DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

TUZLA BELEDİYESİ, 2. İSTANBUL LİSELER ARASI MÜNAZARA TURNUVASI DÜZENLEDİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Eğitim Kenti Tuzla” Vizyonuyla İstanbul Liselerinde Eğitim Gören Öğrencilerin Kişisel Gelişimlerini, İkna Kabiliyetlerini ve Hitabet Yeteneklerini Geliştirmek Amacıyla “2.İstanbul Liselerarası Münazara Turnuvası” Düzenlendi. İstanbul Genelinde 45 Okuldan 78 Takımın Katıldığı Turnuva 3 Gün Sürdü. Turnuvada Ekonomi, Politika, Yapay Zeka, Teknoloji ve Güncel Konu Başlıkları Altında Elemeler Sonucu Robert Koleji’nden Damarlılar, İstek Özel Bilge Kağan Okulları-Vefa Lisesi’nden Bakır İrade, Pertevnihal Lisesi’nden Gürkan-Azad, Kabataş Lisesi’nden Birbirimizi Sevmiyoruz Takımları Finale Kaldı. Turnuvanın Finalinde Münazara Konusunu “Sokrates Makinesi, Bireylerin Her Alandaki (Karizma, Matematik, Spor, Sadakat, Dürüstlük Vb. Alanlarda) Potansiyellerini Yüzde 100 Gösteren Makinedir. Hükümet, Sokrates Makinesinin Olduğu Sonuçların Tüm Topluma Açık Olarak Paylaşıldığı Dünyada Yaşamayı Tercih Eder” Oluşturdu. Öğrenciler ve Konukların Aynı Heyecanı Paylaştığı Finalde Robert Koleji’nden Damarlılar Takımı Birinci Olarak 3.000 TL Para Ödülü Kazandı. Kabataş Lisesi’nden Birbirimizi Sevmiyoruz Takımı İkinci Olarak 2.000 TL., İstek Özel Bilge Kağan Okulları-Vefa Lisesi’nden Bakır İrade Takımı da Üçüncü Olarak 1.000 TL Para Ödülü Kazandı. Turnuvanın En İyi Konuşmacısı Seçilen Robert Koleji Öğrencisi Ceyhun Helvacıoğlu da 750 TL. Para Ödülü Kazandı. Turnuvada Dereceye Giren Takımlar Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Tarafından Ödüllendirildi. 

MÜNAZARA ETMEK, BİLGİ SAHİBİ OLMAKTIR 
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ödül Töreninde Yaptığı Konuşmada Turnuvaya Katılan Tüm Öğrencileri Tebrik Etti. Başarının Ancak Çalışarak ve Aklın Bilgi İle Donatılarak Sağlanabileceğini Vurgulayan Başkan Yazıcı, “Kainatta En Mükemmel Çalışan Organizmanın Parçası Olan Beyindir. Öyle Muhteşem Bir Şey ki Duygusal Bağ Kurmadığı Hiçbir Şeyi Öğrenemiyor. Cemil Meriç’in Söylediği Gibi Hafızanın Kanunu Aşkın Kanunu Gibidir, İnsan Sevdiği İle Öğrenir. Çalışmadan Hiç Bir Şey Başarılamaz. Bugünkü Münazara da Böyle Bir Çalışma. Her Şeyi Akla Tevdi Ediyoruz, Akıl İse Bilgiye Muhtaçtır. Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olamayız. Münazaralar da Bilgi Sahibi Olmaktır. Bir Tez, Teori, Fikre Sahip Olmak, Onun Aksini İddia Edebiliyorsanız Doğrusunu Zaten Biliyorsunuz Demektir. Bu Tür Organizasyonlarda da Bu Vardır. Her Şey Zıttı İle Kaimdir; Negatif Yanını Görmediğiniz Hiçbir Şeyin Pozitif Yanını Öğrenemezsiniz. Biz Kitaplardan ve Öğretmenlerimizden Bunları Öğreneceğiz. Kitap Okumaksa Bunların En Büyüğüdür. Kitap Zehir Olsa da Panzehri Yine Kitaptır. Dünyada Bir Realite Vardır. “Nereden Geliyorum? Neredeyim? Nereye Gidiyorum” Sorularına Cevap Vermeyenler Gelişemez” Dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ülkemizin Gelişmesi İçin Temel Bilimlere Duyulan İhtiyacı Vurgulayarak Gençlerden Bu Alana Ağırlık Vermelerini İstedi. 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DA ‘GENÇ LİDERLER’ YETİŞİYOR

HIZLI YORUM YAP