DOLAR

32,5054$% 0.2

EURO

34,9021% 0.27

GRAM ALTIN

2.438,00%-0,01

ÇEYREK ALTIN

3.972,00%-1,31

BİST100

10.082,77%1,69

BİTCOİN

2046926฿%-1.1075

ETHEREUM

103278Ξ%-4.08123

a

TUZLA BELEDİYESİ’NDEN CUMHURİYET’İN ALGI HABERİNE TOKAT GİBİ TEKZİP

Cumhuriyet Gazetesi’nin Tuzla Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürlüğü’nün Gideri, İBB’nin Dört Katı Başlıklı Yanıltıcı ve Algı Haberine Tuzla Belediyesi’nden Tekzip Yapıldı. Tuzla Belediyesi’nden Yapılan Açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Kaleminin; Yalnızca Başkan ve Misafirleri İçin Harcadığı Yeme – İçme Giderlerinin, Tuzla Belediyesi’nin Bütün Belediye İşlemlerini Koordinasyon İçin Harcadığı Özel Kalem Bütçesinden Yüksek Olduğunu Araştırmacı Habercilikle Tespit Etmeniz Mümkündür.” Dendi.

Yapılan Açıklamada Şu İfadelere Yer Verildi;

www.cumhuriyet.com.tr Haber Sitenizde; 10. 10. 2023 Tarihli:

“Akp’li Tuzla Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürlüğü’nün Gideri İBB’nin Dört Katı” Başlıklı Haber, Kamuoyunu Yanıltıcı Nitelik Taşıdığı İçin Bu Tekzibin Düzenlenmesine İhtiyaç Duyulmuştur.

Tuzla Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Yalnızca Bir Temsil Ağırlama Birimi Değildir. Belediye Başkanlığı’nın Bütün İş ve İşlemleri Müdürlüğümüz Tarafından Koordine Edilmektedir. Yanı Sıra Tuzla Kent Konseyi Cari Giderleri de Bu Bütçeden Karşılanmaktadır. Özel Kalem Bütçemizi Oluşturan Bu Gider Kalemleri, Meclise Sunduğumuz Bütçe Programlarında Sabittir. Bunlarla Birlikte Bütçemiz Haberinizde Yazıldığı Üzere 2023 Yılı İçin 37 Milyon TL Değil 26 Milyon TL’dir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Haberinize Bahse Konu Ettiğiniz Bütçesinin, Koordinasyon Mahiyeti Taşımayan Bir Özel Kalem Bütçesi Olduğu Bilgi Olarak Bütçesinde Sabittir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla Belediyesi’nin Özel Kalem Bütçesi Üzerinden Yaptığı Harcamaları Başka Birimler Üzerinden Yaptığından Herhangi Bir Kıyaslama Yapılması Mümkün Değildir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Kaleminin; Yalnızca Başkan ve Misafirleri İçin Harcadığı Yeme – İçme Giderlerinin, Tuzla Belediyesi’nin Bütün Belediye İşlemlerini Koordinasyon İçin Harcadığı Özel Kalem Bütçesinden Yüksek Olduğunu Araştırmacı Habercilikle Tespit Etmeniz Mümkündür.

Yaptığınız Yanıltıcı Haberi Düzeltmeniz İçin Bildiririz.

Saygılarımızla.”

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Tuzla Belediyesinden Yapılan Açıklamada, Kamuoyunu Yanlış Bilgilendirme, Dezenformasyondan ve Yanlış Algı Oluşturulmak Maksadıyla Habere Konu Olan Haber Siteleri Hakkında Hukuki Sürecin Başlatıldı.

CHP BELEDİYELERİNİN ÖZEL KALEM BÜTÇELERİ DİKKAT ÇEKTİ

Öte Yandan Tuzla Belediyesi’nin 2024 Bütçesi 26 Milyon TL Ön Görülürken Bazı CHP Belediyelerinin Özel Kalem Bütçelerinin Çok Daha Yüksek Olduğu Tespit Edildi.

Kadıköy 106 Milyon TL, Sarıyer 55 Milyon TL, Kartal 25 Milyon TL, Ataşehir 28 Milyon TL, Maltepe 35 Milyon TL.

 

ALİ EREN BİNGÖL SİZ HANGİ SİYASİ PARTİNİN İLÇE BAŞKANISINIZ? 

TUZLA’DA BÜTÇE OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLİRKEN MECLİS ÜYELERİNİZİN EVET OYU VERDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL MİSİNİZ?

SİZİN BELEDİYELERİNİZDE

👉ATAŞEHİR 28 MİLYON TL

👉SARIYER 54 MİLYON TL

👉KADIKÖY 106 MİLYON TL

👉MALTEPE 35 MİLYON TL

👉TUZLA 28 MİLYON TL

BUNLARI GÖRMÜYORSUNUZ ANLADIK. TUZLA BELEDİYESİNİN BÜTÇESİNİ BİLE BİLMİYORSUNUZ. 36 MİLYON KONUŞULMAZKEN BU RAKAMI İYİ PARTİ MECLİS ÜYESİ SAÇMALARKEN SİZİN MECLİS ÜYENİZ BİLE ŞAŞIRARAK KÜRSÜDE RAKAMLARI KONTROL ETTİĞİNİ BİLE GÖRMEDİNİZ Mİ?

YOKSA SİZDE GENEL MERKEZİNİZ GİBİ YALAN İFTİRALARA MI SARILMAYA BAŞLADINIZ?

AYNI TWİTİ BU BELEDİYELER İÇİN DE ATACAK MISINIZ?

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DA DEPREM FARKINDALIĞI: 120 KİŞİYE GÜNLÜK EĞİTİMLER VERİLİYOR

HIZLI YORUM YAP