DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

TUZLA’YA BİYOTEKNOLOJİ VADİSİ GELİYOR

Dünyada Görülen Koronavirüs Salgınından Sonra Biyoteknoloji, Genetik ve Mikrobiyoloji Alanlarındaki Çalışmalar ve Yenilikler de Dikkat Çekerken, İstanbul’un Tuzla İlçesine Toplam 12 Milyar TL’ye Biyoteknoloji Vadisi Kurulacak. Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği (Biyosad) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, “6 Ay İçerisinde Temel Atıp, 2 Yıl İçerisinde Üretime Başlamayı Planlıyoruz” Dedi.

Türkiye’nin, Gelecekte Dünyanın Ekonomi Dengelerini Belirleyici Bir Konumda Bulunması İçin Biyoteknoloji Alanında Söz Sahibi Olan, Bilimsel Alanda İlk Başvurulacak Ülkeler Arasında Yer Alması Gerektiğini Belirten Dr.Varlıbaş, Biyosad Olarak Önemli Bir Proje Gerçekleştirildiğini ve Yurtdışındaki Benzer Yapılanmaların İncelenerek Biyoteknoloji Vadisi Kurulması Yönünde Adımlar Atıldığını Söyledi.

BİYOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, Türkiye’nin Bilim ve Teknoloji Alanında Aldığı Patent, Faydalı Model Gibi Yenilikçi Çalışmaları İle Dünyadaki Konumunu Güçlendireceğini Vurgulayarak, Biyoteknoloji Vadisi Projesi İle İlgili Detayları Şöyle Paylaştı: “Biyosad Olarak Biyoteknoloji Vadisi Proje Çalışmalarımızı Tamamladık ve İki Ay Önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na Başvurduk. Projemizi İstanbul Tuzla’da Hayata Geçireceğiz, Toplam 12 Milyar TL’lik Bir Yatırımı İçeriyor. 6 Ay İçerisinde Temel Atıp, 2 Yıl İçerisinde Üretime Başlamayı Planlıyoruz. Biyoteknoloji Vadisi’nde Yurt Dışından Yatırımcılar da Yer Alacak. Start-Up’lara da Fırsatlar Verilecek. Vadide; İhracat Kilogram Fiyatı En Az 10 Bin Dolar Olan Yenilikçi İlaç Ve Malzemeler Üretilecek. Hastalıklara Karşı Koruyucu, Önleyici Projeler Geliştirilecek. Aşı Formülleri Oluşturulacak. Yalnızca Sağlık Alanında Değil Tüm Sektörlerle İlgili Yenilikçi Çalışmalar Gerçekleştirilecek. Vadiden Yılda 27 Milyar Liralık İhracat Yapılabilecek. Yeni Moleküllerin Ortaya Çıkarılması İçin Bir Merkez Olacak. Bu Merkezde 30 Bin Kişiye İstihdam Sağlayabileceğiz”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA ‘VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU’ 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR

HIZLI YORUM YAP