DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

TUZLA KAYMAKAMLIĞI VE TUZLA BELEDİYESİ, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE VEFA YEMEĞİ DÜZENLEDİ

Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde Düzenlenen Yemeğe Katılanlar, 15 Temmuz ‘Karanlık Gece’ Açık Hava Fotoğraf Sergisi İle Karşılandı. Yemeğe, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Ev Sahipliği Yaptı. Yemeğe AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, MHP Tuzla İlçe Başkanı Volkan Beşiroğlu, BBP Tuzla İlçe Başkanı Cüneyt Şahin, DP Tuzla İlçe Başkanı Yaşar Taşkıran, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticileri, Muhtarlar İle Şehit ve Gazi Aileleri Katıldı. İlçe Protokolü Yemekte Şehit ve Gazi Ailelerinin Misafiri Oldu.

Yemek, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın Okunmasıyla Başladı, Fatih Camisi İmamı Selahattin Pala’nın Kur’an-ı Kerim Tilaveti İle Devam Etti.

ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZİN EMANETİYLE YAŞIYORUZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yemekte Yaptığı Konuşmada Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi. Şehitlerimiz ve Gazilerimizin Emanet Ettiği Vatanda Huzur ve Güven İçinde Yaşadığımıza Dikkat Çeken Başkan Yazıcı, “15 Temmuz’da Yaşanılanları Unutmadan ve Unutturmadan, Canını Bu Ülke ve Millet İçin Ortaya Koymuş İnsanları da Asla Yalnız Bırakmadan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Rahmetle Anıyoruz. Biz Ne Yapsak, O Fedakarlığın Karşılığı Olmayacaktır. Şükranlarımı Sunuyorum. Teşekkür Ediyorum. İyi ki Varsınız Diyorum. Özgüveni Olan Bir İnsanımdır Ama Bir Şehit Ailesinin veya Bir Gazinin Yanına Gittiğim Zaman Her Zaman Bir Mahcubiyet, İnsanı Alttan Gıdıklayan, Kendimi Ne Yapmam Gerekir Zorunda Hissettiğim Bir Durumla Karşı Karşıya Kalmışımdır. Bunu İfade Etmesi Çok Zor. İnsanın Canını Ortaya Koyabilmesi ve Öylesine Bu Ülke ve Millet İçin O Kıymetli Varlığını Ortaya Koyabilmesi, Her İnsanın Harcı Olmayan Bir Şeydir. Bu Mahcubiyet Belki de Oradan Geliyor. Bu Kadar Özgüvene Sahipken Bu Durum Olmanın Başka Bir İzahı Olmadığını Düşünüyorum. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Bize Bu Vatanı Huzur İçinde Yaşayacağımız Bir Vatan Olarak Bıraktı. Şehitlerimiz ve Gazilerimizin Bize Emaneti Var Olduğu Sürece Rahat Nefes Alıp Rahat Yaşayabiliyor, Çocuklarımız ve Torunlarımız İçin Bir Gelecek Tayin Edebiliyoruz, Hayal Kurabiliyoruz. İnsanın Hayali Olmayınca Geleceği de Olmaz. Hayal Kurabilmeniz İçin Kendinizi Güvende Hissetmeniz, Bir Vatana İhtiyacınız Var. Bu Hayalleri Yaşatabilecek ve Yaşatabilmek İçin Bu Ülkeye, Bu Topraklara ve Bu Milletin Kendini Güvende Hissetmeye İhtiyacı Var. Bu Güvenliği ve Bu Hissi Veren, Bu His İçin Canını Ortaya Koyan Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Diliyorum. Onları Yetiştiren Ailelerinden Allah Razı Olsun” Şeklinde Konuştu.

BİR VE BERABER OLDUĞUMUZ SÜRECE HAİNLER BAŞARAMAYACAK

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gelecek Nesillerin Tarihini, Geçmişini Bilerek Geleceğe Hazırlanmasının Önemini Vurguladı. Başkan Yazıcı, Konuşmasına Şu Şekilde Devam Etti: “Birlik Ve Beraberlik İçerisinde Ülkemizin Geleceğini, Gönül Coğrafyamızı En İyi Noktaya Getirebilmenin Yolu Bu Ülke ve Millet İçin Can Vermeye Hazır Nesiller Yetiştirebilmek Olduğunu da Çok İyi Biliyoruz. 15 Temmuz Tarihimizde Ender Görülen, Farklı Yapıda Bir Kalkışmaydı. Üniforma Giymiş Ama Tamamen Ülke ve Milletin Aleyhinde Çalışan İşbirlikçi Terörist Grupların Yapmaya Çalıştıklarını Geçmişte Çok Farklı Şekillerde Yaşadık. Bundan Sonra da Yaşayacağız Ama Bu Milletin Duyguları, Düşünceleri ve Vatan-Millet Sevgisi Olduğu Sürece Hiçbir Zaman Başaramayacaklar. Atatürk’ün O Güzel İfadesindeki Gibi Dahili ve Harici Bedbahtlarımız Olacaktır, Olmaya da Devam Edecektir. Mühim Olan Bunlarla Mücadele Edecek Nesiller Yetiştirmektir. Nesillerimize Geçmişini Asla Unutturmadan, Nereden Nereye Geldiğimizi, Tarihi Süreçlerimizi Öğreterek Yetiştirmeliyiz. Bu Hadiselerden Ders Alıp Geleceğimizi Dizayn Etmek Zorundayız. En Büyük Gücümüz Birlik ve Beraberliğimiz. Bu Millet Bir ve Beraber Olduğu Sürece Hainler Başaramayacak. Başarmalarına Fırsat Vermeyeceğiz”

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKTIĞIMIZ SÜRECE, KARŞIMIZDA HİÇBİR GÜÇ DURAMAYACAK

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da Konuşmasında, Milletimizin Koruduğu ve Yaşattığı Değerleriyle Her Zorluğun Üstesinden Gelebilecek Güce Sahip Olduğunu Söyledi. Bunun Son Örneğinin 15 Temmuz Destanı’nda Yaşandığını Belirten Kaymakam Çalışır, “Vatan, Bir Toprak Parçasından İbaret Değil. Öyle Semboller ve Simgeler Var ki Bunlardan 1’ine, 2’sine, 3’üne Sahip Olduğunuz Zaman Sizi Dünyada Hiçbir Güç Yıkamıyor. İstiklal Marşımıza ve Kur’an-ı Kerim’e Huşu İçinde, Duygulanarak, Kalbimizi Titreyerek Bu Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz. Bu Hain Darbe Girişiminde de Elimizde Türk Bayrağı Vardı, Camilerden Mübarek Selalar Okunuyordu, Kalbi İman Dolu, Yüreği Devlet, Vatan, Millet Sevgisiyle Çarpan Sizler ve Evlatlarınız, Bu Milletin Fertleri Vardı. Başka Bir Şeye Gerek Var Mıydı? Evet Başka Bir Şeye Gerek Yoktu. Karşı Taraf Topuyla da Tüfeğiyle de Gelse Bu Değerler Elinizdeyse Sizi Hiçbir Güç Çıkamıyor. Akif’in Dediği Gibi Yeter ki Bir Milletin İçine Tefrika, Ayrılık Girmesin.

O Kara Günlerin Üzerinden 2 Yıl Geçti. Allah Hamd Ediyoruz. Birlik, Beraberlik ve Huzur İçerisinde Devletimiz Büyüyor. Dünyanın Gıpta İle Baktığı Bir Ülke Halindeyiz. O Birlik ve Beraberliği Muhafaz Ettiğiniz Zaman Önünüzdeki Tüm Güçlükler, Tüm Zorluklar, Karın Güneş Karşısında Eridiği Gibi Erimeye Mahkum. Bu Millet Kendi Değerlerine Sahip Çıktığı Sürece Onun Karşısında Hiçbir Güç Kalamayacak” Dedi.

Yemek, İlçe Protokolünün Şehit ve Gazi Aileleri İle Sohbetiyle Sona Erdi.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA PROTOKOLÜ, ŞEHİT KABİRLERİNİ, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

HIZLI YORUM YAP