DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

TUZLA’DA EVDEN EVE İYİLİK, KOMŞUDAN KOMŞUYA DAYANIŞMA HAREKETİ BAŞLADI

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI; “ EVDEN EVE İYİLİK HAREKETİ, ECDADIMIZIN YAPTIĞI SADAKA TAŞININ GÜNÜMÜZE UYGULANMA MODELİDİR”

“BİZİM KURDUĞUMUZ SİSTEM DİJİTAL BİR SADAKA TAŞIDIR”

“GÖNÜL ELLERİ OLARAK TUZLA BELEDİYESİ OLARAK İNİSİYATİF ALACAĞIZ”

“BİZİM YARDIMLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ ‘SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMESİN’ ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIR. MESELA SADAKA TAŞLARI BUNUN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR”

Tuzla Belediyesi’nin Gönül Elleri Çarşısı, Ramazan Ayı’nda Komşuları İçin Harekete Geçiyor. Evden Eve İyilik, Komşudan Komşuya Dayanışma Hareketiyle Oluşturulan Dijital Platform Üzerinden, Tuzla Sınırlarında Oturan Vatandaşlar, İhtiyaç Sahibi Komşuları İçin; Gıda Kolisi, Ev Mobilyası, Elektronik Eşya, Beyaz Eşya, Kıyafet ve Oyuncak Bağışı Yapabilecekler. Projeyi Tanıtan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bizim Kurduğumuz Sistem Dijital Bir Sadaka Taşıdır. Kurduğumuz Web Sitesine Hayır Bırakacaklar, Hayırlarını Bırakacaklar. İhtiyaçları Olanlar İhtiyaçları Kadar Talep Edecekler. Alan Elin Veren Eli Görmediği Sistemi Yardımlaşma Kurumumuz İşletecek. Komşunun Yardımını Komşuya Biz Ulaştıracağız.” Dedi.

Türkiye’nin Dört Bir Yanında Alan El İle Veren Eli Buluşturan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Maddi ve Manevi Yardımlaşmanın En Çok Arttığı Ay Olan Ramazan Ayında Özel Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Başlattı. ‘Evden Eve İyilik’ İsmiyle Başlatılan Komşudan Komşuya Dayanışma Hareketinde, Tuzla Sınırlarında Oturan Vatandaşlar, evdeneveiyilik.com Web Sitesi Üzerinden, İhtiyaç Sahibi Komşuları İçin; Gıda Kolisi, Ev Mobilyası, Elektronik Eşya, Beyaz Eşya, Kıyafet ve Oyuncak Bağışı Yapabilecekler. Komşudan Komşuya Başlatılan Bu Dayanışma Harekatı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Koordinasyonuyla Bağış Yapılan Komşuların Evlerine Teslim Edilecek. Komşular, Komşusunun Haberi Olmadan Onların İhtiyaçlarını Karşılamış Olacaklar.  Proje ve Projenin Çalışacağı evdeneveiyilik.com Platformuyla İlgili Detayları Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Açıkladı.

“GÖNÜL ELLERİ OLARAK TUZLA BELEDİYESİ OLARAK İNİSİYATİF ALACAĞIZ”

Yardımlaşma, Dayanışma ve Sosyalleşme Ayı Olan Ramazan Ayı’nın Rahmet, Bereket, Mağfiret, Zekat ve Fitre Ayı Olduğunu İfade Eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Evden Eve İyilik, Komşudan Komşuya Dayanışma Hareketi Başlattıklarını İfade Ederek Şunları Söyledi. “Tuzla Belediyesi’nin Yardımlaşma Kuruluşu Olan Gönül Elleri Çarşısı’nın Evden Eve İyilik, Komşudan Komşuya Dayanışma Projesini Bugün Başlatıyoruz. Bu Projenin Sahibi 12 Yıldır Tuzlamızda İyilik Yapan, Yardım Yapan, 4 Bin 300 Kadın Kent Gönüllüsü İle İki Bin Metre Kapalı Alanda Hizmet Vermeye Çalışan Bir Yardım Meleği Gibi Çalışan Gönül Elleri Çarşımızdır. Tuzla’da Yaşayan İhtiyaç Fazlası Olan Vatandaşımız İle İhtiyaç Sahibi Vatandaşımızı Buluşturmak Aslında Hedefimiz. Komşunun Halinden En İyi Komşusu Anlar. Ancak Komşuya Yardım Etmenin Zorlukları da Vardır. Yardım Alan Rencide Olabilir. Yardım Etmek İsteyen Çekinebilir. Evden Eve İyilik Projesinde; Bu Sosyal Kırılganlığı Aşmak İçin Gönül Elleri Olarak Tuzla Belediyesi Olarak İnisiyatif Alacağız.” Dedi.

“BİZİM KURDUĞUMUZ SİSTEM DİJİTAL BİR SADAKA TAŞIDIR”

Başkan Yazıcı “Bizim Yardımlaşma Kültürümüz ‘Sağ Elin Verdiğini Sol El Görmesin’ Anlayışıyla Çalışır. Mesela Sadaka Taşları Bunun En Güzel Örneğidir. Birileri Hayırlarını O Taşlara Bırakırken Birileri de Oradan İhtiyaçları Kadar Alır. Evden Eve İyilik Hareketi, Ecdadımızın Yaptığı Sadaka Taşının Günümüze Uygulanma Modelidir” Diyerek Sözlerine Devam Eden Başkan Yazıcı, “Geri Planda Gerçek İhtiyaç Sahibine Ulaşmasındaki İnisiyatifi Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Olarak Biz Alıyoruz. Aslında Evden Eve İyilik Hareketi, Ecdadımızın Yaptığı Sadaka Taşının Günümüzde Online Sadaka Taşı, Dijital Sadaka Taşı, E-Sadaka Taşı Gibi İsimlendirilebilir Ama İşin Mantığı Sağ Elin Verdiğini Sol Elin Görmeyeceği ve Kimseyi Mağdur Etmeden Kimseyi Mahcup Etmeden Yardımlaşmak İçin Burada Hepimiz Dayanışma İçerisinde Olacağımız ve Arkasında 4 Bin 300 Kadın Kent Gönüllümüz İle Gerçek İhtiyaç Sahibini En İyi Şekilde Ayırmış ve Onları Bilen Gönül Elleri Çarşımız Olacak” Dedi.

“BAĞIŞ YAPMANIN DİJİTAL ORTAMDA DAHA KOLAY OLACAĞINI DÜŞÜNDÜK”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Eşi ve Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllülerinden Dr. Fatma Yazıcı İse,” Biz Bu Çalışmaları Yıl Boyunca Yapıyoruz. Derin Bir Tecrübemiz Oluştu. Araziye Çok Hakimiz. Biz Sadece Bu Tecrübemizi Biraz Daha Halka Açmak İstiyoruz.  İyiliksever Vatandaşlarımıza Açmak İstiyoruz. Onları da İşin İçine Dahil Etmek İstiyoruz. Onlar Buraya Gelerek Bağışlarını Yapıyorlardı Ancak Dijital Ortamda Daha Kolay Olacağını Düşündük. Ramazan Ayını da Vesile Kılarak Bu İşi Başlatmış Olduk” Dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Daha Sonra Komşudan Komşuya Dayanışma Harekatı

evdeneveiyilik.com Web Sitesi Üzerinden Sistemin Nasıl Çalıştığını Anlattı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DA İLK TERAVİH NAMAZI ÖNCESİNDE TÜM CAMİLER TEMİZLENDİ

HIZLI YORUM YAP