DOLAR

32,4245$% -0.2

EURO

34,8703% -0.67

GRAM ALTIN

2.439,17%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%0,00

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2074965฿%-1.46111

ETHEREUM

102040Ξ%-0.96738

a
  • Selam Tuzla
  • GENEL
  • TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI; “İLÇEMİZİN ‘ENGELSİZ TUZLA’ OLABİLMESİ İÇİN HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI; “İLÇEMİZİN ‘ENGELSİZ TUZLA’ OLABİLMESİ İÇİN HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

TUZLA’DA ÖZEL ÇOCUKLAR 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KAPSAMINDA YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

https://youtu.be/5sN4I2CGmcw

Tuzla’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Düzenlenen Programda 24 Özel Çocuk Sahne Aldı. Müzik ve Şiir Dinletisi, Dans ve Bayrak Gösterileri Yapan Çocuklar, İzleyicilere Keyifli Dakikalar Yaşattı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bundan Sonra da Tuzla’nın Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Konularda Olduğu Gibi ‘Engelsiz Tuzla’ Konusunda da Bir Numara Olması İçin Hep Beraber Çalışacağız” Dedi.

Aydıntepe İşitme Engelliler Okulu’ndan 8 Öğrencinin Jimnastik Gösterisi İle Başlayan Program, Tuzla Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencilerinin Müzik Dinletisi İle Devam Etti. Vala Gedik Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencilerinin Vals Gösterisinin Ardından Tuzla Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencisi, Mehmet Akif İnan’dan Mescid-İ Aksa Şiirinden Kısa Bir Dörtlük Okudu. Gösterinin Son Aşamasında ‘Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ Marşı İle 100. Yıla Özel Bayrak Gösterisi Yapıldı. Protokol Konuşmalarının Ardından Eğlenceli Akrobasi Şovlar Çocuklara Özel Sergilendi.

Piri Reis Üniversitesi Spor Salonu’nda Düzenlenen Programa, Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, Özel Çocuklar ve Aileleri Katıldı.

“ZİHNİMİZDEKİ ENGELLERİ KALDIRDIĞIMIZDA ENGELLİLERİN NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖRDÜK”

Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney “Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Tuzla Belediyesi İle Gerçekleştirdiğimiz Güzel Bir Organizasyonda Bir Araya Geldik. Zihnimizdeki Engelleri Kaldırdığımızda Engellilerin Neler Yapabileceğini Bugün Burada Hep Beraber Gördük. Müzik Dinletisi, Koro Çalışmaları, Halk Oyunları, Danslar ve Çeşitli Spor Dallarında Gerçekleştirilen Başarılar Var. Son Yıllarda Toplumumuzun Engellilere Bakış Açısı Kökten Değişti. Kat Etmemiz Gereken Mesafeler Hala Var Ama Zihnimizdeki Engelleri Aştığımız Zaman Engelli Diye Nitelendirdiğimiz Bireyleri Topluma Tekrar Katabiliriz” Şeklinde Konuştu.

“ÖZEL ÇOCUKLARIMIZLA SADECE 3 ARALIK DEĞİL, HER ZAMAN İLGİLENMELİYİZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı İse “Bazen Doğuştan, Bazense Yaşamın Herhangi Bir Noktasında Karşılaşabileceğimiz Bir Durum Ya da Olay Sonrasında Hayatımız Çok Farklı Olasılıklara Evirilebiliyor. O Açıdan Herkesin Aday Olduğu Anlamlı Bir Gerçeği Bilerek Yaşamalıyız. Sadece 3 Aralık Değil, Büyüklerimizin İfade Ettiği Gibi ‘Cennetin Anahtarı Olacak’ Özel Çocuklarımızla Her Zaman İlgilenmeliyiz. Bu Bağlamda Gerek İlçe Milli Eğitim Bünyesinde Gerek Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Gerekse Belediye Başkanlıkları Olarak Bu Konuda Her Zaman Özel Çocuklarımızın ve Ailelerinin Yanında Olmaya Çalıştık. 2012’den İtibaren Aldığımı Karar Doğrultusunda ‘Engelsiz Tuzla’ Ortaya Koymak İçin Kamu Kuruluşlarından Sonra Özellikle Bireysel Olarak, Çocukların Yaşam Alanlarında Onlarla Beraber Olma Gayreti Gösterdik. Bundan Sonra da İmkanlarımız ve Bütçemiz Doğrultusunda Bu Hedeflerimizi En Zirveye Çıkartıp, Gelecekte Tuzla’nın Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Konularda Olduğu Gibi Engelsiz Tuzla Konusunda da Bir Numara Olmak İçin Hep Beraber Çalışacağız” Açıklamalarında Bulundu.

Programın Birçok Anlam İfade Ettiğini Söyleyen Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, “Dünyada Yaklaşık Yüzde 12 Civarında Engelli Vatandaş Var. Bizler Tuzla’da Okullarımızda Engelli Öğrencilerimiz İçin 135 Şube, 80 Tane Sınıf Açmışız. Okula Gidemeyen Hiçbir Engelli Öğrencimiz Yok” Dedi.

“BU ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ EDİYOR OLMAKTAN ÇOK BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca, “Piri Reis Üniversitesi’nde Tuzla Belediye Başkanımızın Önderliğinde Organize Edilen Bu Etkinliğe Ev Sahipliği Ediyor Olmaktan Çok Büyük Mutluluk Duyduğumuzu İfade Etmek İsterim. 1992 Yılında BM’nin 3 Aralık Uluslararası Engelli Günü Olarak İlan Ettiği Bugün de Şölen Havasında Bir Kutlama Yaptık. Özel Evlatlarımızın Gösterilerini İzledik. Bir Taraftan Çok Duygulandık, Bir Taraftan Çok Mutlu Olduk, Gururlandık. Ama Bugünün Esas Amacı Özel Vatandaşlarımızın Sorunları Konusunda Farkındalık Yaratmak ve Bunların Çözülmesi Yolunda Adımlar Atmak. Tabi Ki Sadece 3 Aralık Günü İle Sınırlı Değil Ama Farkındalığı Bugün Burada Hep Birlikte Yaşadığım İçin Çok Mutluyum” Diye Konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ 6’NCI KİTAP FUARI 24 KASIM’DA KAPILARINI AÇIYOR

HIZLI YORUM YAP