DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

TUZLA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ALİ CİHAN SEVİLMİŞ MART MECLİSİNDE BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ

AK Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesi Ali Cihan Sevilmiş Tuzla Belediyesi Mart Ayı Birinci Oturumunda Yaptığı Konuşmalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı’ya Tuzla’da Bulunan Siyasi Parti Temsilcilerine, Meclis Üyelerine ve Muhtarlara Teşekkür Etti.

AK Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesi Ali Cihan Sevilmiş Tuzla Belediyesi Mart Ayı Birinci Oturumunda Yaptığı Konuşmalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı’ya Tuzla’da Bulunan Siyasi Parti Temsilcilerine, Meclis Üyelerine ve Muhtarlara Teşekkür Etti.    

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İmzasıyla Resmi Gazete’de Yayımlanan Genelgede 2021 Yılının ‘Hacı Bektaş Veli Yılı’ Olarak Kutlanacağı Açıklayan AK Parti Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi Ali Cihan Sevilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Teşekkür Etti.

Erdoğan, Yayımlanan Genelgede, Düşünce ve Öğretileriyle Asırlardır Sevgi, Hoşgörü, Birlik, Beraberlik ve Barışı Öğütleyen Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750’nci Yılı Olan 2021 Yılının, UNESCO Tarafından Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Arasına Alındığını Belirtti.

“Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım”,

 “İncinsen de İncitme”,

“Her Ne Ararsan Kendinde Ara”,

“Oturduğun Yeri Pak Et, Kazandığın Lokmayı Hak Et”,

“Düşmanının Bile İnsan Olduğunu Unutma”

Sözleriyle Bütün İnsanlığı Sevgi, Saygı, Barış ve Kardeşliğe Davet Eden Hacı Bektaş Veli’nin İyiyi, Doğruyu, Güzeli, Ahlaklı ve Erdemli Olmayı İnsan Olmanın En Temel Vasfı Olarak Tanımladığını Aktaran Sevilmiş Meclis Kürsüsünden de 8 Mart Dünya Kadın Günü ve 21 Mart’ın Önemine Vurgu Yaparak Yaptığı Konuşmayı İzleyen Tuzlalılar Tarafında Takdir Gördü.  

21 MART NEVRUZ / HZ. ALİ’NİN DOĞUM GÜNÜ

Mart Ayının Biz Aleviler İçin Önemli Aylardan Biri Olduğunu Altını Çizen Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi Ali Cihan Sevilmiş İlk Önce 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Vurgu Yaparak Kadınların Bizlere ALLAH’ın Emanet Olduğunu Altını Çizerek İfade Ederken Sevilmiş Sözlerini Şöyle Sürdürdü;

21 MART: Bütün Kin ve Nefretlerin Bir Kenara Atıldığı, Milletimizi Ayakta Tutan, Temelinde Barış ve Dostluk Yatan Mübarek Bir Gün.Hem Baharın, Hem de Yeni Bir Yılın İlk Günüdür. Aynı Zamanda 21 Mart, Hz. Ali Efendimizin Doğum Günü Olarak da Kabul Edilmektedir.

Alevî – Bektaşi Geleneğinde “Sultan Nevruz” Olarak Adlandırılan Bu Günü Layığıyla Kutlayabilmemiz Bireysel ve Toplumsal Dayanışmamızla; Sevgi, Saygı, Hoşgörü, Birlik, Beraberlik, Kardeşlik, Dayanışma ve Yardımlaşma İsteğimizle Doğrudan İlgilidir.

Bolluk ve Bereketi Simgeleyen Sultan Nevruz’dan Tat Almamız İçin Bütün Tabiatla ve Çevremizle Tam Bir Uyum İçinde Olmamız; Sahip Olduklarımızı da Sevgi ve Özenle Korumamız Gerekiyor. Bugün Ayrılıkları Ortadan Kaldırma, ‘Gardaş’lığı Öne Çıkarma Günüdür.

Âşık Veysel Ne Güzel Söylemiş:

“Yezid Nedir? Ne Kızılbaş? / Değil Miyiz Hep Bir Gardaş?

Bizi Yakar Bizim Ataş, /  Söndürmektir Tek Çaresi.”

Evet Sevgili Canlar, Evet Sevgili Kardeşlerim;

Gün Birlik Günüdür, Gün Hacı Bektaşî Velî’nin Deyimiyle “Bir Olma, İri Olma, Diri Olma” Günüdür. Gün İkilikten Kurtulma, Dayanışma İçinde Olma Günüdür. Gün Paylaşma Günüdür. ‘Aşure Günü’ Geldiğinde Matemi, ‘Sultan Nevruz’ Geldiğinde Sevinci Bir Olan Milletin Geleceği de, İdealleri de, Bu Coğrafya Üzerindeki Kaderi de Birdir, Beraberdir ve Ortaktır. “ “Bu Duygu ve Düşüncelerle Nevruz Bayramı’nın, Sultan Nevruz’un Ülkemiz İçin, Bölgemiz İçin, Akraba Halklar İçin, İnsanlık İçin Huzura ve Esenliğe Vesile Olmasını Diliyorum İfadelerini Kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ASTROLOG ’SELDA ÖZCAN’ MART AYINI YAZDI

HIZLI YORUM YAP