33,2309$% 0.34
36,2864€% 1.28
2.608,03%0,23
4.231,00%0,63
10.473,47%-3,01
1963135฿%-1.9886
91455Ξ%-4.87433
Tuzla Belediyesi 2026 Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl başkanlığında; AK Parti, MHP ve CHP’li meclis üyelerinin katılımıyla Tuzla Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Uçar, Denetim Komisyonu’nda yaşanan sorunları meclis kürsüsünden dile getirdi. Konuşmasına “Burada bir siyasi tartışma için değil, Tuzla halkının denetim hakkını savunmak için bulunuyorum” sözleriyle başlayan Uçar, denetim komisyonunun Ocak ayında meclis kararıyla kurulduğunu hatırlattı.
Denetim Komisyonu’nun, belediyenin son bir yıla ait mali işlemlerini, ihalelerini ve idari uygulamalarını Tuzla halkı adına incelemekle yükümlü olduğunu vurgulayan Uçar, sürecin ilk gününden itibaren CHP’li iki üyenin tutumları nedeniyle denetimin fiilen engellendiğini ifade etti.
Uçar, 45 günlük yasal denetim süresinin gerekçe gösterilerek dosya ve belgelerin incelenmesine izin verilmediğini belirterek, “Süre, denetimi engellemek için değil; etkin ve sağlıklı yürütülmesi için vardır. ‘Vaktimiz doldu’ denilerek dosyaların önümüzden alınması hukuka da kamu vicdanına da aykırıdır” dedi.
Denetimin sağlıklı yürütülmesi adına sunduğu çözüm önerilerinin de kabul edilmediğini söyleyen Uçar, “Sabah 09.00’dan akşam 17.00’ye kadar çalışalım dedik, kabul edilmedi. En azından bir üye sabah, bir üye öğleden sonra gelsin dedik, o da reddedildi” ifadelerini kullandı.
Denetim Komisyonu üyeliğinin birkaç saatlik bir görev olmadığını vurgulayan Uçar, “Bu görev sorumluluk, ciddiyet ve zaman ister. Burada mesele siyaset değil, Tuzla halkının hakkıdır” dedi.
Konuşmasının devamında meclisten açıkça soran Uçar, “Yasal bir denetimden neden çekiniyorsunuz? Hangi ihale dosyasının incelenmesini istemiyorsunuz?” diyerek sürecin şeffaflıktan uzak yürütüldüğünü savundu.
AK Parti grubu olarak Tuzla Belediyesi’ne ait son bir yıl içerisindeki tüm ihalelerin ve işlemlerin denetlenmesine engel olunması durumunda süreci Tuzla halkı adına sonuna kadar takip edeceklerini ilan eden Uçar, amaçlarının polemik değil; şeffaf, hesap verebilir bir belediyecilik anlayışına katkı sunmak olduğunu belirtti.
Uçar, “Tuzla halkının denetim hakkını 45 günle sınırlı görmüyoruz. Görevde olduğumuz sürece, Allah’ın izniyle Tuzla halkının hakkını korumaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

TUZLA ŞUBAT MECLİSİ’NDE TUZLA’NIN GERÇEKLERİ KONUŞULDU
1
“EMSAL TRANSFERİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURİYETİNE MECLİSTEN ÇÖZÜM”
429571 kez okundu
2
TUZLA BELEDİYESİ’NDE BASINA ENGEL! GÜVENLİK EKİPLERİ TEPKİ ÇEKTİ
390523 kez okundu
3
TUZLA BELEDİYE MECLİSİ’NDE GERİLİM YÜKSELDİ: İMAMOĞLU’NUN YOLSUZLUK SORUŞTURMASI VE SİYASİ ÇEKİŞMELER GÜNDEMDE!
375758 kez okundu
4
HİZMET YERİNE İDEOLOJİ, PROJE YERİNE “KENT MEYHANELERİ” Mİ?
365627 kez okundu
5
TUZLA BELEDİYESİ’NDE SKANDAL: SPORCULAR VE ÇOCUKLAR GÖZDEN ÇIKARILDI
365532 kez okundu