DOLAR

32,3350$% 0.59

EURO

35,1476% 0.02

GRAM ALTIN

2.243,22%0,74

ÇEYREK ALTIN

4.068,00%3,50

BİST100

8.718,11%-1,25

BİTCOİN

2178738฿%1.99996

ETHEREUM

113337Ξ%-0.34434

a

YEŞİLAY BAŞKANI SAYIN “SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN ‘YEŞİLAY HEP BENİMLE’ DİYORUZ”

Bu Yıl 101’inci Yaşını Kutlayan Yeşilay, 1 – 7 Mart Yeşilay Haftası’nı “Yeşilay Hep Benimle” Mesajıyla Kutluyor. Tütün, Alkol, Madde, Kumar ve İnternet Bağımlılıklarıyla Mücadelesini Aralıksız Sürdüren Kurum, Bağımlılıklardan Uzak, İyi ve Sağlıklı Yaşamın Önemini Vurguluyor. Türkiye Genelinde 120 Şubesiyle Çalışmalarını Sürdüren Yeşilay, 81 Ülke Yeşilayı İle de Bağımlılık Alanındaki Deneyimini Uluslararası Arenada Paylaşıyor.

Yeşilay Olarak Bağımlılıklarla İlgili Farkındalık Oluşturmak İçin Pek Çok Proje Yürüttüklerini Belirten Yeşilay Tuzla Şube Başkanı Tülin SAYIN Şunları Söyledi:

“Yeşilay Olarak, 101 Yıldır Vatandaşlarımızın Hayatını Etkileyen Bağımlılık Türleriyle Mücadelemizi Sürdürüyoruz. Öncelikle Küçük Yaşlardan İtibaren İyi Yaşam Alışkanlıklarının Kazandırılmasını Ve Bu Alışkanlıklarla Büyüyen Çocukların Yaşam Boyu Bağımlılıklardan Uzak Kalmasını Amaçlıyoruz; Diğer Yandan Da Bağımlı Bireylere Ve Ailelerine Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Çatısı Altında Ücretsiz Psikolojik Ve Sosyal Destek Sağlıyoruz. Türkiye Genelinde 120 Yeşilay Şubesi Bulunuyor Ve Güçlü Bir Teşkilat Yapısıyla Ülkemizin Her Köşesinde Faaliyet Gösteriyoruz. Şehrimizde De Her Zaman Vatandaşlarımızın Yanındayız. Bu Mesajımızı Bir Kez Daha Vurgulamak İçin Yeşilay Haftası’nı ‘Yeşilay Hep Benimle’ Mesajıyla Kutlayacağız. İstanbul Tuzlalıları Da Bizimle Birlikte Kutlama Yapmaya Ve ‘Yeşilay Hep Benimle’ Demeye Çağırıyoruz.”

Yeşilay’ın Büyük Bir Aile Olduğunu Vurgulayan Tülin SAYIN , “Yeşilay Olarak Tüm Paydaşlarımızla Çok Güçlü İlişkiler İçindeyiz Ve Onların Çalışmalarımıza Verdikleri Desteklerle Bağımlılıklarla Mücadelemiz Daha Da Güç Kazanıyor. Yeşilay Haftası’nda Da Heyecanımıza Ortak Olmalarından Mutluluk Duyacağız” Dedi.

BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE FARKLI PROJELERLE DEVAM EDİYOR

Sanatın, Sporun Ve Eğitimin Etkisinden Yararlanarak Bağımlılıkları Önlemek İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) İle Başta Çocuklar Ve Gençler Olmak Üzere Toplumun Genelinde Farkındalığın Artırılmasını Hedefleyen Yeşilay, Bu Hedef Kitlenin Sağlıklı Yaşam Prensiplerine Yönelik Bilgilendirilmesi İle Bağımlılığın Önüne Geçilmesini Amaçlıyor. Çocuk Ve Gençlerde Bağımlılık Konusundaki Farkındalığın Artması İçin Aynı Zamanda 11 Yıldır T.C. Millî Eğitim Bakanlığı İle “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması” Düzenleniyor. “Bağımlılık” Konulu Bu Yarışmaya İlkokul, Ortaokul Ve Lise Öğrencileri Katılabiliyor.

2016 Yılından Bu Yana Bağımlılıklara Dikkat Çekmek Amacıyla Düzenlenen Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’na Her Yıl Dünyanın Pek Çok Ülkesinden Sanatçıların Bağımlılıkla İlgili Dikkat Çekici Eserleri Başvuruyor. Yeşilay’ın Sinemanın Dilinden Ve Etki Alanından Yararlanmak Amacıyla T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı Desteğiyle Düzenlediği 5. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’nın Başvuruları Da Devam Ediyor.

YEDAM’DAN BAĞIMLILARA VE AİLELERİNE ÜCRETSİZ DESTEK

Yeşilay, Türkiye Geneli Ve KKTC’de Toplam 100 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) İle Hizmet Veriyor. YEDAM’lara Tüm Türkiye’den 115 YEDAM Danışma Hattı Üzerinden Ulaşılabildiğini Hatırlatan Tülin SAYIN, “Şubelerimiz İle YEDAM’lar Arasında Güçlü Bir İş Birliğimiz Var. Böylece Bağımlılara Ve Ailelerine Doğru Yönlendirmelerde Bulunabiliyoruz. YEDAM’ın Tamamı Bağımlılık Alanında Uzman Psikolog Ve Sosyal Hizmet Uzmanlarından Oluşan Ekibi; Tütün, Alkol, Madde, Kumar Ve İnternet Bağımlılıkları Konusunda Bilgi Verme, Doğru Yönlendirme, Danışmanlık Ve Ayaktan Terapi Hizmetleri Sunuyor. Bağımlılar Ve Aileleri YEDAM’ın Sunduğu Psikolojik Danışmanlık Ve Rehabilitasyon Desteğinden Ücretsiz Yararlanabiliyor” Dedi.

YEŞİLAY YAŞAM BECERİLERİ EĞİTİM PROGRAMI 81 İLDE UYGULANACAK

Öğrencilerin Bağımlılık Riskinden Uzak Bir Yaşam Sürmesini, Olumlu Davranış Değişiklikleri Ve Alışkanlıklar Kazanmasını Ve Kendini Riskli Ortam Ve Durumlardan Korumasını Sağlayacak Etkinliklerden Oluşan Okul Temelli, Koruyucu – Güçlendirici Bir Program Olan Yeşilay Yaşam Becerileri Eğitim Programı (YYBE), Pilot Uygulamasının Tamamlanmasının Ardından 81 İlde Yaygınlaşacak. Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Birey, Sağlıklı Toplum Perspektifiyle Öğrencinin Çok Yönlü Gelişimini Sağlamayı Hedefleyen Programın Hedef Kitlesi Sigara, Alkol Ya Da Diğer Maddeleri Denememiş Veya Denemiş Ancak Kullanıcı Olmayan 7. Sınıf Öğrencilerinden Oluşuyor.

2021 Yılı İtibariyle İlk Etapta 81 İlden Yaklaşık 200 Formatör (Eğitici Eğitmeni) Yetiştirilmesi, Bu Formatörler Tarafından Okullarda Uygulamaların Başlatılması, Devam Eden Süreçte Uygulayıcı Eğitimleri Düzenlenerek 81 İldeki Okullarda YYBE’nin 7.Sınıf Öğrencilerine Yönelik Olarak Yaygın Şekilde Uygulanmaya Başlanması Hedefleniyor.

YEŞİLAY KULÜPLERİYLE ÇOCUKLARA VE GENÇLERE ULAŞIYOR

Genç Yeşilay Kulüpleri, 88 Üniversitede Bağımlılıklarla Mücadele Etmek, Toplumsal Sağlık Bilinci Geliştirmek Ve Sağlıklı Nesil Anlayışının Yerleşmesi İçin Çalışmalarını Ara Vermeden Sürdürüyor. Yeşilay Gönüllüsü Öğrenciler Bu Çalışmalar Kapsamında Yeşilay’ın Üniversitelerde Tanıtılması, Bağımlılıklarla Mücadele İçin İlgili Üniversitelerde Projeler Geliştirilmesi Ve Çeşitli Eğitimlerin Verilmesi Gibi Faaliyetlerde Bulunuyor.

Yeşilay’ın Önleyici Ve Koruyucu Hizmetler Kapsamında Yürüttüğü Benim Kulübüm Yeşilay Projesi İle De İlkokul Ve Ortaokul Öğrencilerinde Bağımlılıklara Karşı Farkındalık Oluşturulması Hedefleniyor. Bugüne Kadar 30 Bin Öğrenciye Ulaşan Proje Kapsamında Öğrencilere Hem Yeşilay Hakkında Bilgi Veriliyor Hem De Farklı Etkinliklerle Okullarında Yeşilay Kulübü Kurmaları İçin Teşvikte Bulunuluyor.

YEŞİLAY HAKKINDA

1920 Yılında Faaliyete Başlayan Yeşilay, İnsan Onurunu Ve Saygınlığını Temel Alan, Toplumu Ve Gençliği Ayrım Gözetmeden Zararlı Alışkanlıklardan Korumak İçin Çalışan, Milli Ve Ahlaki Değerleri Gözeterek Bağımlılıklarla Mücadele Eden; Ulusal Ve Uluslararası Düzeyde Önleyici Ve Rehabilite Edici Halk Sağlığı Ve Savunuculuk Çalışmaları Yürüten Bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Alkol Bağımlılığıyla Mücadele Hedefiyle Kurulmuş; Kuruluşundan Günümüze Bağımlılık Türleri Arttıkça Yeşilay’ın Tüzüğüne Yeni Çalışma Alanları Eklenmiştir. Alkolden Sonra Tütün, Uyuşturucu Madde, Kumar Ve İnternet Bağımlılığı Mücadele Alanlarına Dahil Olmuştur.

Türkiye Genelinde 120 Yeşilay Şubesi, Dünya Genelinde 81 Ülke Yeşilay’ı Bulunmaktadır. 2015 Yılında Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Kurulmuştur. 115 Danışma Hattı İle Çağrı Merkezi Hizmeti Vermeye Başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Şu An Türkiye Genelinde Ve KKTC’de Aktif Olarak 100 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) İle Bağımlılık Alanında Profesyonel Psikolog Ve Sosyal Hizmet Uzmanlarından Oluşan Kadrosu İle Psikolojik Ve Sosyal Hizmet Desteği Sağlamaktadır.

Toplumu Bağımlılıklardan Korumak Ve Bilinçlendirmek İçin Yaptığı Çalışmalarından Dolayı Yeşilay, 1934 Yılından Bu Yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” Arasında Yer Almaktadır. BM Ekonomik Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne Ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne” Sahip Olan Kuruluşudur.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA MHP’LİLERİ YASA BOĞAN ÖLÜM! KURUCU İLÇE BAŞKANLARI VEFAT ETTİ

HIZLI YORUM YAP