DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

TUZLA BELEDİYESİ KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ, SONBAHAR ETKİNLİKLERİ DÜZENLEDİ

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Tarafından Düzenlenen Sonbahar Etkinlikleri Açılışına Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve Eşi Ferahil Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Torlak, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Meclis ve Çalışma Gruplarının Başkan ve Yöneticileri, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu Üyeleri İle Vatandaşlar katıldı. Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve Eşi Ferahil Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve 124 Dernek, STK ve Bireysel Olarak Açılan Stantlarda El Emeği Ürünleri Üreten Kadınların Stantlarını Tek Tek Dolaşarak Sohbet Etti, Alışveriş Yaptı. Kadınların Ürettiği El Emeği Ürünlerin Satışa Sunulduğu Programda, Müzik ve Dans Performansları Sergilendi.

KAYMAKAM AKÇA VE BAŞKAN YAZICI, MUTFAK ÖNLÜĞÜ GİYİP AŞURE DAĞITTI
Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve Eşi Ferahil Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Eşi Dr. Fatma Yazıcı, Konuklara Aşure İkramında Bulundu. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Tarafından İsimlerine Özel Hazırlanan Mutfak Önlüklerini Eşleriyle Birlikte Giyen Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kazanın Başına Geçerek Konuklara Aşure İkram Etti.

ÜRETEN KADIN GÜÇLÜDÜR, KAZANANDIR
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın Okunmasıyla Başlayan Programın Açılış Konuşmasını Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Torlak Yaptı. Torlak, “Kadınların İş Gücünün Çalışma Hayatına Dahil Edilmesi, Toplumsal Kalkınmada Önemli Bir Etkendir. İstihdama Katılan Kadının Ekonomik Özgürlüğünü Kazanması Hem Kendisi Hem de Ailesi İçin Önemli Kazanımlar Sağlayacaktır. Üreten Kadın Güçlüdür, Üreten Kadın Sosyaldir ve Üreten Kadın Kazanan Kadındır İlkesiyle Hareket Ettik. Biz Kadınlar Birlikte Güçlüyüz. Arkamızda Kadınlarımızın Gücüne İnanmış Maddi Manevi Desteklerini Esirgemeyen Bir Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı Var. Bizlere Bu İmkanı Sağlayan Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya ve Her Zaman Yanımızda Olan Eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisimiz Adına Teşekkür Ediyorum” Dedi.

KADININ BAKTIĞI YERDE MERHAMET, LETAFET VE NEZAKET VAR
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Konuşmasına Batman’da Gerçekleşen Hain Terör Saldırısında Şehit Olan Askerlerimizi Anarak Başladı. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi’nin Kuruluşu ve Çalışmalarına Değinen Başkan Yazıcı, “Kent Konseyi Kendi İçin, Sokağı İçin, Mahallesi İçin Dert Edinmiş Olan İnsanların Yerel Yönetimlerde Daha Katılımcı Olması Konusunda Aktif Oldukları Bir Mekandır. Kent Konseyi İçerisindeki Görev Alan Komisyonlarla Beraber Kentin Her Türlü İhtiyaçlarını ve Taleplerini Karşılayan, Dert ve Tasası Olan İnsanların Kurmuş Oldukları Komisyonların Yanında Kadınların En İyisini Yapmış Olduğu Çalışmaların da Ayrı Bir Yeri, Anlamı Var. Toplumun Yüzde 50’sini Oluşturan Kadınların Bakışlarından ve Pencerelerinden İlçemizi Görmeye, Hizmetlerimizi de Şekillendirmeye Çalıştık. Kadının Baktığı Yerde Merhamet, Letafet ve Nezaket Var. Yerel Yönetimlerde de Bu Anlayışı Ortaya Koymaya Çalışıyoruz. Kent Konseyi Örgütlü Topluma Katkı Olması Açısından da Çok Büyük Bir Anlam Katıyor ve Kadınların Bir Araya Geldikleri Kuruluşlarda, STK’larda ve Organizasyonlarda İse Daha Anlamlı ve Daha Hedefine Ulaşan Çalışmalar Ortaya Koyabiliyor” Şeklinde Konuştu.

ÜRETİM MEKANİZMASINDA OLAN KADININ ÖZGÜR OLDUĞUNA İNANIYORUZ
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kadınların Üretime Katılmasını Desteklediklerini, Bu Desteği Sürdürdüklerini Söyledi. Başkan Yazıcı, “Üretim Mekanizmasında Olan, Ekonomik Bağımsızlığıyla Beraber Meslek Edinen ve Bir Şeyler Ortaya Koyan Kadının Daha Özgür, Daha Özgüvenli ve Toplumda Yer Aldığı Noktada Daha Dik Durabildiğine İnanıyoruz. Kadınlarla Birlikte Yapmış Olduğumuz Her Çalışmanın Toplumsal Açıdan Hem Bireysel Olarak Çok Faydalı Olduğuna İnanıyoruz. Biz Çok Memnunuz. Onlar Bize Çok Değer Katıyorlar” Diye Konuştu.

ÜRETMENİN GÜZELLİĞİNE KADINLAR SAYESİNDE ŞAHİT OLUYORUZ
Tuzla Kaymakamı Ali Akça da Konuşmasına Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Anarak Başladı. Kent Konseyi Kadın Meclisi’ni Tebrik Eden Kaymakam Akça, “Üretim, Toplumun Sürdürülebilirliği ve Devamı İçin Çok Önemli Bir Kavramdır. Kadınlar Her Zaman Üretmenin Farkındaydı. Onların Farkında Olduğunu Biz Erkekler Olarak Farkında Değildik. Bugün Bu Güzelliklere Şahit Oluyorsak Üretebilen Kadınlar Sayesindedir. Kendilerini ve Kent Konseyi Kadın Meclisimizi Tebrik Ediyorum” İfadesini Kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ, 2019 YILI SEÇİM YILINDA BÜTÇESİNDE DENGE VE İSTİKRARINI SÜRDÜRDÜ

HIZLI YORUM YAP