DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

TUZLA’DA 600 YILLIK AĞAÇ, DUT AĞACINA VE ARILARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

-TUZLA’DA ALTI ASIRLIK AĞACIN KOVUĞUNA BAL YAPAN ARILAR GÖRENLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRİYOR

-İNSANLARA BÜYÜK DERS VERDİĞİNE İNANIYORUM

-TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI, “SELVİ AĞACININ ORTAK YAŞAM KONUSUNDA İNSANLARA BÜYÜK DERS VERDİĞİNE İNANIYORUM”

Tuzla’da 600 Yıllık Ağacın Gövdesine Oluşan Boşluğa Yuva Yapan Arılar ve Güvercinler Görenleri Şaşırtıyor. Tuzla Belediyesi’ne Bağlı Ekipler, Her Gün Ağacın Olduğu Bölgeye Gelerek Hem Güvercinlerin Yemek ve Su İhtiyaçlarını Karşılıyor Hem de Arıların Bal Yapması İçin Uygun Ortamı Hazırlıyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Dut Ağacı İle Selvi Ağacının Burada Birlikte Bulunması ve Gövdesinde Arıların Yaşam Oluşturmaları Gerçekten Ortak Yaşam Tarzı Konusunda İnsanlara Büyük Ders Verdiğine İnanıyorum.” Dedi.

İstanbul’un Tuzla İlçesi İstasyon Mahallesi’nde Bulunan 600 Yıllık Olduğu Söylenen Sedir Ağacının Gövdesinde Bulunan Boşlukta Yetişen Dut Ağacının Yanına Yuva Yapan Güvercinler ve Arılar Görenleri Hayrete Düşürüyor. Üç Caddenin Birleştiği Kavşağın Ortasında Bulunan Asırlık Selvi Ağacının İçerisine Yuva Yapan Arılar Kilolarca Bal Peteği Oluştururken, Yüzlerce Güvercin İse Ağaçta Yuvalanıyor. Tuzla Belediyesi’ne Bağlı Ekipler ve Mahalle Sakinleri Her Sabah Ağacın Bulunduğu Kavşağa Uğrayarak Güvercinlerin Yemek, Su İhtiyacını Karşılıyor. Ayrıca Ağacın Gövdesine Bir Kapı Oluşturarak Arıların Güvenli Bir Şekilde Bal Peteği Oluşturmasına Olanak Sağlıyor. Ağaçta Oluşan Yaralar İse Özel İlaçlar Sürülerek Tedavi Ediliyor.

“ORTAM YAŞAM TARZI KONUSUNDA İNSANLARA BÜYÜK DERS VERİYOR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Yanında Durduğumuz Ağaç 6 Asırlık, Yaklaşık 600 Yıllık Bir Tarihi Olan Bir Selvi Ağacıdır. Selvi Ağacı Bizim Kültürümüzde Köküyle Doğumu, Gövdesiyle Yaşamı, Yaprakları İle Sonsuzluğu İfade Eder. Ama Bu Ağacın Bize Sunmuş Olduğu Başka Bir Güzellik Var. Kendi Gövdesine Bir Dut Ağacı Olması ve Aynı Zamanda İçeride Arılar ki 15 Kilodan Fazla Bal Alınmış Buradan. Arıların Kovan Kurması ve Doğal Bir Kovan Oluşturması Ortak Yaşam Formuna Çok Güzel Bir Örnektir. İki Ayrı Ağacın, Dut Ağacı İle Selvi Ağacının Burada Birlikte Bulunması ve Gövdesinde Arıların Yaşam Oluşturmaları Gerçekten Ortak Yaşam Tarzı Konusunda İnsanlara Büyük Ders Verdiğine İnanıyorum. Yaşadığımız Ülkede, Dünyada Buna Çok İhtiyacımız Var. Bu Dünyada, Bu Ülkede, Bu Şehirde Birlikte Yaşamanın En Güzel Halini Vermemiz Ve Şeklini Göstermemiz Lazım. Ben Bu Ağaca Bakan Hem Çalışma Arkadaşlarıma Hem de Tuzlamızdaki Vatandaşlarımıza Teşekkür Ediyorum” Dedi.

“BİZE EMANET EDİLEN ŞEHRİ EN İYİ ŞEKİLDE TAŞIMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Tuzla’da 40 Binden Fazla Ağaç Diktiklerini Belirten Başkan Yazıcı, ”Biz Şehr-İ Emin Olarak Tuzlamızı Emanet Aldığımız Günden İtibaren Bu Şehrin Her Şeyi Bize Emanet Dedik. Bu Şehrin Kendisi Bize Emanet. Şehrimizi Güzelleştiriyoruz. Daha Güzel Yapıyoruz. Emaneti Aldığımız En İyi Şekilde Götürürken Aynı Zamanda Bu Emanet Olan Yeşiliyle, Ağacıyla ve Yaşayın Hayvanları İle Beraber Emaneti En İyi Şekilde Taşımaya Çalışıyoruz. 40 Binden Fazla Ağaç Diktik. Yeşil Alan Sayısını Artıyoruz. Aynı Zamanda 250’den Fazla Hayvan Severimiz İle Beraber Binlerce Sokak Hayvanını da Besleyerek Bize Emanet Edilen Sokak Hayvanlarına da En İyi Şekilde Bakıyoruz” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DA 2020 YILINDA BAŞARILI OLAN SPORCULARA ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN YAZICI VERDİ

HIZLI YORUM YAP