DOLAR

32,3621$% -0.38

EURO

34,8120% -0.05

GRAM ALTIN

2.399,01%-0,96

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%-0,87

BİST100

10.208,65%1,62

BİTCOİN

1914583฿%0.98289

ETHEREUM

96623Ξ%0.3857

a

TUZLALI LİSE ÖĞRENCİLERİ KENDİ ÜRETTİKLERİ 3 TON DEZENFEKTANI DEPREM BÖLGELERİNE GÖNDERDİ

Kahramanmaraş Merkezli Gerçekleşen ve 10 İli Etkileyen Depremlerin Ardından Tüm Türkiye Tek Yürek Oldu ve Deprem Bölgelerindeki Yaraları Sarmak İçin Harekete Geçti. Tuzla’da Bulunan Kaşif Kalkavan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Okuyan 20 Kimya Öğrencisi, Öğretmenleri İle Birlikte Okul Laboratuvarında 3 Ton El Dezenfektanı Ürettiler. Üretilen Dezenfektanlar Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Aracılığıyla Hatay’a Gönderildi.

Kahramanmaraş Merkezli Gerçekleşen 7,7 ve 7,6 Büyüklüğündeki Deprem 10 İli Etkiledi. Asrın Felaketinde, Tüm Türkiye Tek Yürek Olarak Deprem Bölgelerindeki Yaraları Sarmak İçin Harekete Geçti. Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi’nde Bulunan Kaşif Kalkavan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Okuyan Kimya Öğrencileri, Öğretmenleri İle Birlikte Deprem Sonrasında Ortaya Çıkabilecek Hijyen Problemine Çözüm Bulmak İçin Özel Bir Çalışma Yaptılar. Okulun Laboratuvarında Ölçümleri Yapılan ve Kazanlarda Karıştırılarak 3 Ton El Dezenfektanı Ürettiler. Öğrenciler Ürettikleri Dezenfektanları Bidonlara Koyarak Etiketlediler. Depremin İlk Anından İtibaren 155 Tırı Deprem Bölgelerine Gönderen Tuzla Belediyesi, El Dezenfektanlarını da Bölgeye Ulaştırmak İçin Harekete Geçti. Tuzla Belediyesi Ekipleri, El Dezenfektanları Araca Yükleyerek Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Aracılığıyla Bölgeye Ulaştırdılar.

“ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR İNSANLARA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kimya Öğrencisi Mustafa Enes,” Deprem Bölgesindeki Vatandaşlarımız İçin Dezenfektan Hazırlıyorum. Burada Hocalarımız İle Birlikte, Onların Yardımı İle Beraber Bu İşi Yapmak Gurur Verici” Dedi. 17 Yaşındaki Şeyma İse,” Burada Deprem Bölgesine Gönderilecek Olan Dezenfektanların Kalite Kontrolünü Yapıyoruz. Alkol Miktarlarını Ölçüyoruz. Elimizden Geldiği Kadar İnsanlara Yardımcı Olmaya Çalışıyoruz. Gurur Duyuyoruz. 3 Ton Dezenfektan Ürettik” Dedi.  Akşama Kadar Okulda Dezenfektan Üretip, Akşamda Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı İçerisinde, Yardım Malzemelerini Ayıklanmasına Yardım Eden Yasin Çalga,” Tüm Türkiye Tek Yürek Olmuş Durumda. Sabah Buradayız. Dezenfektan Yapıyoruz. Akşam da Şelale Park’a Gidiyoruz” Dedi.

“ONLARLA GURUR DUYUYORUM”

Kimya Bölümü Alan Şefi Olan Ayşe Yetişen,” Z Kuşağı Diye Ön Yargılı Davrananlar Oldu. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda Çok Büyük Coşkuyla Çalışıyorlar. Birlik ve Beraber Olmak Böyle Bir Şey. Onlarla Gurur Duyuyorum” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ’NDEN KIRSAL KESİMLERDEKİ EVLERE SU DESTEĞİ

HIZLI YORUM YAP