DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

TUZLA’DAKİ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN BAKKAL BORÇLARI “ZİMEM DEFTERİ” İLE ÖDENDİ

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI; “RAMAZAN AYI DOLAYISIYLA ECDADIMIZDAN BİZE KALAN BİR GELENEK OLAN BAKKAL DEFTERİ BORÇLARINI KAPATIYORUZ”

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Tuzlalı Hayırsever İş İnsanlarını Bir Araya Getirerek, Bir Osmanlı Geleneği Olan “Zimem Defteri” Uygulaması İle İlçe Genelindeki Birinci Derece İhtiyaç Sahibi Ailelerin Bakkal Borçlarını Ödedi. Yine Borçları Kapatılan Bu Aileler, Ramazan Ayı Süresince Bakkallardan Ücret Ödemeden Ekmek Alabilecek. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İnşallah Hiçbir Vatandaşımız Muhtaç Olmaz. Ancak Muhtaç Olduğu Anda Bize Ulaştıklarında Yanlarında Olacağımızı İfade Etmek İstiyorum. Bu Vesile İle Ulaşamadığımız, Bakkal Defteri Kapatılmamış, Kapatılacak veya Çekinmiş Söylememiş Gizli Kalsın İstemiş Ama Sıkışmış Olabilir. Bu Vesile İle Bize Ulaşılırsa Biz de Kapatırız” Dedi.

Alan El İle Veren Eli Buluşturan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Türkiye’nin Dört Bir Yanında Yaptığı Sosyal Sorumluluk Çalışmalarını Ramazan Ayında Artırarak Devam Ediyor. Tuzla’da, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Tarafından Birinci Derece İhtiyaç Sahibi Olan ve Takibi Yapılan Ailelerin Bakkallara Olan Borçları, Tuzla Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Erkan Yavuz Atagün ve Yönetim Kurulundan Oluşan Bir Ekip Tarafından Bizzat Bakkallara Gidilerek Kapatıldı. Yine Borçları Kapatılan Bu Aileler, Ramazan Ayı Süresince Bakkallardan Ücret Ödemeden Ekmek Alabilecek. Yapılan Yardım Çalışması Hakkında Açıklamalarda Bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Biz, İhtiyacımız Var Diyen Herkesin 365 Gün Yanındayız. Ramazan Ayında da 24 Saat Boyunca Tam Kapanma Sürecinde Sıcak Yemek Verinceye Kadar, Her Türlü Hazırlığımızı Yaptık. İnşallah Hiçbir Vatandaşımız Muhtaç Olmaz. Ancak Muhtaç Olduğu Anda Bize ‘Alo’ Dediklerinde Yanlarında Olacağımızı İfade Etmek İstiyorum. Bu Vesile İle Ulaşamadığımız, Bakkal Defteri Kapatılmamış Kapatılacak veya Çekinmiş Söylememiş Gizli Kalsın İstemiş Ama İhtiyacı Olan Herkes Bize Ulaşılırsa Biz de Elimizden Geleni Yaparız” Dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN İFADE ETTİĞİ GİBİ MAĞDUR AİLELERİN YANINDA OLUYORUZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Biz de Bu Ramazan Ayı Vesilesi İle 365 Gün Yapmış Olduğumuz Bu Mekan İçerisindeki Dezavantajlı Kesimleri, Engellileri, Yaşlılara ve İhtiyaç Sahibi Mağdur Ailelere Yaptığımız Yardımları Daha da Artırarak Sürdürüyoruz. Özellikle de Mağdur Ailelere Gerek Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşması, Sayın Cumhurbaşkanımızın Talimatlarıyla Oluşan Vefa Grupları Koordinasyonunda 365 Gün Yapmış Olduğumuz Bu Yardım Organizasyonunu Daha da Artırarak Yapıyoruz. Özellikle de Ramazan Ayı Dolayısıyla Ecdadın Bir Âdeti Olarak Günümüze Kadar Gelen Bakkal Defterlerini, Borç Defterlerini, Sanayici İş Adamlarımızın Destekleri İle Kapatıyoruz. Biz 365 Gün Hem Yaşlılara, Hem Gençlere Üniversite Bursuna Varıncaya Kadar Toplamda 21 Bin 600 Aileye Her Gün, Her Ay, 365 Gün Boyunca 4 Bin 300 Kadın Kent Gönüllümüz İle Birlikte Bu İşi Yapıyoruz. Allah Razı Olsun Onlardan. Artık Böyle Gönüllüler Olmadan İş Başarmak Mümkün Değildir. Ramazan Ayı Paylaşma Ayıdır.  Yardımlaşmanın En Zirve Yaptığı Ayda da En Zirve Bir Şekilde Yapıp Bakkal Defterlerini Kapatmaya Kadar Gidiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız İfade Ettiği Gibi, Hizmetkar Olma ve Mağdur Ailelerin Yanında Olmaya Ama Özellikle 4 Bin 300 Kadın Kent Gönüllümüz İle En İyi Şekilde Sağlıyoruz” Dedi.

“BİZİM GİBİ İŞ ADAMLARINI BU KONUDA TEŞVİK EDEREK BU YARDIMA ORTAK ETMİŞTİR”

Tuzla Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Erkan Yavuz Atagün,” Ramazan Ayında, Tam Kapanmanın Olduğu Bu Dönemde Bu İyilik Hareketinin İçerisinde, İhtiyaç Sahibi Ailelerin Yanında Olmak, Yönetim Kurulumuz İle Beraber Bizlere Mutluluk Veriyor. Bizler Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı İle Beraber Görevde Olduğu Son 12 Yılda Bu Tarz Yetimlerin ve İhtiyaç Sahiplerinin Giyim Kuşamı Gibi Birçok Projeye İmza Attık. Bu Tarz Şeyler Gizli Yapılan İşlerdir. Şu Ana Kadar Yapılan İşleri Gizli Yapmaya Çalıştık Ancak Bazen Yardımları Daha Büyük İş Adamlarına Teşvik Olsun Diye İnsanlara Göstererek Yapmanın da Bazen Faydası Olduğunu Düşünüyoruz. Zaten Tuzla Belediyesi, Gönül Elleri Çarşısı İle Tuzla’da Dokunmadık Bir El Bırakmadık. İhtiyaç Sahibi Ailelerin Her Zaman Yanında Oldu. Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’yı Bu Konuda Kutluyoruz. Bizim Gibi İş Adamlarını da Bu Konuda Teşvik Ederek Bu Yardıma Ortak Etmiştir” Dedi.

“EN AZINDAN RAMAZAN AYINI RAHAT GEÇİRECEKLER”

İhtiyaç Sahibi Ailelerin Ramazan Ayını Rahat Geçireceklerini Belirterek, ”Bakkal Ramazan Yılmaz,” Bizim İçin ve Ailelerin İçin Çok Güzel Bir Şey. En Azından Ramazan Ayında Rahat Geçirirler Çünkü Gerçekten İnsanlar Borçlarını Ödeyemiyorlar. Biz de Olmasak, Kimse Veresiye Vermiyor. Bu Ailelere Veresiye Veriyoruz, Bazen Hiç Sorgu Sualsiz Gidiyorlar. Bazıları Ödeyemiyor. Ara Ara Veriyorlar. Bazen de Böyle İş Adamları Hayırseverler Onlar Borçları Kapatıyorlar” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)
  • Derya
    3 yıl önce
    0 0

    Rica etsem yardım edermisiniz

  • Levent Ayhan
    3 yıl önce
    0 0

    Bu Yardımlar Kısıtlamalar Öncesiydi Bilgilerinizin Gönderin Ulaştıralım Bir Dönüş Olursa Vesile Oluruz

  • Levent Ayhan
    3 yıl önce
    0 0

    0542 824 22 47 Watsaap Hattımıza Gönderin Bilgilerinizi

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE 25 BİN 980 KİŞİNİN COVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI, 340 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

HIZLI YORUM YAP