin Kullanımına Yetecek Ölçüde Alkol Bazlı El Antiseptiği Veya Yüzde 70’lik Alkol İçeren Kolonya Bulundurulacak, Bunlar Taksiye Bindiği Anda Şoför Tarafından Müşteriye İkram Edilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI AVM’LER İÇİN HİJYEN TEDBİRLERİNİ BELİRLEDİ

Sağlık Bakanlığı Kovid- 19 Tedbirleri Kapsamında Alışveriş Merkezlerine (Avm) İlişkin Hijyen Tedbirlerini Belirledi. Buna Göre, Avm Giriş Ve Çıkışlarında Şu Tedbirler Alınacak:

“-Giriş Ve Çıkışlar Kişilerin Birbirleriyle Temasını Engelleyecek Şekilde Düzenlenecek Ve Zeminde Tek Yönlü Gidiş-Geliş İşaretleri Konulacak.

– Avm’de Olabildiğince Fazla Sayıda Giriş Kapısı Açılacak.

– Alışveriş Merkezindeki Kişi Sayısı Her 10 Metrekareye Bir Kişi Olacak Şekilde Sınırlandırılacak.

– Avm’den Çıkan Kişi Sayısı Kadar Kişinin Girişine İzin Verilecek.

– Avm’ye Girişte Tıbbi/Bez Maske Takılacak Ve Maskesi Olmayanlar İçeri Alınmayacak.

– Girişte Ateş Ölçümü Yapılacak. Ateşi 38 Dereceden Yüksek Olanlar İçeri Alınmayıp, Sağlık Kuruluşuna Gitmesi İstenecek.

– Avm Giriş Ve Çıkışlarında Sosyal Mesafe Kurallarına Uyulacak, Kişiler Sırayla İçeriye Alınacak, Sırada Durulması Gereken Alanlar, Aralarında En Az 1 Metre Mesafe Olacak Şekilde Yer İşaretleriyle Belirlenecek.

– Müşteriler Anonslar Ya Da Videolarla Kovid-19 Kapsamında Avm’de Uyulması Gereken Kurallar Konusunda Bilgilendirilecek. Bu Anonslarda Avm Ziyaretinin 3 Saatten Uzun Olmaması Ve Grup Halinde Dolaşılmaması İstenecek.

– Yemek Katındaki Her Türlü Masa Ve Sandalyenin Kullanılması Engellenecek.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DAKİ VİLLALARA TALEP ARTTI

HIZLI YORUM YAP