DOLAR

32,5137$% 0

EURO

34,6600% -0.14

GRAM ALTIN

2.432,14%-2,69

ÇEYREK ALTIN

4.129,00%-3,20

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2161792฿%3.17083

ETHEREUM

103793Ξ%1.74851

a

TUZLA’DAN MANAVGAT’A YARDIM TIRLARI VE SU TANKERLERİ YOLA ÇIKTI

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI, “ BİR ANDA BU KADAR YANGININ OLMASI ŞAİBELER DOĞURUYOR” “CİĞERLERİMİZ OLAN ORMANLARI YOK ETMEK İNSAN ÖLDÜRMÜŞÇESİNE BÜYÜK CEZALARLA CEZALANDIRILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Antalya’nın Manavgat İlçesinde Çıkan Orman Yangınları Yerleşim Alanları ve Tarım Alanlarına Sıçrayarak Büyük Hasarlar Verdi. Tuzla Belediyesi de Yanan Ormanlık Alanları Yeniden Canlandırmak İçin 5 Bin Fidan Bağışlayacağını Açıklamıştı. Bugün de Tuzla’dan Manavgat’a Bir Tır Dolusu Yardım Malzemesi Yola Çıktı. Ayrıca Yanan Alanları Söndürme Çalışmaları Destek Verilmesi Amacıyla 2 Su Tankeri de Yola Çıktı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” “Yardımsever Vatandaşlarımız Sayesinde Telefonlarımız Susmuyor. Nasıl Yardım Toplayabiliriz Diye Soruyorlar. Ortaklaşa Yapacağımız Bu Çalışmalarla, Oraya Tankerlerimizi de Yolluyoruz” Dedi

Antalya’nın Manavgat İlçesinde 28 Temmuz Çarşamba Günü 4 Ayrı Noktada Başlayan Orman Yangınları Yerleşim ve Tarım Alanlarına da Sıçradı. Yangını Kontrol Altına Alma Çalışmaları Devam Ederken Tuzla Belediyesi, Yanan Ormanlık Alanları Yeniden Canlandırmak İçin 5 Bin Fidan Bağışlanacağını Açıklamıştı. Bugün De Tuzla’dan Manavgat’a Yardım Eli Uzandı. Tuzla Kaymakamlığı Koordinasyonunda, Tuzla Belediyesi Ve Türk Kızılayı Tuzla Şubesi İşbirliği İle İçerisinde Gıda Kolisi, Hijyen Set, Ve Temel İhtiyaç Malzemelerin Olduğu Yardım Tırı Yola Çıktı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ndan Bulunan Gıda Kolilerini Yardım Tırına Yüklendiği Sırada Dualar Edildi. Yardım Tırı İle Birlikte Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı’nın Talimatıyla Bölgeye 2 Su Tankeri de Gönderildi.  Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,”  “Bir Anda Bu Kadar Yangının Olması Şaibeler Doğuruyor. Hukuk Bununla İlgili Gerekli Araştırmayı Yapacaktır. Bizim Yapmamız Gereken Maddi Durumumuz, İmkânlarımız Ne Olursa Olsun Doğal Afetler Karşısında Yardımlaşma, Dayanışma, Birbirimize Destek Olmaktır. Bizler Elimizden Geleni Yapmaya Gayret Gösteriyoruz” İfadelerini Kullandı.

“MANAVGAT’A SU TANKERİNİ YOLLUYORUZ”

Herkesin Yardım Etmek İçin Seferber Olduğunu Belirten Dr. Yazıcı, “Yardımsever Vatandaşlarımız Sayesinde Telefonlarımız Susmuyor. Nasıl Yardım Toplayabiliriz Diye Soruyorlar. Ortaklaşa Yapacağımız Bu Çalışmalarla, Oraya Tankerlerimizi de Yolluyoruz. Bu Yapılan Şey Sadece Manavgat’a Yapılmıyor. Bir Küresel Isınmanın Yaşandığı Bir Dünyada Yeşilliklerin Yok Edilmesi, Faunanın Yok Edilmesi Dünyaya Ve İnsanlığa Yapılan Bir Suçtur. Sadece Ülkemize Karşı Yapılmış Olduğunu Düşünmüyorum. Bu Durumu İnsanlık Dışı Olarak Yorumluyorum. Bunu Yapanların Ne Çevreye Ne Hayvana Ne İnsana Saygısı Olmayan İnsanlar Olduğunu Düşünüyorum. Yine İyi Niyetimi Koruyarak Mevsim Anormallikleriyle Beraber Başlayan Yangınlar Olmasını Diliyorum. Bu Şekilde İnsanlık Dışı Hareket Edenlerle Aynı Ülkede Yaşamaktan, İnsanın Utanç Duyduğunu Söylemek İstiyorum. Ciğerlerimiz Olan Ormanları Yok Etmek İnsan Öldürmüşçesine Büyük Cezalarla Cezalandırılması Gerektiğini Düşünüyorum. Tekrar Başımız Sağ Olsun, Tüm Ülkem Adına Geçmiş Olsun. Elimizden Gelen Tüm Yardımları Ulaştıracağız” Dedi.

“ORTAYA ÇIKAN SONUÇ BİZİ FAZLASIYLA ÜZDÜ”

Tuzla Kaymakamı Ali Akça,” Son Zamanlarda Türkiye’de Meydana Gelen Yangınlar, Bizim İçimizi Gerçekten Çok Acıttı. İnsanlarımız Hayatlarını Kaybetti. Ben Onlara Allah’tan Rahmet Diliyorum. Yine Ormanlarda Yaşayan Canlılar, Kuşlar, Kaplumbağalar, Böcekler, Ağaçlar da Yaşamlarını Kaybettiler. Bu Ortaya Çıkan Sonuç Bizi Fazlasıyla Üzdü” Dedi.

Kızılay Tuzla Şube Başkanı Sebahattin Demirci,” Temel İhtiyaçların TIR’larda Toplandığını Dile Getiren Kızılay İlçe Başkanı İse, “Temizlik Malzemesi, Çamaşır Bulaşık Deterjanı Gibi Temel İhtiyaç Malzemelerimiz Var. Gıda Kolilerimiz de Var. Olayın Başından Beri AFAD Orada Koordinasyonu Sağlıyor. Kızılay da Orada Arazide. Orada Temel İhtiyaçlar Neyse Ona Öncelik Veriyoruz. Oradan Gelen Taleplere Göre Bu Yardımlarımızı Oluşturuyoruz” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ YAZ OKULLARINDA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

HIZLI YORUM YAP