DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2055488฿%-0.92358

ETHEREUM

105111Ξ%3.02666

a
  • Selam Tuzla
  • TUZLA HABERLERİ
  • YÖK TARAFINDAN PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ’NE ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ VERİLDİ

YÖK TARAFINDAN PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ’NE ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ VERİLDİ

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ’NE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU TARAFINDAN ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ VERİLDİ.

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ; Yurt Dışındaki Yükseköğretim ve Araştırma Kurumları İle Yapmış Oldukları “Sonuç Üreten İşbirlikleri Kapsamında”; KATAR DENİZ HARP OKULUNUN İHDASI İle Yüksek Öğretim Kurumundan Uluslararası İş Birliği Ödülüne Layık Görüldü.

Türk Deniz Eğitim Vakfı’nın Kurucusu Olduğu PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ, DENİZ TİCARET ODASI’nın Öncülüğü ve Desteğiyle Türkiye Yüksek Öğretimi ve Denizciliğinin Tarihten Bugüne Ulaştığı Yeteneklerinin Harmanlanması İle Dünya Denizcilik Eğitim ve Öğretiminde Bir Türk Markası Olma Hedefine Doğru Büyük Bir Adım Atmıştır.

13 Mart 2018 Tarihinde Gerçekleştirilen Törenle Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral ERDOĞAN İle Katar Emirliği Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Abdullah Bin Hassan Al SULAITI Tarafından İmzalanmış Olan Söz Konusu İşbirliğinin Amacı, Katar Silahlı Kuvvetleri Tarafından Kurulmasına Karar Verilen Deniz Harp Okulunun Akademik Eğitim Yapısını Oluşturmak ve İşletmek Olarak Tespit Edilmiştir. Askeri Eğitimleri Katar Milli Savunma Bakanlığı Tarafından Verilmekte Olan Deniz Harp Okulu’nun Akademik Yükseköğretim Kısmının Piri Reis Üniversitesi Tarafından İcra Edilmesi Hedeflenmiştir. Bu Proje 2 Dost Ülke Arasında Devlet Arası Bağları Güçlendirmek, Güven ve İşbirliği İmkanlarını Geliştirmek Gibi Bir Amacı da İçermektedir.

Piri Reis Üniversitesi Bir Vakıf Üniversitesi Olarak Varlığını Güçlendirecek Önemli Bir Finansal Kaynak da Sağlamakta ve “Eğitim İhracatını” da Gerçekleştirmektedir. İki Ülke Arasında İmzalanmış Olan Finansal Konuları İçeren Kontrata Göre Yıllara Sari Olarak Yapılan Ödeme Planına Göre 22 Milyon Avro Kaynak 2019 Yılının İlk 5 Ayı İçerisinde Üniversitemize ve Ülkemize Kazandırılmıştır. Bu Rakam Ülke İhracat İstatistiklerine Yansıdığında Eğitim İhracatı Yönünden İlk Sıralarda Olduğu Değerlendirilmiştir.

Ayrıca Böyle Önemli Bir Projeyi Başarı İle Gerçekleştirerek Türk Bayraklı Filomuzun, Üniversitemiz ve Türk Denizciliğinin Dünya Çapında Görünürlüğüne Katkı Sağlaması Hedeflenmiştir.

Uluslararası Denizci Üniversiteler Birliği’nin Tam Üyesi Olan Piri Reis Üniversitesi Aynı Zamanda Karadeniz Denizci Kuruluşlar Birliği’nin Başkanlığını Da Yürütmekte Olup Bugün Çok Sayıda Uluslararası Proje Yürütmekte ve Kurumlar İle İşbirlikleri Yapmaktadır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAŞKAN YAZICI’NIN DEDESİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

HIZLI YORUM YAP