DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

TUZLA’DA KORONAVİRÜS İLE ETKİN MÜCADELE

-KORONAVİRÜS’ÜN BULAŞ ZİNCİRİ KIRILIYOR

Koronavirüs Salgınının Türkiye’de Görüldüğü İlk Tarih Olan 10 Mart’tan İtibaren Tuzla’da Yapılan Çalışmalar İle Salgının Bulaş Zinciri Kırılıyor. Tuzla Belediyesi Her Gün Yapılan Denetimlerin Yanı Sıra, Temizlik, Karantinada Bulunan Vatandaşlara Yemek, Vefa Hattı İle İhtiyaçların Giderilmesi, Online Dersler ve Ürettiği İnovatif Çözümler İle Sürece Katkı Sağlıyor.

Tüm Dünya’da Olduğu Gibi Türkiye’de de Yayılan Koronavirüs Salgını İle İlgili Mücadele Çalışmaları Her Geçen Gün Artarak Devam Ediyor. Tuzla’da Koronavirüs Salgını Nedeniyle Alınan Tedbirlerin Dışında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Talimatlarıyla Yapılan Uygulamalar Sayesinde, Virüsün Bulaş Zinciri Kırılıyor. Mart Ayından İtibaren Yapılan Çalışmalar İle Birlikte İnsanların Kalabalık Ortamlarda Bulunmasının Önüne Geçilirken Yapılan Temizlik Çalışmaları İle de Temas Edecekleri Yüzeyler Tek Tek Temizleniyor. Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi Nedeniyle Hiçbir Çocuğun Eğitimden Uzak Kalmaması Nedeniyle Askıda Tablet Kampanyası Başlatıldı. Başlatılan Kampanya İle Birlikte Tuzla’da Online Olmayan Ev Kalmaması İçin Çalışmalar Yürütülmektedir.

SEMT PAZARLARINDA SIKI ÖNLEMLER

Tuzla’nın 17 Mahallesinde Kurulan Semt Pazarları Tuzla Belediyesi Zabıtaları Tarafından Sürekli Denetleniyor. Pazar Esnafına Maske Denetimleri Yapılırken, HES Kodları Sorgulanarak Karantinada Olması Gereken Esnafın Pazara Girişine İzin Verilmiyor. Ayrıca Pazar Girişlerine Konulan Dezenfektan Üniteleri İle Hijyen Noktaları Oluşturulurken, Pazar İçerisine Sınırlı Sayıda Vatandaş Alınması Sağlanıyor.

SOKAKLAR VE ÇÖP TOPLAMA ALANLARI TEMİZLENİYOR

Tuzla İlçe Sınırları İçerisinde Bulunan Her Sokak, Özel Karışımlar Yüklenmiş Yıkama Araçları İle Her Gün Dezenfekte Ediliyor. Her Sokakta Bulunan Yer Üstü Konteynerler İle Yer Altı Konteynerler İse Özel Yıkama Araçları İle Dezenfekte Ediliyor. İnsanların Konteynere Temas Ettiği Alanlar Olan, Kapak Açma Kulpları Hijyen Hale Getiriliyor. Tuzla’da Bulunan Yaya Alt Geçitleri de Ozon Yıkama İle Dezenfekte Ediliyor.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Tuzla’nın Çevre İlçeler İle Ulaşımını Sağlayan Ve İlçe İçerisinde Ulaşım Aracı Olarak Kullanılan Yolcu Minibüsleri, Seferine Başlamadan Önce Duraklarına Gidilerek Dezenfekte Ediliyor. Tuzla Belediyesine Bağlı Ekipler, Minibüs Duraklarına Giderek Yolcu Minibüslerinin, Kapı Kulplarını, Koltuk Başlarını, Koltukları, Vatandaşların Tutunduğu Tutacakları Her Gün Özel Sıvılar İle Dezenfekte Ediyor. Dezenfekte Edilmeyen Yolcu Minibüslerinin Sefere Çıkmasına İzin Verilmiyor. Ayrıca Tuzla’da Bulunan Taksi Durakları ve O Taksi Durağına Bağlı Taksilerin de Dezenfekte Edilmesi Sağlanıyor.

KARANTİNADA OLAN VATANDAŞLARA GÜNDE ÜÇ ÇEŞİT YEMEK

Tuzla’da Koronavirüs Salgını Nedeniyle Evlerinde Karantinada Bulunan Vatandaşların Yemek İhtiyaçları Tuzla Belediyesi Tarafından Karşılanıyor. Tuzla Belediyesi Aşevi’nde Günün İlk Işıklarıyla Yapımına Başlanan Yemekler Üç Çeşit Olarak, Tek Kullanımlık Kaplar İle Vatandaşlara Ulaştırılıyor. Karantinada Bulunan Vatandaşların Evlerine Temas Edilmeden Bırakılan Yemekler İle Tedavi Süreçlerine Destek Veriliyor.

VEFA HATTI İLE KARANTİNADA BULUNAN VATANDAŞLARIN ALIŞVERİŞLERİ YAPILIYOR

Tuzla Belediyesi’ne Bağlı Ekipler Tarafından, Vefa Destek Hattına Başvuran Vatandaşların İstekleri Yerine Getiriliyor. Bu Kapsamda Belediyeye Başvuran Vatandaşların Alışverişleri Yapılıyor. Market, Fırın ve Eczane Alışverişleri Yapılırken Yine Temas Edilmeden Teslimat Sağlanıyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIN EVLERİ DEZENFEKTE EDİLİYOR

Tuzla’da 65 Yaş Üstü İhtiyaç Sahibi Vatandaşların Evleri Tuzla Belediyesi Ekipleri Tarafından Temizleniyor. Uygulama İle Evin Camları, Mutfak, Tuvalet, Oturma ve Yatak Odaları Titizlik İle Temizlenerek Koronavirüs’e Karşı Dezenfekte Ediliyor. Yapılan Çalışma İle 65 Yaş Üstü Vatandaşların da Virüse Bulaş Riski En Aza İndiriliyor.

TUZLA’DA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE İNOVATİF ÇÖZÜM

Tuzla Belediyesi, Mesafe, Maske ve Hijyen Konusunda Yapılan Denetim ve Bilgilendirmelerin Dışında İnovatif Bir Uygulamayı Hayata Geçirdi. Bu Kapsamda Vatandaşların Gün İçerisinde Hijyenlerini Sağlamasını Kolaylaştıracak El Dezenfektan Bilekliği Dağıtımı Yapıldı. Bileklik İle Vatandaşlar Gün İçerisindeki Dezenfektan İhtiyaçlarını Bileklerinde Taşıyabiliyorlar.

ONLİNE DERSLER İLE KESİNTİSİZ EĞİTİM

Yüz Yüze Eğitimin Ara Verilmesi Nedeniyle Tuzla Belediyesi Tarafından Hayata Geçirilen Yeni Nesil Eğitim Portalı E-Hadi İle Online Dersler Başlatıldı. Onlarca Farklı Alanda Gerçekleştirilen Eğitimler İle Evlerinde Vakit Geçiren Öğrencilerin de Eğitimden Uzak Kalmaması Sağlandı. Yüz Yüze Eğitimin Başladığı Dönemde İse Öğrencilerin Temas Edebilecekleri Alanlar Ozon Yıkama İle Temizlendi. Ayrıca Okullara Hijyen Malzemesi Desteği de Verildi.

İBADETHANELER DEZENFEKTE EDİLİYOR

Tuzla İlçe Sınırları İçerisinde Bulunan Tüm İbadethaneler de Tuzla Belediyesi Ekipleri Tarafından Her Gün Temizleniyor. Avizelerden, Cam Tutacaklarına, Kapı Kulplarından Temas Yüzeyi Oluşturabilecek Her Alan Özel Sıvılar İle Dezenfekte Ediliyor

Tuzla Belediyesi Tarafından 7 Gün 24 Saat Boyunca Yapılan Tüm Çalışmalar İle Sadece Koronavirüs Salgınının Değil, Diğer Tüm Salgın Hastalıkların da Bulaş Zinciri Kırılıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DA HER EVE BİR KÜTÜPHANE

HIZLI YORUM YAP