DOLAR

32,3621$% -0.38

EURO

34,8120% -0.05

GRAM ALTIN

2.399,01%-0,96

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%-0,87

BİST100

10.208,65%1,62

BİTCOİN

1914583฿%0.98289

ETHEREUM

96623Ξ%0.3857

a

TUZLA KENT KONSEYİNDE İKİNCİ “FUNDA TORLAK” DÖNEMİ

TUZLA KENT KONSEYİ BAŞKANI FUNDA TORLAK: İLKEMİZ, ÇOK SES, ÇOK RENK, ÇOK NEFES

Tuzla Kent Konseyi 4.Dönem 2.nci Olağan Genel Kurul Toplantısını Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezinde Gerçekleştirdi. Tuzla Kent Konseyi Başkanı Funda Torlak Konseyin İlkesini, Çok Ses, Çok Renk, Çok Nefes Olarak Açıkladı.

Tuzla Kent Konseyi’nin 4. Dönem 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde Düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla Başlayan Divan Başkanlığını Recep Demir’in Yaptığı, Kent Konseyi Başkanı Funda Torlak’ın Başkanlığında Gerçekleştirilen Toplantıya Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve Eşi Ferahil Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Eşi Başhekim Fatma Yazıcı, Siyasi Parti Temsilcileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kent Konseyi Meclis ve Çalışma Gruplarının Başkan ve Temsilcileri İle Sivil Toplum Örgütlerinin Yöneticileri Katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Funda Torlak’ın Açılış Konuşmasını Yaptığı Genel Kurulda İlkemiz; Çok Ses, Çok Renk, Çok Nefes Olarak Açıkladı. Kent, Yeniliklerin ve Buluşların, Ekonomik Gelişmenin, Sanayileşmenin, Askeri, Dini ve Ekonomik Örgütlenme İle Siyasi Değişimlerin, Yeni Değerler ve Tutumların, Özgürlüklerin, Yabancılarla Karşılaşmanın, İşlevsel Farklılaşmanın, Biyolojik ve Kültürel Çeşitliliğin, Kozmopolitleşmenin, Sosyalleşmenin, Uygarlaşmanın ve Örgütlü Kontrolün Mekanlarıdır.

Kentler Geleneksel Toplumlardan Modern Toplumlara Dönüşüm, Tarım Toplumundan Sanayi Toplumuna Geçiş, Cemaatten Cemiyete Geçiş, Basit Toplumlardan Karmaşık Toplumlara Geçiş, Olarak Tanımlanmıştır.

Kent Kültürüne Ait Değer, Davranış ve Tutumların Benimsenmesi Olarak Tanımlanabilir.

Kentleşme de İse Kentlerde Oturan İnsanların Sayısı Veya Toplam Nüfusa Oranının Değil, Kentlerin Bireye ve Toplumsal Yaşama Etkilerinin Düşünülmesi Gerekir.

‘Bir Yaşam Biçimi Olarak Kentlilik” Adlı Makalede Kent Yalnızca Yaşanan Bir Mekân Değil, Aynı Zamanda İnsanları Etkileyen, Onlardan Etkilenen Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Bileşenleri İçeren Bir Bütündür. 

Kentleşme Hayat Tarzında ve Dünya Görüşünde Meydana Gelen Değişiklikler İle İlgilidir.

Kent Tarifleri İçerisinde Mutlaka Bir Sistemsel Organizasyona, Organizasyon Sonucunda İse Değişim ve Dönüşümden Bahsedilmektedir. Dolayısıyla Kentlerde Bahsi Geçen Sistemi Oluşturmak İçin Tarihin Her Döneminde Bir Yönetim Biçiminden Söz Edilir.

İlk Kentler İle Günümüz Kentleri Arasındaki Farklılık, İnsanlık Tarihinin Yol Haritalarında İzlenebilir.

Kent Konseyleri Kent’in Yönetimden Yönetişim Anlayışına Yani Ortak Yönetim Birlikte Yönetmek Anlamına Gelen Yönetimden Farklı Olarak Etkileşim ve İletişim Kavramlarını Barındıran Çok Aktörlü ve Toplumsal Ortaklıklara Dayalı Anlayışa Evirilmesiyle Anlam Bulmuş Organizasyonlardır.

Dolayısıyla;

Kent Konseyi: Kent Yaşamında, Kent Vizyonunun ve Hemşerilik Bilincinin Geliştirilmesi, Kentin Hak Ve Hukukunun Korunması, Sürdürülebilir Kalkınma, Çevreye Duyarlılık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Saydamlık, Hesap Sorma ve Hesap Verme, Katılım, Yönetişim Ve Yerinden Yönetim İlkelerini Hayata Geçirmektedir. Sivil Toplumun Yerel Yönetimlerde Karar Alma Süreçlerine Katılımı Kent Konseylerinin Kucaklayıcı Yapısı İle Kolaylaşmıştır.

Kent Konseyi; Merkezi Yönetimin, Yerel Yönetimin, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarının ve Sivil Toplumun Ortaklık Anlayışıyla, Hemşerilik Hukuku Çerçevesinde Buluştuğu; Kentin Kalkınma Önceliklerinin, Sorunlarının, Vizyonlarının Sürdürülebilir Kalkınma İlkeleri Temelinde Belirlendiği, Tartışıldığı, Çözümlerin Geliştirildiği Ortak Aklın ve Uzlaşmanın Esas Olduğu Demokratik Yapılar İle Yönetişim Mekanizmalarıdır.

Kent Konseyi: Yerel Düzeyde Demokratik Katılımın Yaygınlaştırılmasını, Hemşerilik Hukuku ve Ortak Yaşam Bilincinin Geliştirilmesini, Çok Ortaklı ve Çok Aktörlü Yönetişim Anlayışının Benimsenmesini Sağlar.

Kent Konseyi, Dayanışma İçinde İlişkilerin Hâkim Olduğu Bir Kent Oluşturulması Konusunda Faaliyetlerini Sürdürmektedir

Kent Konseyinin En Önemli İşlevi, Kentteki Tüm Paydaşları Bir Araya Getirerek, Tüm Kenti Kucaklayan Bir Ortak Akıl Oluşturmasıdır.

Bu Anlayış Katılımcı Demokrasinin En Üst Seviyede Vücut Bulmuş Halidir. Bu Anlayış Karar Alma Süreçlerin de Sivil Toplum Temsilcilerine Görüş Belirtme İmkânı Sunarak Tüm Üyelere Toplumda Pay Verir ve Böylelikle Sosyal Dayanışma ve Aidiyet Duygusunu Geliştirir. Bu Noktada Kentli Haklarının Hayata Geçirilebilmesi Adına Kent Konseyleri Gerek Merkezi Gerek Yerel Yönetişim Alanının İçinde Etkili Mekanizmalardır.

Demokrasi Her Türlü İmtiyaz Veya Hiyerarşi Karşısındaki Eşitlikçi Güçtür. Demokrasi Bireyden Daha Çok Toplumu, Özel Çıkardan Daha Çok Kolektif Yararı Temsil Eder.

Kentin Toplumsal Yaşamında Aktif ve Sürekli Katılımın Erdemleri Önemsenmeli, Desteklenmeli, Sahip Çıkılmalıdır. 

Bana Göre Tuzla’mız Adına Kıymetli Bulduğum ve Gördüğüm En Önemli Şans/Kentini, Demokrasiyi, Katılımı, Yönetişimi İçselleştiren Sıkı Sıkıya Sahip Çıkan, Destekleyen Kentimizin Kıymetli Kaymakamı, Kentimizin Kıymetli Belediye Başkanı, Siyasi Partilerimizin Başkanları, Muhtarlarımız, Organize Sanayi Bölge Temsilcilerimiz, Üniversitelerimiz, Kamu Kuruluşlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza Kent ve Kentli Adına İçtenlikle Teşekkür Ediyorum.

Tuzla Kent Konseyi Olarak Hoşgörü Cesaret, Birleştirici, Dost ve Samimi Duruşumuzla Daha Güçlü Bir Gönüllü Ağını Oluşturduğumuza İnanıyoruz. İlkemiz,

Çok Ses

Çok Renk

Çok Nefes

Çok Ses Derken Fikirlerin Tartışılacağı Özgür Bir Ortamdan Bahsettik ve Her Fikre Açık Olduk. Çok Renk Derken Ayrımsız Bir Yöntem Anlayışı Belirledik ve Toplumun Tamamını Kucaklayıp Onlarla Birlikte Hareket Ettik.

Çok Nefes Derken Doğaya Canlılara ve Çevreye Duyarlı Olduk ve Bu Bizim Genel Yönetim Anlayışımızdır.

Tuzla Kent Konseyi Başkanı ve Yönetim Kurulu Olarak İlk Dönem İçin 2 Yılımızı Tamamladık, Ne Yazık Ki İlk Seçimi Yaptığımız 14 Şubat 2020 Tarihinden Hemen Sonra Yaşanan Covid-19 Salgını Sebebiyle Keyifli Bir Dönem Geçirdiğimiz Söylenemez. Bu Sürecin Zorlu Dönemlerinde İmkanlar Elverdiğince Görevimizi de İhmal Etmedik. 2 Yıl Boyunca Bana Yol Arkadaşlığı Yapan Kentine Gönüllü Özveri İle Faydalı Olma Mücadelesi Veren 76 Kişilik Yürütme Kuruluma, 3 Meclis Başkanım ve Üyelerine, 20 Çalışma Komisyonu Başkanım ve Üyelerine Tuzlamız İçin Gönüllü Olarak Görev Yapan Herkese Canı Gönülden Bir Kere Daha Teşekkür Ediyorum İfadelerini Kullandı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı ve Tuzla Kaymakamı Ali Akça Da Birer Konuşma Yaptığı Genel Kurulda Birlik Beraberlik Mesajları Verdiler.

Toplantıda, Kent Konseyinin Başkan, Yürütme Kurulu Üyelerinin Seçimi Yapıldı. Tüm Kararların Oybirliğiyle Alındığı Toplantıda, Yönetim Kurulu Şu İsimlerden Oluştu;

FUNDA TORLAK (BAŞKAN)

FİRDEVS TORLAK

AHMET KARAKAŞLI

ALEV TUTKUN

ALİ ATAMIŞ

ALİ CİHAN SEVİLMİŞ

ALPTEKİN TOPAL

ARZU ERGÜN

AVNİ ER

AVNİ RAKICI

AYŞEGÜL DURAN

AYŞEGÜL TÜRKER

AYTEKİN AKKURT

BERKAN ATAMAN

BEYZANUR BAŞTÜRK TOSUN

BİROL KÜTÜK

BÜLENT KARAKURT

CEVDAT BUDAK

CEVHER KILIÇ

CUMALİ KELEŞ

ÇİLER ÖNER

DİDEM KASAPOĞLU

DOĞAN BİÇER

DURMUŞ KARASOY

EMRULLAH ÇETİN

ENGİN KILIÇ

ERGİN ŞİRİN

ERHAN SAYAN

ERKAN KARADUMAN

ESRA KÖTEN

FATMA ÇETİN

FATMA NUR ŞENGÜL

FERDANE YILMAZ

FİGEN VARLI

FUNDA SEVİNÇ

GULİZ MUGAN

GÜLŞEN YERLİ

HAKAN CİĞER

HAKAN MANİCİ

HAKAN TUNÇTÜRK

HAMZA TÜRKER

HASAN ELBUZ

HASAN MISIR

HÜSEYİN KURT

İBRAHİM DORUK

İREM BAYRAMOĞLU

KEMAL NADİR DÖNMEZ

KEZBAN DİNÇEL

MEHMET AYKAÇ

MEHMET ÇAKIR

MEHMET ÖZDURMAZ

MEHMET UŞEN

MELEK KOÇ

MERT ÇELİK

MERVE KOÇOĞLU AKKOL

MERVE ORHAN

MERVE TORBALI

MERVE YILMAZ DEVRAN

MERYEM ARIKOK

MERYEM YILMAZ

METİN ÇANGIR

MUHAMMET BAŞAK

MUSTAFA DALYAN

MUSTAFA HANÇER

MUTLU BOZKURT

MÜRVET MEMO

NACİ YEŞİLKIR

NEVİN ER

OĞUZHAN GÜREL

PINAR ERTEM

RECEP DEMİR

SAVAŞ KARAOĞLANOĞLU

SEMA ÖZLER KAPLAN

SEVİL ACIPINAR SÖNMEZ

SEYHAN ATÇI

SEZGİ AKPINAR

SİNAN VURGUN

ŞAHİN ÇAT

ŞENGÜL ÖZPAGADA

TÜLAY OKUTUCU

UĞUR ÇAM

VOLKAN BEŞİROĞLU

ZEHRA AKDENİZ

ZEKERİYA GÜNDOĞDU

ZELİHA YAŞAR ALGÜL

MEVLÜDE TEBER ÖZTÜRK

YUSUF ERDOĞDU

MEHMET AYKUT

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLANIN YÖNETİCİLERİ OKUYOR

HIZLI YORUM YAP