DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

TUZLA BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLIYOR SAKIN KAÇIRMAYIN ÜZÜLÜRSÜNÜZ

Tuzla Bilim Şenliği’nde 4-15 Yaş Grubu Öğrencilere Bilimi Sevdirmek Amacıyla Okulların Bilimsel Projeleri Akademisyenlerin Değerlendirmesine Sunulacak, Farklı Yaş Gruplarına Yönelik Bilimsel Etkinlikler Ve Sergiler, Yarışmalar, Söyleşiler Yer Alacak.

Çocuklar Ve Gençler Tuzla Bilim Şenliği’nde Bilgisayar Kodlama, 3D Tasarım, Robotik Ve Eğlenceli Elektronik, Uçak Ve Roket Fiziği, Gökbilim Ve Astronomi, Doğada Canlılar Ve Maddeler, Arduino İle Fen Etkinlikleri Ve Doğa Bilim Atölyelerinde Potansiyellerini Keşfedecek, Bilimsel Konuların İçeriğini Öğrenip Yeni Teknolojik Gelişmeler Hakkında Bilgi Sahibi Olacak.

Şenliğe Ev Sahipliği Yapan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda Tuzla Belediyesi Bilim Merkezi, Planetaryum-Gözlemevi, Nuh’un Gemisi Holozoo Ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Teknolojinin Serüveni Sergisi’nde Bilimsel Gelişmeler Ve Yeniliklere Şahitlik Etme Fırsatı Oluşacak. Tuzla Belediyesi Karting Ve Formula 1 Aracı, Gebze Teknik Üniversitesi Drone, Maket Uçak, 3D Printer Ve Farklı Bilimsel Projeler, Okan Üniversitesi Otonom (Sürücüsüz) Araç Ve Robotlar, İstanbul Üniversitesi Elektrikli Araç “Milat 1453”, İstanbul Aydın Üniversitesi Elektrikli ARAÇ “Elektro Aydın’’ Ve “Elektro Aydın Nova”, İBB Gençlik Meclisi’nden “Bilim Otobüsü” İle Şenlikte Yer Alacak.

TEKNOLOJİ ÜRETEN BİR NESİL YETİŞMESİNE İMKAN SAĞLIYORUZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şenliği Çocuklar Ve Gençlerde Farkındalık Oluşturulması Amacıyla Düzenlediklerini Söyledi. Başkan Yazıcı, “Yerel Yönetim Ve Üniversite İşbirliği Düzenlediğimiz ‘Tuzla Bilim Şenliği’nin İçeriğiyle Çocuklarımız Ve Gençlerimizde Farkındalık Oluşturmasını Amaçlıyoruz. Gelişen Teknolojinin Hayatımızı, Alışkanlıklarımızı, Standartlarımızı Değiştirdiği Ve Hatta Hükmettiği Günümüzde, Teknolojinin Kullanıcısı Olmakla Sınırlı Kalmak İstemiyoruz. Ülkemizin Yetişmiş Genç, Nitelikli Beyin Gücünün Teknolojinin Güncellemesini Takip Eden, Mobil Marketlerden Uygulama İndiren Değil Ürettiği, Planladığı, Patentine Sahip Olduğu Teknolojiyi Dünyaya Sunan Bir Nesil Olmasına Özendirmek, Teşvik Etmek İçin Bu Ve Benzeri Etkinlikleri Öne Çıkarıyoruz. Tuzla Bilim Şenliği’nde Çocuklarımız Ve Gençlerimizin İlgisini Çekecek, Merak Uyandıracak, Üretkenliklerini Ve Yeteneklerini Geliştirecek Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştireceğiz” Dedi.

İNSANIN MEVCUT BİLGİYLE YERİNDE SAYMASI DÜŞÜNÜLEMEZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gelecek Neslin Dünyada Söz Sahibi Yapacak Teknolojiyi Üretmesini Hayal Ettiğini Söyledi. Organizasyonun İçeriği Ve Oluşturacağı Farkındalık İle Yön Gösterici Bir Özelliğe Sahip Olduğunu Belirten Başkan Yazıcı, “Teknolojiye Ayak Uydurmanın Parçalarından Biri Onun Hızına Uyum Olduğu Kadar, Temelinde Gençlerin İyi Yetiştirilmesi, Yeteneğin Keşfedilmesi, Üretim İmkanının Sağlanması Ve Sürdürülmesi Yer Almalıdır. Akıllı Telefonlar Ve Uygulamalarının Günlük Güncellendiği Bir Zamanda İnsanın Mevcut Bilgiyle Yerinde Sayması Düşünülemez. Çocuklarımızın Ve Gençlerimizin Tüketici Konumundan Uzaklaşması, Ülke Ve Milletini Kalkındıran, Dünyada Söz Sahibi Yapan Teknolojiyi Üreten Konuma Ulaşmasının Bir Yolu Da Onlara Bu Hissi Yaşatacak Organizasyonları Sağlamaktan Geçiyor. Ülke Ve Millet Olarak Gerçekleştirme Gücüne Sahip Olduğumuz, Hayalini Kurduğumuz Yarınlara Çocuklarımız Ve Gençlerimizin Aldıkları Eğitim Kadar Sahip Olacağız. Bugün Unutulmaya Yüz Tutan Bir Çok Bilimsel Buluşun Sahibi Olan Atalarımızın Asırlar Öncesinden Bize Bıraktığı O Mirası Devralacak Olan Genç Nesillere Tuzla Bilim Şenliği İle Eğlenceli Ve Bir O Kadar Da Yön Gösterici Bir Program Sunuyoruz” Şeklinde Konuştu.

Tuzla Bilim Şenliği’nin Açılışı 12 Ekim 2017 Çarşamba Günü Saat 10.00’da Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda Gerçekleştirilecek.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ ANNE ÇOCUK EĞİTİM MERKEZİ KURSİYERLERİ, CAMİLERİ ZİYARET ETTİ

HIZLI YORUM YAP