DOLAR

32,3621$% -0.38

EURO

34,8120% -0.05

GRAM ALTIN

2.399,01%-0,96

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%-0,87

BİST100

10.208,65%1,62

BİTCOİN

1914583฿%0.98289

ETHEREUM

96623Ξ%0.3857

a

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA: TUZLA’DA 20 SİTE DÖNÜŞECEK!

TUZLA BELEDİYESİ, 5 BİN VATANDAŞIN YAŞADIĞI SİTELERDE KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN HAREKETE GEÇTİ!

İSTANBUL’DAKİ ‘YARISI BİZDEN’ KAMPANYASI TUZLA’DA DA HAYAT BULDU!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İlçe Genelindeki Yapı Ömrünü Tamamlamış Sitelerin Yöneticileriyle Bire Bir Görüşmeler Gerçekleştirerek Kentsel Dönüşüm Çalışmalarını Hızlandırdı. Kahramanmaraş Merkezli 11 İlde Yaşanan Depremlerin Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da Hayata Geçirdiği ‘Yarısı Bizden’ Kampanyasının Desteğiyle, Tuzla’da 20 Sitenin Daha Dönüşümü İçin Rezerv Alan, İmar Planı ve Proje Desteği Sağlandı. Toplam 5 Bin Vatandaşın Yaşadığı Sitelerdeki Binaların Kısa Sürede Yıkılıp Yenilerinin İnşa Edilmesi Hedefleniyor. Ayrıca 1999 Gölcük Depremi Sonrasında Orta Hasarlı ve Deprem Riski Taşıyan Binaların Yıkım Çalışmaları da Devam Ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Açıklanan ‘Yarısı Bizden’ Kampanyası, İstanbul’un Yanı Sıra Tuzla’da da Büyük Bir İlgi Görüyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın 2009 Yılından İtibaren İlçede Bulunan ve Yapı Ömrünün Tamamlamış Sitelerin Yöneticileri İle Kentsel Dönüşüme Yönelik Gerçekleştirdiği Bire Bir Görüşmeler, 11 İli Etkileyen Depremlerin Ardından Hız Kazandı. Asrın Felaketi ve ‘Yarısı Bizden’ Kampanyasının Ardından Başkan Yazıcı’nın Bire Bir Gerçekleştirdiği Görüşmeler Sonucunda 20 Sitenin Daha Dönüşümü İçin Rezerv Alan, İmar Planı ve Proje Desteği Verildi. Toplamda 5 Bin Vatandaşın Yaşadığı Sitelerdeki Binaların Kısa Süre İçerisinde Yıkılarak Yeni Binaların Yapılması Amaçlanıyor. Ayrıca 1999 Yılında Meydana Gelen Gölcük Depremi Sonrasında Orta Hasarlı Olan ve Deprem Riski Taşıyan Binaların da Yıkımına Devam Ediliyor.

“10 BİNE YAKIN BAĞIMSIZ BÖLÜMÜ İLGİLENDİREN DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI BAŞLATMIŞ OLDUK”

Tuzla’da Yapılan Çalışmalar Hakkında Bilgi Veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla’da Deprem Gerçeğini Hiçbir Zaman Unutmadık. 10 Yılı Aşkın Bir Süredir Deprem Dönüşümü İle İlgili Sürekli Çalışmalar Yapıyoruz. Van Depremi’nden Sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Tarafından Hayata Geçirilen Yeni Yasalar İle Beraber, O Yasaların Avantajları İle Sürdürdüğümüz Çalışmaları, ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ Projesi ve ‘Yarısı Bizden’ Kampanyası İle Bir Anda Hız Kazandı. Kahramanmaraş ve Hatay Depremleri Sonrasındaki Deprem Gerçeği İle Sayın Cumhurbaşkanımızın Talimatı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın Çalışmaları İle Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına Tuzla’da Hız Verdik. Bütün Sitelerimizin ve Özellikle de Bir An Önce Dönüşebilmesi İçin Çok Hızlı Bir Şekilde İncelenmesi, Değerlendirilmesi ve İlgili İmar Planlarının Yapılarak Bir An Önce Dönüşebilmesi İçin Işık Hızıyla Denilebilecek Bir Hızla Tuzlamızda 20’den Fazla Sitenin Dönüşümü İçin Karar Alındı. Rezerv Alan İlanları İle Planları Yapıldı ve İnsanlarımızla Görüştük. Şu Anda Tuzla’da 10 Bine Yakın Bağımsız Bölümü İlgilendiren Dönüşüm Çalışmalarımızı Sitelerimizle Bire Bir Görüşerek, Detayları Anlatarak Başlatmış Olduk. Ben Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımız Murat Kurum’a ve Emeği Geçen Bütün Arkadaşlarıma Teşekkür Ediyorum.” Dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜME BAŞLAYABİLİRİZ, KAZMA VURABİLİRİZ DURUMUNA GELMESİ İNSANLARI ÇOK MUTLU EDİYOR”

Kentsel Dönüşüm İçin Gelen Vatandaşların, Görüşme Sonrasında Mutlu Ayrıldığını Belirten Başkan Yazıcı,” İnsanlar 20-30 Yıl Önce Yapılmış Evlerin İçerisinde, Özellikle Deprem Sonrasında Korkuyla Yaşıyorlar. Bakırköy ve Tuzla Gibi Kuzey Anadolu Fay Hattı’na Yakın Bir İlçede Yaşamak ve Dolayısıyla Bunun Getirmiş Olduğu Stresler İle Yaşıyorlar. Kentsel Dönüşüm İle Alakalı Haberleri Duyanlar, Bu İşin Başladığını Değil, Planlarının Onaylandığını Görünce Çok Mutlu Oluyorlar. Hadi Başlayabiliriz, Kazma Vurabiliriz Durumuna Gelmesi İnsanları Çok Mutlu Ediyor” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DAKİ BAHAR FESTİVALİNE BİNLERCE İSTANBULLU AKIN ETTİ

HIZLI YORUM YAP